Directed by Jeff Nichols. With Matthew McConaughey, Tye Sheridan, Jacob Lofland, Sam Shepard. Two young boys encounter a fugitive and form a pact to help him evade the vigilantes that are on his trail and to reunite him with his true love.
Filmi izlemeden önce afişinde Matthew McConaughey olmasına rağmen neden bu filmde yardımcı erkek oyuncu kategorisinde değerlendiriliyor diye merak etmiştim filmi izleyince anladım.
Matthew McConaughey'in canlandırdığı karakter filmdeki en önemli karakter belki ama ana karakter bir çocukmuş.
Nehir kenarında bir evde şehirden uzak bir yaşam süren bir çocuk ve arkadaşının gizemli bir adamla tanışmasını anlatan güzel bir hikaye.
Ana kahramanımızı canlandıran Tye Sheridan yaşına ve henüz ikinci filmi olmasına rağmen çok iyi bir performans sergilemiş. Bu çıkışını sürdürürse iyi yerlere gelebilir.
Son yılların en çıkıştaki isimlerinden olan Matthew McConaughey ile nihayet tanıştım. İlk izlediğim filmi oldu bu film ve hem canlandırdığı karakteri sevdim hem de oyunculuğunu başarılı buldum. (Oscar'da üstlere oynayacak kadar da değil bence.) Dallas Buyers Club ve The Wolf of Wall Street'te de izleyeceğiz bakalım kendisini.
Filmin benim için güzel sürprizlerinden biri Reese Witherspoon'a rastlamak oldu. Kendisini sadece Friends'in iki bölümünde konuk oyuncu olarak izlemiştim ve beğenip araştırmıştım ilerleyen yıllarda neler yaptığını fakat bugüne kısmetmiş bir filmde izlemek.
(Kendisinin çok fazla rolü olmadığını da belirtmek gerek.)
Filmi biraz Masumiyet'e biraz da Stand by Me'ye benzettim. (Evet çok çok farklı iki filme.)
Ödül mevsiminde adı geçiyor, kampanyalara başladılar ama adaylık şansı düşük gibi geliyor bana. Yine de yönetmenin kazandığı Spirit adaylığı gibi çeşitli ödüllerde adaylıklar kazanmaya devam edebilirler.
Genel olarak değerlendirecek olursam farklı bir dünyaya götüren sürükleyici bir film olmuş. Yorumlara falan biraz baktım da filmin anti-fanlarının da çok olduğunu gördüm ve açıkçası bu duruma şaşırdım çünkü kesinlikle kötü bir film değildi. Sadece bazı yerler biraz fazla yavaş ilerliyordu o bakımdan bir 15 dakika kadar daha kısa olması filmi daha etkili yapabilirdi. İzleyenler belki başka şeyler aramışlardır filmde.
Puan verme konusunda 8 ile 8.5 arasında çok kararsız kaldım öyle ki geçmişe dönüp başka filmleri de inceleme gereği duydum ama zor da olsa kararımı verdim.
Ödüllü filmlerle ilgilenen ve filmlerde sadece aksiyon beklemeyenlere rahatlıkla önerebileceğim bir film.