Eski Bayramlar

Birde ASLAAAAAAAA hiçbiryerde bulamadığım ,nur içinde yatsın,Canım Babanemin elleriyle yaptığı ev baklavası...Muazzammmm!!!!
Memlekette Bayramlar da her gittiğim evde baklava ikram edilirdi kurban bayramıysa kurban eti içimiz dışımız et ve baklava olurdu ya :)
Buralarda o baklava adeti yok Allahtan😊
------

Bayramların en olumsuz tarafı o benim için çünkü ev baklavası sevmem 🙄
Ben de 😊
aslında eski bayramlar çocuktuk diye mi yada insanlar arasında samimiyet şu an azaldı diyemi eski bayramlar daha iyidi bilmiyorum ama bayramların tadı bir zamanlar başkaydı.şimdi bayramlarda o tad yok
Yok evet benim çocukluğum da bile aman aman bir şey değildi aslında
Eskisi gibi tad alamıyorum son iki seneden beri
Ben kaç seneden beri öyleyim ya
------

Bayramların en olumsuz tarafı o benim için çünkü ev baklavası sevmem 🙄
Ben de 😊
aslında eski bayramlar çocuktuk diye mi yada insanlar arasında samimiyet şu an azaldı diyemi eski bayramlar daha iyidi bilmiyorum ama bayramların tadı bir zamanlar başkaydı.şimdi bayramlarda o tad yok
Eskisi gibi tad alamıyorum son iki seneden beri
------

@Tolstoyevski yoldaşımla aynı şeyleri düşünüyorum.Arife suyuyla banyo yapılırdı.
Şu an bayramlar yazlara denk geldiği için sabah akşam zaten duş alınıyor ,ya gerçekten arefe suyu geleneğini ilk kez duyuyorum ne memleketim de ne de burada kulağıma çalınmadı böyle şeyler
Arefeden hazırlıklar yapılır ,temizlik yapılır zaten
Bilmiyorum annem bayram sabahı yıkardı bizi ya☺

Son düzenleme:
Memlekette Bayramlar da her gittiğim evde baklava ikram edilirdi kurban bayramıysa kurban eti içimiz dışımız et ve baklava olurdu ya :)
Buralarda o baklava adeti yok Allahtan😊
------

Ben de 😊

------

Ben de 😊

------

Şu an bayramlar yazlara denk geldiği için sabah akşam zaten duş alınıyor ,ya gerçekten arefe suyu geleneğini ilk kez duyuyorum ne memleketim de ne de burada kulağıma çalınmadı böyle şeyler
Arefeden hazırlıklar yapılır ,temizlik yapılır zaten
Bilmiyorum annem bayram sabahı yıkardı bizi ya☺
Oralarda baklava yerine ne var.Eniştemin köyün adeti sofra kurarlar ben hiç sevmediö.Burda Bilecik'de baklava haşhaşlı dolma var buranın adeti güzel

• Beğendim
Reactions: AteşBöceği
Oralarda baklava yerine ne var.Eniştemin köyün adeti sofra kurarlar ben hiç sevmediö.Burda Bilecik'de baklava haşhaşlı dolma var buranın adeti güzel
Vallahi ne desem yalan olur öyle bir adetleri yok ya kimi baklava alıp onu ikram ediyor kimi irmik ve ya yoğurt tatlısı gurbette olduğumdan galiba zaten bayram ziyaretleri olmuyor pek bir de burası turizm bölgesi herkes işinde gücünde oluyor işte:)

• Beğendim
Reactions: Doğan
Her türlü tatlıyı yapabilirsin aslında ya illa baklava olacak diye bişey yok bizim burada mesela kadayıf ta yaparlar veya kalburabastı yaparlar her türlü şerbetli tatlı ikram edebilirsin 😉