Eurovision 2010 Sonuçları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,492
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Place Country Performer Song Points
1 Germany Lena Satellite 246
2 Turkey maNga We Could Be The Same 170
3 Romania Paula Seling & Ovi Playing With Fire 162
4 Denmark Chanée & N'evergreen In A Moment Like This 149
5 Azerbaijan Safura Drip Drop 145
6 Belgium Tom Dice Me And My Guitar 143
7 Armenia Eva Rivas Apricot Stone 141
8 Greece Giorgos Alkaios & Friends OPA 140
9 Georgia Sofia Nizharadze Shine 136
10 Ukraine Alyosha Sweet People 108
11 Russia Peter Nalitch & Friends Lost And Forgotten 90
12 France Jessy Matador Allez Olla Olé 82
13 Serbia Milan Stanković Ovo Je Balkan 72
14 Israel Harel Skaat Milim 71
15 Spain Daniel Diges Algo Pequeñito (Something Tiny) 68
16 Albania Juliana Pasha It's All About You 62
17 Bosnia & Herzegovina Vukašin Brajić Thunder And Lightning 51
18 Portugal Filipa Azevedo Há Dias Assim 43
19 Iceland Hera Björk Je Ne Sais Quoi 41
20 Norway Didrik Solli-Tangen My Heart Is Yours 35
21 Cyprus Jon Lilygreen & The Islanders Life Looks Better In Spring 27
22 Moldova Sunstroke Project & Olia Tira Run Away 27
23 Ireland Niamh Kavanagh It's For You 25
24 Belarus 3+2 Butterflies 18
25 United Kingdom Josh That Sounds Good To Me 10

Moderatörün son düzenlenenleri:
Geçen sene Hadise Hadise diye manyayanlara bu sonuç kapak olsun.Bu destek maNga'ya verilse 70 puan fark atan bizdik.

Romanya ve Ukrayna'nın da hakkı çok yendi.Halbuki Ukrayna'nın şarkısı süper.This is our home ulan...

Destek kesinlikler verilmedi Manga'ya.Hadise orada burada sahneye çıkıp paraları cebe indiregandi yaparken bu çocuklar çalışıp bişeyleri daha iyi yapma çabası içindeydiler.Sonra çıkıp Hadise başarılıydı demesinler bana.

Manga'ya da destek verildi merak etmeyin.
Sadece bizim basınımızda Hadise kadar abartılmadı. Çünkü Hadise daha magazinsel biriydi ve doğal olarak medyada adı daha çok duyuldu.
Önemli olan ülkemizde adının ne çok geçtiği değil...

Manga'yı biz değil TRT seçti.Haliyle Manga Türkiye'yi değil TRT'yi temsil etti.Çoğu ülkede ulusal kanallar eurovisiona gidecek sanatçıları seçiyorlar.Yani sanatçıyı seçen kanalı temsil ediyor.

TRT oylama yaptı kim gitsin diye; orda maNga ön plana çıktı.

Sonuçta o oylamaya yazılan isimleri TRT seçiyor.Genel bir oylama olmuyor.Öyle bir durumda Tarkan çıkar anketlerden heralde.Tarkanda böyle bir etkinlikte bulunmayacağına göre...

TRT seçsin işte :)
Bence doğru seçimler yapıyorlar. Manga da, Hadise de, Mor ve Ötesi de doğru seçimlerdi...

Birader ben TRT seçimlerine kötü demiyorum.Son 3 senedir oldukça iyi zaten.Ama benim şu olsun dediğim sanatçı mantığı yatmıyor seçimde onu demek istiyorum.

Oylamada belli kişiler yoktu. İstediğin kişiyi yazıp gönderiyordun. Ordaki listenin üstlerinde yer alanlardan kendilerine uygun olanlara teklif göndermişlerdir...

Oylamada belli kişiler yoktu. İstediğin kişiyi yazıp gönderiyordun. Ordaki listenin üstlerinde yer alanlardan kendilerine uygun olanlara teklif göndermişlerdir...

Sanmıyorum bu şekilde olduğunu.Trt belirler biz seçeriz.O kadar liste başında Manga mı müsaitti ?

maNga'ya destek falan verilmedi.Şarkı eleştirildi,sözleri eleştirildi,"ay em fermın" demesine takıldılar (oraya çıkıp 2 Türkçe kelime edin susacağım!),robotları eleştirildi,biz rock'la büyümedik dendi,İngilizce oluşuna takıldı...Geçen sene Hadise'ye kıytırık sahne performansı ve balkondan çocuk çağıran anne sesi yüzünden tek kelime laf edilmemiş,4. oluşu çok abartılmış,teşekkürler havada uçuşmuştu.Bu çocukların emekleri,başarısı vs. hepsi havada kaldı.Sizin hakkınız Rimi Rimi Ley'ler Süperstar'lar zaten.

Evet etmiyordum...Ama eğer Hadise eleştirildiyse ble,maNga için bu eleştiriler 6-8 doz fazlalaştırıldı.Kendi adıma sanırsam bu forumda bir tek ben o şarkıdan ümitli değildim ve forum dışında görüştüğüm insanlar da feci takıktı bu şarkıya...

Bu şarkının hemen beğenilmemesi gayet normal. Çünkü biz rock müziği çok fazla benimsemiş bir toplum değiliz. Bizim kültürümüzde yok. Ben bu şarkıyı çok beğendim diyen birine hiç rastlamamıştım açıkçası. (İnternetten değil günlük hayattan bahsediyorum.) Ama sahne performansı sonucu bugün herkes maNga çok iyiydi 1.olmalıydı falan diyorlardı.

Hadise'de ise tam tersi olmuştu. Şarkı başta çok beğenilmişti ama sahne performansı o kadar kötüydü ki 4. olduğumuz için sevindik bile...

4.lükte iyi sonuç tabiiki. 7.likte.
Son yıllarda Eurovision'da en başarılı ülkeler sıralaması yapılsa Türkiye 1.olur heralde.
1 1.lik
1 2.lik
1 3.lük
2 4.lük
1 7.lik

Hiç beğenmediğimiz Rimi Rimi Rey ve Süperstar bile 11-13 falan olmuştu yanlış hatırlamıyorsam.

Tüm görüşler doğru.Trt zamanında bilmem ne rimi çıkarmıştı.Onda bile aslında iyi sonuç almışız bakıyorumda.Mor ve Ötesi de çok iyiymiş Türkçe söylemelerine rağmen adamlar 7. olmuş.