FX Fargo 1. Sezon Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,343
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
FX'te geçtiğimiz akşam yepyeni bir mini-dizi başladı. Dizi her ne kadar yeni olsa da aslında Coen kardeşlerin 1996 yapımı unutulmaz filmi Fargo'nun uyarlaması.

Kadrosunda pek çok tanıdık ismi bulunduran ve 10 bölüm sürecek olan mini-dizi eleştirmenlerden tam not aldı. Emmy ve diğer ödüllerde de mini-dizi kategorisinin hakimi olması beklenen dizi IMDb'de de 9.5 kullanıcı puanı ortalamasıyla harika bir başlangıca imza attı.

Diziyle ilgili yorumları her hafta buradan yapabilirsiniz.

Dizinin fragmanlarından biri:

fargo-fx.jpg

fragmandan türünü çözemedim:F
Soğuk bir polisiye. Hem mevsim olarak, hem tür olarak. :)

Filmini çok aşırı olmasa da beğenmiştim. İlk kez izlediğim bir filmin dizisini izleyeceğim o yönden ilginç bir deneyim olacak. 1-2 gün içinde izlerim ilk bölümü. :)

Bu arada IMDb oy sayısı 732 olmuş ve puanı sadece 9.4'e düşmüş. Galiba 9 üstü puana sahip dizilere bir yenisi eklenecek. :):)

@sürgünüm @destere dizinin tam sizlik olduğunu tahmin ediyorum. Breaking Bad'den Saul Goodman de var. :):)

@Forumdash yorumlara göre bakacağını söylemiştin galiba. 9 üstü puandan sonra bakma ihtimalin artmıştır herhalde. :)

@cevaa izlemezsin sen ama işte etiketleyelim yine de. :D

@berkann filmini izlemiştin galiba senin de ilgini çekebilir. :)

@Harunnn60 @Ahmad sizin tarzınızı tam olarak öğrenemedim ama etiketleyelim yine de. :D

@Çiğdem- senin tarzın değil ama dizi yokluğundaydın en son o yüzden seni de etiketleyim.

Bu seferlik aklıma gelenler bu şekilde. Bir başka etiketlemede görüşmek üzere. :):)

Son düzenleme:
Fargo'nun un dizi versiyonuna başlamadan önce filmi izlesem mi diye düşünmekteyim.:) @OzaN
Valla o konu size kalmış bir şey dizinin sonunu öğrenmiş olacaksın. (Çok da sürprizli falan bir son değil)

Ama film baya popüler bir film yani yapımcılar falan bunu bilerek yaptılar diziyi. Daha iyi olabilir belki de filmi önceden izlemek. Film zaten 1.5 saat civarı kısa sayılabilecek bir süreye sahip. :)

Filmini ortalama bulmuştum. Dizisinin yapılacağından da haberim vardı ve başlamayı düşünmemiştim. Ama 9,5 puan düşündürmedi değil. Biraz oy sayısı artsın, forumdakilerin yorumları gelsin öyle karar veririm izleyip, izlemeyeceğime.

Valla o konu size kalmış bir şey dizinin sonunu öğrenmiş olacaksın. (Çok da sürprizli falan bir son değil)

Ama film baya popüler bir film yani yapımcılar falan bunu bilerek yaptılar diziyi. Daha iyi olabilir belki de filmi önceden izlemek. Film zaten 1.5 saat civarı kısa sayılabilecek bir süreye sahip. :)
Ben diziyi kesin izleyeceğim..Umarım @destere'de bize katılır.:)

Soğuk bir polisiye. Hem mevsim olarak, hem tür olarak. :)

Filmini çok aşırı olmasa da beğenmiştim. İlk kez izlediğim bir filmin dizisini izleyeceğim o yönden ilginç bir deneyim olacak. 1-2 gün içinde izlerim ilk bölümü. :)

Bu arada IMDb oy sayısı 732 olmuş ve puanı sadece 9.4'e düşmüş. Galiba 9 üstü puana sahip dizilere bir yenisi eklenecek. :):)

@sürgünüm @destere dizinin tam sizlik olduğunu tahmin ediyorum. Breaking Bad'den Saul Goodman de var. :):)

@Forumdash yorumlara göre bakacağını söylemiştin galiba. 9 üstü puandan sonra bakma ihtimalin artmıştır herhalde. :)

@cevaa izlemezsin sen ama işte etiketleyelim yine de. :D

@berkann filmini izlemiştin galiba senin de ilgini çekebilir. :)

@Harunnn60 @Ahmad sizin tarzınızı tam olarak öğrenemedim ama etiketleyelim yine de. :D

@Çiğdem- senin tarzın değil ama dizi yokluğundaydın en son o yüzden seni de etiketleyim.

Bu seferlik aklıma gelenler bu şekilde. Bir başka etiketlemede görüşmek üzere. :):)
evet yabancı dizilerde fantastik diziler terciğim oldu hep doğa üstü olaylar
polisiyeden sadece 1 dizi izledim oda mob citiydi the walking deadtan bir adam vardı onun için izlemiştim oda hemen yayından kaldırıldı :kiki::kiki: bu diziye bir göz atablirim izlemesem bile nasıl olduğuna bakablirim tşşkler :bhr::bhr:

@OzaN The killing izlemiştim, oda soğuk bir polisiyeydi :D

@OzaN The killing izlemiştim, oda soğuk bir polisiyeydi :D
Ordaki hava da çok güzeldi dimi :X Cumartesi gecesi Orange biticek bunla doldurabilirim:) @OzaN Oyunculukta umarim iyidir.Bir-iki tanıdık yuz gördüm(Saul ile Dexter'daki mahser'in atlılılarındaki adam) ama yan roller belli.

Ordaki hava da çok güzeldi dimi :X Cumartesi gecesi Orange biticek bunla doldurabilirim:) @OzaN Oyunculukta umarim iyidir.Bir-iki tanıdık yuz gördüm(Saul ile Dexter'daki mahser'in atlılılarındaki adam) ama yan roller belli.
Evet Dexter'daki o adam Colin Hanks. Tom Hanks'in oğlu. :D

Martin Freeman'i de tanırsın Sherlock veya Hobbit izlediysen. İkisinde de başrollerden. :)

1x1

İlk bölümü biraz önce izledim, diziyle ilgili çok büyük yanılgılar içindeymişim. Hemen düzeltme yapayım bu mesaj aracılığıyla. :)

Dizi evet film olan Fargo'dan etkilenerek hazırlanılmış ve benzerlikleri var ama ele aldığı konu ve karakterler tamamen farklıymış. Ben de bütün bölüm boyunca filmdeki karakterlerle bağdaştırmaya kimin kim olduğunu bulmaya çalıştım ve bulamayınca kendimi salak gibi hissettim. :D

İkinci yanlış bilgim dizinin mini-dizi olduğu bilgisiydi. Dizi evet ödüllerde falan mini-dizi kategorisinde yarışacak. Çünkü her sezon farklı hikaye ve farklı oyuncular olacak. Tıpkı True Detective gibi. Ama ikinci sezon olacağına dair kesin bir bilgi yok henüz. O nedenle başlıktan mini-dizi ibaresini kaldırıp "1. Sezon" yaptım.

Diziye gelecek olursak bence etkileyici ve üst düzey bir giriş yaptı. 9.4'lük puanının birazcık abartı payı olduğunu düşünsem de 9'lu puanlara oynaması şaşırtıcı değil ilk bölüm itibariyle. Sadece kurgusunda bazı beğenmediğim noktalar oldu.

Martin Freeman ilk bölüm itibariyle ana karakterimizmiş gibi gözüktü. Daha önceki rollerinden çok da farklı bir şey sunmamış. Birazcık komediye de yakın bir performans olmuş ama ilk bölümden karakteri sevdirmeyi başardı.

Bir adet karizmatik psikopatımız da var dizide. Karakteri canlandıran Billy Bob Thornton Oscar ödüllü bir aktörmüş ama yollarımız ilk kez kesişti sanırım. :)

Bob Odenkirk'in az rolünün olması hayal kırıklığı oldu ama diğer bölümlerde artması muhtemel rolünün. :)

Colin Hanks de pek gözükmedi, sonradan önemli hale gelecek herhalde. İyice babasına benzemiş. Hem tip olarak hem de sesini kullanması olarak sanki Tom Hanks'in gençliğini izliyoruz. :):)

İlk başta da dediğim gibi bölüm boyunca filmle bağlantı kurmaya çalışmam biraz olumsuz etkiledi beni ama bunu puana yansıtarak diziyi mağdur etmeyeceğim. :):)

9/10

evet orda ki hava çok güzeldi , seattle şehrine aşık oldum resmen :D

Filmi izlemedim ama altyazısı çıksın dizisine direk dalıcam. Oyuncu kadrosu çok iyi, kaçmaz.:) @Harunnn60
tamam, senin tavsiyene uyalım bakalım :):)

1. Bölümü izledim

True Detective'in etkisinden kurtulmadan hayatımıza Fargo bodozlama giriş yaptı.çok ama çok kaliteli dizi.bünyeye zarar.şiddetle tavsiye ..:)

Çok dizi gördüm geçirdim ama Fargo'nun ilk bölümü kadar sinemasal tat verenine uzun zamandır rastlamamıştım. Billy Bob Thornton döktürüyor..Gerçekten iyi bir başlangıç yaptı. İlk bölümde bu kadar olay oluyorsa kalan bölümlerde kim bilir neler olur diye düşünmeden edemiyor insan.:)

Oyuncu kadrosu çok iyi,Polis kadın hariç tüm karakterler güzel olmuş.:)

Güzel bir 9 bölüm daha bizi bekliyor diye düşünüyorum.Her hafta büyük bir merakla bekleyeceğinizden emin olabilirsiniz.:D

Martin Freeman'ın karakterine çok acıdım lan.:(İlk bölüm de bile 4 ölüm (soğukta donan adamla beraber) ile bizi germeyi başardı. Ayrıca bölümün sonlarına doğru şefimizin ölümü ile ilgili sahne duygusal dakikalar yaşattı.

9/10