En Son İzlediğiniz Film? 🎞

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Apocalypse Now (1979)

Öncelikle filmin ilgi çekici bir konusu var.Özellikle filmin yönetmen koltuğunda Francis For Coppola başroller arasında Marlon Brando var.Benim için daha ne olsun?


Film kurgusenaryo ve oyunculuklar yine çok iyi.Özellikle Marlon Brandofilmde sadece 20 dakikalık rolü var ama o 20 dakikada öyle bir ustalık var ki yine kendisini hayran bıraktı.


Filmde nadirde olsa sıkıldığım yerler olduama yinede müthiş bir film.Herkesin beğeneceğini sanmıyorum ama benim için başyapıt sayılabilir.


Puanım: 9.4/10
 

Ben o pek beğenmeyenlerdenim baya sıkılmıştım o filmde.
 
Bir şey sormak istiyorum. @gundiz123 yorumlarında hep tek mekanda geçmesine rağmen diyordu. Alfred Hitchcock hep tek mekanda mı çekiyor filmlerini?
@OzaN
 
Bir şey sormak istiyorum. @gundiz123 yorumlarında hep tek mekanda geçmesine rağmen diyordu. Alfred Hitchcock hep tek mekanda mı çekiyor filmlerini?
@OzaN

Galiba geçmiyor.
Ben 3 filmini izledim 2'si tek mekanda geçiyor.Ama sıkılırım diye üşenme sakın çok akıcı filmleri.
 

Bi defada 2013 te cıkan filmleri izle ne bu boyle 1954 1979 biraz modern ol modern
:5:

- - - Ekleme - - -

gundix

- - - Ekleme - - -
@gundix123
 
cookies post: 1375429' Alıntı:
Bi defada 2013 te cıkan filmleri izle ne bu boyle 1954 1979 biraz modern ol modern
:5:

- - - Ekleme - - -

gundix

- - - Ekleme - - -
@gundix123

O senin fikrin ben eski filmleri daha cok seviyorum.
 
The Lord of Rings: The Return of The King

Adamlar yapmış bize izlemek düşer sadece. Yine harika bir filmdi. Bence 3lemin en iyi 2. filmi. En iyisi ilk filmdi bana göre. Ama bu da ona çok yakın.

Her zaman olduğu gibi görsel efektler, ses efektleri harikaydı. Savaş sahneleri çok iyiydi.

Frodo'yu oynayan kişinin oyunculuğu çok iyi. Gerçi herkesinki iyiydi. Gandalf çok cool ya. Adam gençlerden daha iyi savaşıyor.


Filmin müziklerine hayran olmamak elde değil. Hele o başlarken çalana. Muhteşem.

Gollum'dan nefret ediyom. Nasıl entrikalar onlar. Sam'e düşman etti Frodo'yu. Neyseki hak ettiğini buldu, o da kurtuldu, ben de.

Puanım: 9.3/10
 
John Tucker Ölmeli (2006)

Gayet güzel bir gençlik filmiydi. Bütün erkekler John Tucker gibi biri olmak isterdi heralde okulda yakışıklı popüler filan kızların hepsi hasta oluyor
Filmin genel olarak akıcıydı sıkılmadım hiç. Başrol kadın oyuncusuda çok güzeldi
Sonu beklediğim gibi bitmedi ama yine komik bir sonla bitti


7/10
 
Das Boot (1981)

Filmin çeşitli versiyonları varmış. Ben director's cut sürümünü indirmişim ve tam 3.5 saatmiş. Normal versiyonu ise 2.5 saatmiş. Film hakkında olumlu yorumlar okuduktan sonra izlemişken tam izleyim, hem de yeniden indirmekle uğraşmayım dedim ve director's cut sürümünü izledim. Fakat çok uzun filmleri sevmeyen biri olarak sanırım ciddi bir hata yaptım.

Film çok başarılıydı. Oyunculuklar harikaydı. Konu çok orijinaldi. Yönetmen de gerçekten harika iş çıkarmış. Fakat gel gelelim o kadar uzundu ki bazı yerleri gerçekten çok sıkıcı geldi. Fakat bunu benim hatam olarak kabul ediyorum eğer 2.5 saatlik sürümünü izleseydim böyle bir durum meydana gelmezdi muhtemelen.

Puanım: 8.5/10
 
A Fistful Of Dolar (1964)

Western filmlerinin usta yönetmeni Sergio Leone'nin cektiği 'Dolar Üçlemesi' nin ilk filmi.

Filmi daha önce izledigim halde doyamadıgım nadir seri filmlerden biri.Daha sonra cekilecek kovboy filmleri içinde kesinlikle örnek olmuştur.Bana batı filmlerini sevdiren adam Eastwood'u ilk bu filmde tanımıştım.

Film o zamanın şartlarına göre oldukça muazzam.Senaryosu,oyunculuğu şahane.Kovboy filmlerine karsı önyargılı olan kişilerin mutlaka izlemesi gereken bir film.

Puanım: 9.7/10
 
50 İlk Öpücük (2006)

Filmin yarısını izledim diğer yarısınıda akşam evde izlicem
 
12 Monkeys

Filmin başındaki yazı yüzünden en az bir 30 dakika boyunca filmi şizofren filmi zannettim. Daha sonra anladım, zamanda yolculukla ilgili olduğunu. Aslında bakıldığında Source Code'a çok benziyor. İki filmde de bir görev için geçmişe gönderiliyorlar.

Kurgusu gerçekten de çok iyiydi. İzlediğim zamanda yolculuk filmleri arasında en az kafa karışıklığı yapan film oldu benim için. Zaten zamanın nasıl bir boyut olduğunu anlamak çok zor, yani 0 kafa karışıklığı olamaz bu tür filmlerde.

Brad Pitt'in oyunculuğu harikaydı. Bruce Willis ve başroldeki kadın da çok iyiydiler.

Kesinlikle türünün en iyi örneklerinden birisi.

Puanım: 9/10
 
Saw II
Leigh Whannell bu işi biliyor ya. 2. kez izlememe rağmen yine acayip heyecanlandım.
 
Saw Short Film
Saw'un ilk filminden 1 yıl önce, aynı senarist tarafından yazılmış 10 dakikalık bir kısa film. İlk filmdeki Amanda'nın oyunun aynısı, repliklerine kadar aynı. Sadece oyuncu farklı
 
North by Northwest (1959)

Aslında Hitchock'un ilk izlemek istediğim fakat izleyemediğim filmi.Bugün izledim sonunda.
Günümüz ya da tüm zamanların casusluk filmlerine taş çıkarabilecek düzeyde bir film.Yine dönemine göre yapılmış çok iyi bir filmle karşımızda Hitchock.

Film oyunculuğu aşırı iyi bulmasamda yine de çok başarılıydı.Keza senaryoda müthişti gerçekten.Şu ana kadar izlediğim casusluk filmlerinde türünün en iyi örneği diyebilirim.Açıkçası film alışık olduğum Hitchock tarzından uzak görünse de bu tarzıda beğendim.


Akıcı ve sürükleyici bir film yani filmi izlerken sıkılıcağınızı sanmam.
Yine Hitchock severler için önerebileceğim bir film.Bana göre başyapıt da sayılır.


Bu film Hitchock sevgimi biraz daha aşıladı diyebilirim.Yine bana göre bir başyapıt ortaya koymuş.Puan faktöründe etkili olan sebebim olmadığı için;


Puanım: 9.9/10