FX Fargo 2. Sezon Yorumları

2x7

Sezonun en kötü bölümlerinden biriydi. Fakat, diğer dizilerle karşılaştıracak olursak yine de güzel diyebiliriz. :)

Peggy'i hiç göremedik, Ed'in de sahnesi yok gibi bir şeydi. En sonda Dodd'un arabanın bagajında olduğunu söyledi ama yapmış olabilir mi şüphelerim var. :)

Bear Gerhardt, Simone'yi son anda acıyıp bıraktı zannımca. Yalnız oramndaki kamera çekimleri harikaydı. :)

Başka da pek bir şey olmadı. Mike Milligan bazı kişileri öldürdü fazla da ilgg çeken sahne de değildi benim açımdan. :)
8/10

2x7 . bölüm

muhteşemdi yine her sahnesi sinema tadında fargoyu seviyorum diğer diziler ayrı fargo çok çok farklı ?? onlardan iki gömlek fazla , mafyadan filozof çıkarmı demeyin bizim mafya yeri geldiğinde aristoyu socrates i ters çevirir :)
en çarpıcı sahnelerinden başlayalım mesela betsy ile karl ın sohbeti ölümünden sonra karl a kocasının evlenmesi gerektiğinden bahsettiği sahne .. betsy i ayrıca seviyorum dizinin başından beri favorilerimden , sanki ölüme gidiyor gibiydi keşke ölmese
simone ah simone ne tatlı şeydin sen öyle senin benjamin in bacak arasına indirdiğin tekmeyi sevdik tek bir şu zenci mike la yatıp ortalığı batırmayaydın keşke ? benjamin apış arasını tutarak geziyordu uzun bir müddet :) orda mike la lou nun felsefe parçaladıkları bölümde güzeldi mesela el arabası hikayesi muhteşemdi :)
bear ayısının simone u karlı ormanda yürüttüğü sahne ve son anda kızı öldürdümü öldürmedimi bilemem ama ordaki müzik harikaydı şarkılar enfes
floyd polisi işlettiğini sanıyor ama işler beklediği gibi gitmiyor bizim keklik ed dodd u bağaja tıkmış sanırım :) son sahnede telefonla mike milligan a haber verirken tosuncuk sevinçten ne yapacağını şaşırmış durumdaydı ? (yalnız orda bazı eksikler var ed mike ı nerden tanısın telefonunu nasıl bilebilsin bunlar soru işareti dizide o tarz olumsuz yerler harika sahneelrin gölgesinde kalıyor :))
mike milligan ın iş bitiriciyi beklerken yine çalan şarkı harikaydı , milligan ın tokalaşmayla karışık vatandaşı alnında vurduğu sahne muhteşemdi ..

son olarak umarım simone a bişey olmaz?? ayı bear affetmiştir kızı diye umuyorum... öldürdüyse ondan daha büyük o.. çocuğu yoktur dünyada :)

2x8

Müthiş ötesi bir bölümdü kelimelerle anlatamam resmen efsaneydi. Altıncı bölüm için sezonun en iyisi demiştim ama onu bile geride bıraktı.

Uzun zaman sonra bir diziyi izlerken ciddi ciddi gerildim. Mü-kem-mel...

Nerden başlasam bilmiyorum. Uzun uzun manyak Peggy'den mi, yoksa Hanzee'den mi bahsetsem bilemedim. Ya da Dodd'tan, hepsi de müthiş bir oyunculuk sergilediler. Dodd'un eli ayakları bağlı olmasına rağmen adam resmen gözleriyle konuştu. Peggy için ''Uzak tutun şu manyak karıyı benden'' dediğinde gerilim yaşadığım dakikalarda seslice güldüm. Kısacası Fargo'nun bu bölümü anlatılmaz yaşanır. :)

İlk sezonki Molvo reyisten sonra hiç bu kadar güldürmemişti. Ed'in işerken Dodd'a yardım etmeye çalışması, Peggy ve Ed uyumaya çalışırken Dood'un bakışlarından rahatsız olup kafasını yastık kılıfıyla örtmesi vb. birçok komik ve absürt sahne vardı. :)

Hanzee'ye ayrı bir paragraf açmak lazım. Adamın bakışlarından bile gerim gerim gerildim. Bir bar da suyuna tükürdükleri için adamları gebertmekle kalmadı, olay yerine gelen polisleri de öldürdü. Dodd'u öldürmesi tam bir sürpriz oldu. En tuhafı da saçlarını Peggy'e kestirme isteği oldu. Son anda Lou Solverson gelince makası yedi ama yine de kurtulmayı başardı. Bizim Ed ve Peggy çifti de dört ayaklarının üstüne düştüler. :)
9.5/10

2x8. Bölüm

muhteşemdi her saniyesi heyecan doluydu harikaydı kızılderili hanzee dahada bir harikaydı .

hanzee nin barda hem barmeni göğsünden sonra sataşan serserileri ayağından, polisleride tarayarak safdışı bıraktığı sahneler muhteşemdi
peggy i ilk kez çok sevdim kadının dodd u sağlı sollu bıçakla delişi beklenmeyen bir sahneydi muhteşemdi :) ayrıca dodd un ayağına saplanan bıçağın kırılması olağanüstü muhteşemdi :) ed le peggy edi ile büdü gibiydiler :)
tek mantıksız gelen kısım içeri dalan hanzee nin dodd u alnından vurduktan sonra anlamsız bir şekilde saçlarını kestirme isteğiydi hiç bir mantığa sığmayan bir sahneydi ? :) ama bize bu heyecanı yaşattığı için fargo ekibine teşekürü borç biliriz :)
birde simone u çok bekledim @sürgünüm , umarım ölmemiştir hala bir yerlerde yaşadığını varsayıyorum :)

2x8. Bölüm

muhteşemdi her saniyesi heyecan doluydu harikaydı kızılderili hanzee dahada bir harikaydı .

hanzee nin barda hem barmeni göğsünden sonra sataşan serserileri ayağından, polisleride tarayarak safdışı bıraktığı sahneler muhteşemdi
peggy i ilk kez çok sevdim kadının dodd u sağlı sollu bıçakla delişi beklenmeyen bir sahneydi muhteşemdi :) ayrıca dodd un ayağına saplanan bıçağın kırılması olağanüstü muhteşemdi :) ed le peggy edi ile büdü gibiydiler :)
tek mantıksız gelen kısım içeri dalan hanzee nin dodd u alnından vurduktan sonra anlamsız bir şekilde saçlarını kestirme isteğiydi hiç bir mantığa sığmayan bir sahneydi ? :) ama bize bu heyecanı yaşattığı için fargo ekibine teşekürü borç biliriz :)
birde simone u çok bekledim @sürgünüm , umarım ölmemiştir hala bir yerlerde yaşadığını varsayıyorum :)
Psikopat Hanzee'nin yaptıklarında fazla mantık aramamalı. Her sahnesi tek kelimeye muhteşemdi. Eğer mantık aramaya başlayacaksak Ed o kadar ipte asılı kaldı çoktan ölmesi gerekiyordu. Dodd ölmüş, Simone ölse ne olur ölmese ne olur finale kalmış 2 bölüm. :)

Psikopat Hanzee'nin yaptıklarında fazla mantık aramamalı. Her sahnesi tek kelimeye muhteşemdi. Eğer mantık aramaya başlayacaksak Ed o kadar ipte asılı kaldı çoktan ölmesi gerekiyordu. Dodd ölmüş, Simone ölse ne olur ölmese ne olur finale kalmış 2 bölüm. :)
dodd dan banane öldüyse öldü umrumda değil :) ben simone a bakarım ona bişey olmasın :)
hanzee adımlarını sağlam atıyordu ama bu sefer son anda öylesine bir harekette bulunayım dedi hesapsız hemde bence ölmek istiyor sanki :)

dodd dan banane öldüyse öldü umrumda değil :) ben simone a bakarım ona bişey olmasın :)
hanzee adımlarını sağlam atıyordu ama bu sefer son anda öylesine bir harekette bulunayım dedi hesapsız hemde bence ölmek istiyor sanki :)
Hanzee bunların hepsini gömer bence. Ed ile Peggy kaç defa daha balları sayesinde kurtulacaklar? :)

Hanzee bunların hepsini gömer bence. Ed ile Peggy kaç defa daha balları sayesinde kurtulacaklar? :)
çok klas bir adam aslında orda amerikan anlayışınada eleştiri vardı... adamın kızılderili diye dışlanıyor oluşu ve bir çok savaşa katıldığı halde normal restaurant bar gibi yerlerde her türlü lafı yiyişi falan bence son anda demiştir
koyarlar böyle işe :) arada şu dodd pisliğinide temizleyeyim çekip gideyim ?:)
bence peggy saldırmasa veya polis baskın düzenlemese çekip gidecekti zarar vermeyecekti hanzee:)

çok klas bir adam aslında orda amerikan anlayışınada eleştiri vardı... adamın kızılderili diye dışlanıyor oluşu ve bir çok savaşa katıldığı halde normal restaurant bar gibi yerlerde her türlü lafı yiyişi falan bence son anda demiştir
koyarlar böyle işe :) arada şu dodd pisliğinide temizleyeyim çekip gideyim ?:)
bence peggy saldırmasa veya polis baskın düzenlemese çekip gidecekti zarar vermeyecekti hanzee:)
Hanzee reyise yapılanları kınıyoruz. Sırf bir bardak su ve profesyonelce saçını kestirmek istediği için kendisini öldürmeye kalktılar. :)

2x9. Bölüm

Harikaydı ! demek isterdimde, benim için yer yer hayal kırıklığı oldu bu bölüm

hanzee nin peggy ve ed i neden öldürmek istediği çok gerçek dışı bir şekilde izah edilmeye çalışıldı mantığı yoktu , güya dod u öldürdüğünü son gören kişiler ed le peggy miş te o yüzden onların peşinde koşturuyormuş ? peki anne floyd u öldürdüğünede şahit oldu bear ve adamları onların hepsinin öldüğünden nasıl emin olabildi ? ayrıca dodd u peggy ile ed in yanında değil çok farklı mekanlarda rahatlıkla vurabilirdi şahitte olmazdı civarda ?

betsy nin ölümü üzücüydü lou devesinin hala haberi yok karısının ölümünden ?

yerel polislerin kendi başlarına ağalık taslamaları sonunda şişko polis dahil hepsinin öldürülmesi iyi oldu

gelelim son sahneye orda ipler koptu ?? tamda bear onca mermi yerken nasılda lou nun üstüne saldırıyor mantığını çözmeye çalışıyordum birde uçan daire işin içine girince resmen sıvadılar absürtleştirdiler güzelim konuyu ?
onunda şöyle bir açıklaması varmış 1970 li yıllarda uçan daire söylentileri revaçtaymış ona gönderme yapılıyormuş güya ama bence keşke hiç gönderme yapmaya kalkışmasaydılar ?

imdb puanı bir önceki bölüm kadar yüksek demekki sadık seyircisi sevmiş bölümü...
büyük ihtimalle @sürgünüm ve @Danger UA! da sevecektir.. ama ben bu bölümü malesef sevemedim ?

@gundix123 yetiş bize :)

2x9

Ortalara kadar durgundu ama 15 dakika muhteşemdi. :)

@destere Hanzee'nin kendisinde göre doğruları var. Gerhardt’lara ihaneti gözükmesin diye bu yola başvurdu. Bir de saçını kestirmek istediğindeki söyledikleri şeyler kimseye cesaret edip söyleyemeyeceği şeylerdi. Peki bunun için insan öldürülür mü dersen? Hanzee aklı başında doğru düşünen biri değilki zaten. Mantık araman yanlış. :)

Bu arada Simone ölmemiştir bence. Ölseydi gösterirlerdi. Peggy'e hayran oldum yine zeka fışkırıyor barbimden. Ed ile yine kaçmayı başardılar. :)
9/10

2x9

Ortalara kadar durgundu ama 15 dakika muhteşemdi. :)

@destere Hanzee'nin kendisinde göre doğruları var. Gerhardt’lara ihaneti gözükmesin diye bu yola başvurdu. Bir de saçını kestirmek istediğindeki söyledikleri şeyler kimseye cesaret edip söyleyemeyeceği şeylerdi. Peki bunun için insan öldürül mü dersen? Hanzee aklı başında doğru düşünen biri değilki zaten. Mantık araman yanlış. :)

Bu arada Simone ölmemiştir bence. Ölseydi gösterirlerdi. Peggy'e hayran oldum yine zeka fışkırıyor barbimden. Ed ile yine kaçmayı başardılar. :)
9/10

asıl yorumlaman gereken
uçan daire ve bear in kurşunları kucaklayarak koşuşuydu hadi ona delidir bear ne yapsa yeridir diyip pas geçelim uçan daire ne ayaktı :)

asıl yorumlaman gereken
uçan daire ve bear in kurşunları kucaklayarak koşuşuydu hadi ona delidir bear ne yapsa yeridir diyip pas geçelim uçan daire ne ayaktı :)
Bear'nın bir mermi ile ölmesi saçma olurdu. Yaşlı polis amca da bir mermiyle ölmedi ki. Oradaki kızgınlığı ise oltaya düşürüldüğünü anladığı andaki kızgınlığının dışa vurumu idi. Uçan dairenin yorumunu sen yapmışsın bana çok mantıklı geldi bu yüzden ben daha değinmek istemedim. Böyle şeyler bize absürt gelebilir ama Amerikalılar böyle şeylerle büyüdükleri için onlar için çok doğal. Hayal kurmak iyidir, adamlar bu yüzden 1960'da aya çıktılar. Biz 21. yüzyıla geldik bir numara yok.

Bear'nın bir mermi ile ölmesi saçma olurdu. Yaşlı polis amca da bir mermiyle ölmedi ki. Oradaki kızgınlığı ise oltaya düşürüldüğünü anladığı andaki kızgınlığının dışa vurumu idi. Uçan dairenin yorumunu sen yapmışsın bana çok mantıklı geldi bu yüzden ben daha değinmek istemedim. Böyle şeyler bize absürt gelebilir ama Amerikalılar böyle şeylerle büyüdükleri için onlar için çok doğal. Hayal kurmak iyidir, adamlar bu yüzden 1960'da aya çıktılar. Biz 21. yüzyıla geldik bir numara yok.

yorumun pek ikna edici olmadı ama neyse :)
hayal kurmayı bende severimde herşeyin yeri var zamanı var, dizi bilimkurgu olsa zaten o soruyu sormazdım :) ama gerçek bir hikayede bilimkurgu öğesi çıkınca orası işte mantığa ters düşüyor :)

yorumun pek ikna edici olmadı ama neyse :)
hayal kurmayı bende severimde herşeyin yeri var zamanı var bilimkurgu olsa zaten o soruyu sormazdım :) ama gerçek bir hikayede bilimkurgu öğesi çıkınca orası işte mantığa ters düşüyor :)
Sen bizim dünya görüşümüzle düşünüyorsun. Mesela Amerikalılar başkanlarının uzaylılarla konuştuğunu düşünüyorlar. Hatta Obama'nın korumalığını yaptığını iddia edenler var. Valla ben de ufo gibi bir şey görsem inanırım. Sen dizide hata arama peşine düşmüşsün. Coen gibi adamlar bunu diziye koyarken 40 defa düşünmüşlerdir merak etme. :)

Sen bizim dünya görüşümüzle düşünüyorsun. Mesela Amerikalılar başkanlarının uzaylılarla konuştuğunu düşünüyorlar. Hatta Obama'nın korumalığını yaptığını iddia edenler var. Valla ben de ufo gibi bir şey görsem inanırım. Sen dizide hata arama peşine düşmüşsün. Coen gibi adamlar bunu diziye koyarken 40 defa düşünmüşlerdir merak etme. :)
vallahi coenler ne düşündü ne düşünmedi hiç umrumda değil ben her diziyi kendi mantığıma göre izlerim her zaman:) şimdi belli bir gidişat belli bir standart var dizi hakkında kafamda oluşturduğum.. hikaye o beklentilerin altında kalırsa veya yana sağa sola doğru savrulursa bendede film kopuyor ondan sonra burda yinetmen kendi açısından mantıklıdır yok artık tahammül edeceğiz adam bizden daha bilgili diyecek halimde yok :) bazı bölümleri hoşuma gidiyor nasılki övüyorsam bazı bölümleride yerden yere vurabilirim ben tüketiciyim burda balık kokmuşsa balıkçının elbet bir bildiği var kırk yıllık balıkçı yanlış yapacak değil ya diyemiyorum malesef :)

vallahi coenler ne düşündü ne düşünmedi hiç umrumda değil ben her diziyi kendi mantığıma göre izlerim her zaman:) şimdi belli bir gidişat belli bir standart var dizi hakkında kafamda oluşturduğum.. hikaye o beklentilerin altında kalırsa veya yana sağa sola doğru savrulursa bendede film kopuyor ondan sonra burda yinetmen kendi açısından mantıklıdır yok artık tahammül edeceğiz adam bizden daha bilgili diyecek halimde yok :) bazı bölümleri hoşuma gidiyor nasılki övüyorsam bazı bölümleride yerden yere vurabilirim ben tüketiciyim burda balık kokmuşsa balıkçının elbet bir bildiği var kırk yıllık balıkçı yanlış yapacak değil ya diyemiyorum malesef :)
İnan bana da fazla geldi tam bunun üstüne eleştiri yapacaktım ki; senin 1970'li yazını okuyana kadar. Beni bilirsin bilim kurgu gibi şeylere mesafeliyim. Ama Ufo gibi şeylerin olabileceğine ne yalan söyleyim ben de inanıyorum. Bunlardan dizinin yanlışlarını örtmeye çalıştığım anlaşılmasın, son 15 dakikaya kadar ben kendi adıma diziyi sevmemiştim. Oraya kadar olan kısım bence saçmaydı. :) Son kısımdan bayağı zevk aldım, her dizi böyle olsa keşke. Bazen farklı görüşlerde olmak iyidir. Sen tabii ki istediğin eleştiriyi yapmakta özgürsün saygımız sonsuz. :)

İnan bana da fazla geldi tam bunun üstüne eleştiri yapacaktım ki; senin 1970'li yazını okuyana kadar. Beni bilirsin bilim kurgu gibi şeylere mesafeliyim. Ama Ufo gibi şeylerin olabileceğine ne yalan söyleyim ben de inanıyorum. Bunlardan dizinin yanlışlarını örtmeye çalıştığım anlaşılmasın, son 15 dakikaya kadar ben kendi adıma diziyi sevmemiştim. Oraya kadar olan kısım bence saçmaydı. :) Son kısımdan bayağı zevk aldım, her dizi böyle olsa keşke. Bazen farklı görüşlerde olmak iyidir. Sen tabii ki istediğin eleştiriyi yapmakta özgürsün saygımız sonsuz. :)

ben imdb deki yüksek puana biraz şaşırdım bundan önceki puanlar cuk oturmuştu bayağıda dengeliydi, bu bölümde sanırım fargo fanatikleri bunca güzel bölümün üstüne fazlada yıpratmayalım diye yüksek puanlar vermişler gibi :)
izlediğim ortalama vasat diyeceğimiz bir sürü dizi var onlara genelde eleştiri yapmam, gerekte duymam zaten.. genelde eleştiriyi çok severek izlediğim dizilere saklarım çünkü böyle dizilerde beklentim yüksek o açıdan o beklentiyi biraz karşılamayınca hemen isyan bayrağını çekiyorum fazla dayanamıyorum :)
zaten genele bakarsak bu yılki en harika dizi fargo yanına yaklaşacak dizi yok kalite olarak :)

2x10 (Sezon Finali)

Birçok sahnede ilk sezona selam çakmaları çok iyiydi. Bölümün geneli olarak ise 6. ve 8. bölümün gerisindeydi bence. Daha iyi bir sezon finali beklerdim ama buna da itirazım yok tabii. :)

Ed’in ayağından vurulduğunu sanmıştım. Meğer kurşun bağrını delip geçmiş. Baştan beri Peggy ile ayrı dünyaların insanları olduğu belliydi bunu birçok defa vurguladım ama onun bunu anlaması içn vurulması gerekiyormuş demek ki. Süpermarket’teki et dondurucusuna kendilerini kapatmaları ise oldukça ironikti. :)

Peggy’nin hapise götürülürken arabada derdini anlatmaya çalıştığı sahne harikaydı gerçekten. Mike Milligan'ın sigortalı bir işe girmesi ilgiçti. Ayrıca kendisine verilen ofis beni epey güldürdü. :) Hanzee de yüz nakli oluyor. Beyzbol oynayan çocuklar 1. sezondaki dilsiz adam ve ortağıydı. Şu sıcacık karede oldukça güzeldi değinmeden geçmeyeyim.

3fe351c0-33a7-4af5-947e-2be319341783.jpg
9/10

2x10. Bölüm sezon finali

bence bir önceki bölüme göre dahada iyiydi sezon finali ama imdb öyle demiyor demekki aksiyona her zaman prim var :)

peggy ile ed in dondurucadaki hal ve hareketleri peggy nin çıldırma anları harikaydı
ed i kaybettik ama yanlış eş seçmişti yanlış dünyaların insanlarıydı ikiside peggy macera seven monotonluğu pek sevmeyen yapıda ed ise bir çok insanın istediği basit huzurlu ve mutlu bir yaşam peşinde peggy kendisine üç gömlek fazla geldi :)
beyzbol oynayan dilsiz çocukların birinci sezondaki dilsiz kardeşler olma ihtimali yüksekte ben asıl başka bişeyleri merak ettim
mesela hanzee yüz değiştirdi falan flan bir yorumda onun ilk sezondaki lorne malvo olduğu anlatılıyordu pek mantıklı gelmedi bana ama olurmu olur :) biraz boyunu uzatmışsa adam biraz da yüzünü değiştirmişse vede en az 20 yıllık bir zamana direnmişse pekalada malvo olur :) @sürgünüm @Danger UA! siz ne dersiniz ? :)
mike milligan a verilen ödül komikti muhasebede görev aldı bizim morcivert :)
sevdiğim sahneelrden biride noreen ile betsy nin camus sohbetiydi ? :) bu arada betsy ölmemiş çok mutlu oldum kadının konuşması insanı dinlendiriyor huzur veriyor :)
şerif babayla betsy ve lou nun sohbetleride güzeldi bu tarz sohbetler bana aksiyondan daha güzel geliyor daha derinliği olan şeyler daha mutlu oluyorum çat çut adam öldürmek benim tarzım değil :)
simone um ölmüş demekki bir daha göremedik ?

harika bir diziyi nihayete erdirdik karakterleri çok sevmiştim uzun süre hafızamda yer edecektir ?

2x10 (Sezon Finali)

Birçok sahnede ilk sezona selam çakmaları çok iyiydi. Bölümün geneli olarak ise 6. ve 8. bölümün gerisindeydi bence. Daha iyi bir sezon finali beklerdim ama buna da itirazım yok tabii. :)

Ed’in ayağından vurulduğunu sanmıştım. Meğer kurşun bağrını delip geçmiş. Baştan beri Peggy ile ayrı dünyaların insanları olduğu belliydi bunu birçok defa vurguladım ama onun bunu anlaması içn vurulması gerekiyormuş demek ki. Süpermarket’teki et dondurucusuna kendilerini kapatmaları ise oldukça ironikti. :)

Peggy’nin hapise götürülürken arabada derdini anlatmaya çalıştığı sahne harikaydı gerçekten. Mike Milligan'ın sigortalı bir işe girmesi ilgiçti. Ayrıca kendisine verilen ofis beni epey güldürdü. :) Hanzee de yüz nakli oluyor. Beyzbol oynayan çocuklar 1. sezondaki dilsiz adam ve ortağıydı. Şu sıcacık karede oldukça güzeldi değinmeden geçmeyeyim.

3fe351c0-33a7-4af5-947e-2be319341783.jpg
9/10

spoilerdaki resim 3. sezona ait bir görüntü olabilirmi ? :)