Fav10 Başyapıt Festivali - 1. Sezon Ödül Kazananları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,394
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Fav10 Başyapıt Festivali'nde 1. sezon sonu ödülleri de sahiplerini buldu ve etkinlik sona ermiş oldu.

Ödüllere The Good, the Bad and the Ugly ile Pulp Fiction arasındaki yarış damgasını vurdu. Pek çok kategoride birbiriyle yarışan iki filmden Pulp Fiction 5 ödülle en çok ödül kazanmayı başaran film olurken en prestijli ödül olan en iyi film ödülünü kazanan ise The Good, the Bad and the Ugly oldu.

En iyi erkek oyuncu ödülünü Scarface'teki unutulmaz performansıyla Al Pacino kazanırken en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan ise Rear Window'un güzel yıldızı Grace Kelly oldu. The Prestige'in teknik kategorilerden üç ödülle ayrılması da dikkat çekti.

Adayları hatırlamak için tıklayın

İşte kazananlar:

~ En İyi Film ~

The Good, the Bad and the Ugly

(İkinci: Pulp Fiction)

-------------------------------------------------------------------------------------

~ En İyi Yönetmen ~

Quentin Tarantino | Pulp Fiction
(İkinciler: Alfred Hitchcock | Rear Window ve Sergio Leone | The Good, the Bad and the Ugly)

-------------------------------------------------------------------------------------

~ En İyi Erkek Oyuncu ~

Al Pacino | Scarface
(İkinci: Leonardo DiCaprio | Shutter Island)

~ En İyi Kadın Oyuncu ~

Grace Kelly | Rear Window
(İkinci: Michelle Pfeiffer | Scarface)

~ En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ~

Eli Wallach | The Good, the Bad and the Ugly

(İkinci: Samuel L. Jackson | Pulp Fiction)

~ En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ~

Uma Thurman | Pulp Fiction

(İkinci: Scarlett Johansson | The Prestige)

~ En İyi Senaryo ~

Pulp Fiction
(İkinci: Shutter Island)

~ En İyi Kurgu ~

Pulp Fiction
(İkinci: Shutter Island)

~ En İyi Teknik Başarı ~

Alien

&&

The Prestige

~ En İyi Görüntü Yönetmenliği ~

The Prestige
(İkinci: The Good, the Bad and the Ugly)

~ En İyi Toplu Oyunculuk Performansı ~

Pulp Fiction
(İkinci: The Good, the Bad and the Ugly)

~ En İyi Prodüksiyon Tasarımı ~

The Prestige
(İkinci: The Pianist)

~ En İyi Müzik Kullanımı ~

The Good, the Bad and the Ugly

(İkinci: Pulp Fiction)

çok güzel etkinlik oldu öncelikle emeğine sağlık @OzaN 😉😉😉

en iyi film en iyi müzik iyi çirkin kötü ve en iyi erkek oyuncu alpaçino yardımcı erkek oyuncu çirkin seçimleri süper

Oylama sürecinde dikkat çekici çok fazla şey yok ama bir şeyi belirtmeden geçmeyeyim. Uma Thurman birinci olurken oy kullanan tüm kişilerden tam puan aldı ve bu sadece o kategoride oldu.

Ben ödülleri genel olarak beğendim ama Shutter Island ve The Pianist'in de birer ödül almasını isterdim. Özellikle prodüksiyon tasarımında The Pianist kazanabilirdi bence.

En İyi Kadın Oyuncu dalındaki adaylar biraz zayıf kaldı bence. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde birinci olan Uma Thurman, Grace Kelly'den daha önde. Bunun dışında kazananlar tam da beklediğim gibi olmuş.

Kadın odaklı film olmayışından oluşan durumdu çoğu etkinlikte öyle oluyor mecburen.

Ödüller iki film arasında gitmiş gelmiş galiba.
Seni de bekleriz etkinliklerimize. İyice filmlerden uzak kalmaya başladın.

Ödüller genel olarak iyi dağıtılmış. Ama yönetmenliği çok sevmeme rağmen bence Tarantino almamalıydı. 2. olan adaylar alsa daha iyi olurdu. Al Pacino ise bugüne kadar bizim etkinlerde aday olduğu her seferde ödül kazandı galiba.

Al Pacino'yu çok seviyor gerçekten forum.

Kadın odaklı film olmayışından oluşan durumdu çoğu etkinlikte öyle oluyor mecburen.

Seni de bekleriz etkinliklerimize. İyice filmlerden uzak kalmaya başladın.

Yoğun bir dönem geçirdim.
Bu durumun pekte düzeleceği yok gibi gerçide.

Zamanım kısıtlı zaten 2 saatlik kötü film riski almakta film izlemeyi bırakmamda etken.

Ödüllerin çoğu hak eden isimlere gitmiş bence. Kazananları bu kadar isabetli seçebilmemize şaşırdım. Bravo bize.
Kurgu kategorisinde yanlış hatırlamıyorsam birinci sıraya aldığım film The Prestige'di onun kazanmasını isterdim ama Pulp Fiction da gerçekten çok iyiydi bu konuda o yüzden herhangi bir itirazım yok.

Ödüllerde benim de ilk sıraya yerleştirdiklerim çıkmış çoğunlukla şaşırdım ve sevindim.
En iyi filmi bilememişim. Pulp Fiction demiştim, alsa da sırıtmazdı zaten.
Genel olarak güzel dağılmış. Etkinlik büyük fırsat gerçekten. Bir çok kaliteli film izleyip onlara ödül dağıtmak çok eğlenceli.

Shutter Island nasıl ödül alamadı? Keşke oy kullansaymışım. Banane izlemediğim filmlerden deseydim. Shutter Island'ın yine hakkı yenmiş

Ödülleri çok beğendim, özellikle Zindan Adası'nın hiç ödül alamamış olması sevindirdi.

Ateşböcekleri de alamamış fakat anime tekniğini herkes sevmediği için anlayışla karşılıyorum. Şahsımca sıralamam:

1. Ateşböceklerinin Mezarı
  2. Pulp Fiction
  3. İyi Kötü Çirkin
  4. Prestige
  5. Pianist
  6. Rear Window
  7. Shutter İsland
  8. Scarface
  9. 3 İdiots
  10. Zor Ölüm
  11. The Big Lebowski
  12. Alien