Az önce izledim filmi. Daha önce 2014'ün yazında Kanal D'de izlemiştim fakat yarım yamalak bakmıştım. Şimdi tam izledim. Aslında daha önce yine izlemiş olabilirim, hatırlamıyorum.
Filmi beğendiğimi söyleyeyim. Gerçekten değişik ve etkileyici bir film. Oyunculuklar ayrı bir harika. Şarkıları söylemiyorum bile.
Ellerine sağlık tüm ekibin.
9/10
BUZ DEVRİ 1-2-3 VE 4
Sevdiğim animasyon filmlerinden birisi. Yılda 1-2 izlediğim filmden birisi. Bu hafta içinde günde bir tane olmak üzere tüm seriyi yine izledim. Her izleyişte ilk izleme duygusunu alıyorum. Benim için her filmi de tam puanlıktır.
Şu anda sana feci halde özeniyorum. Bu arada internetten izlemek nasıl bir şey sence? Bugüne kadar genellikle sinema veya TV'den film izlediğim için soruyorum sadece.
Şu anda sana feci halde özeniyorum. Bu arada internetten izlemek nasıl bir şey sence? Bugüne kadar genellikle sinema veya TV'den film izlediğim için soruyorum sadece.
Valla ben böyle çok daha seviyorum, perdeyi çekiyorum filmi hd yapıyorum. Kanepeye uzanıp, sesi de açıp rahatça izliyorum. Ayrı bir tadı oluyor benim için, tv'den izlemeyi hiç sevmem.
Reklam veriyor çünkü. Sinemaya da sürekli gidemediğim için internete alışkınım.
Valla ben böyle çok daha seviyorum, perdeyi çekiyorum filmi hd yapıyorum. Kanepeye uzanıp, sesi de açıp rahatça izliyorum. Ayrı bir tadı oluyor benim için, tv'den izlemeyi hiç sevmem.
Reklam veriyor çünkü. Sinemaya da sürekli gidemediğim için internete alışkınım.
TV'den izlemek derken anca 5-10 tane izlemişimdir zaten. İnternet konusunda tereddütte kalmamın en büyük nedeni sinema ekranı kadar büyük olmaması, bu yüzden nedense izleyeceğim filmden zevk alamayacakmışım gibi hissediyorum. Sana öyle olmuyordur herhalde, değil mi?
TV'den izlemek derken anca 5-10 tane izlemişimdir zaten. İnternet konusunda tereddütte kalmamın en büyük nedeni sinema ekranı kadar büyük olmaması, bu yüzden nedense izleyeceğim filmden zevk alamayacakmışım gibi hissediyorum. Sana öyle olmuyordur herhalde, değil mi?
Gerçekten efsanevi bir bölüm oldu. İlk izlediğimde de çok beğenmiştim ama en çok 6'yı beğenmiştim. Nedense Star Wars'ın iki üçlemesinde de kalite giderek artıyor. 4<5<6 , 1<2<3. Umarım yeni üçlemede de bu geleneği devam ettirmezler.
Bu bölümün kurgusu çok iyiydi. Yoda baya yaşlanmış şaka maka. Yine de en büyük karizma. Seride iki tane favorim var, Yoda ve 3PO.
3PO'nun başına her bölümde bir şeylerin gelmesi filmin en eğlenceli kısmı.
Bu bölümdeki şu repliği ayrıca çok beğendim, tam bir efsane
Güç benimle oldu ve ikinci bölümü de izlemeyi başardım. Haftaiçi de işler yolunda gider ve seriyi tamamlarım umarım. (Diyelim ki haftaiçi olmadı haftasonu bitirdim, o da olumlu.
)
İlk bölüme göre biraz daha çok sevdim ama puana etki edecek kadar da bir değişiklik olmadı.
Bu Star Wars turumun bendeki en kalıcı etkisi Natalie Portman hayranlığımı arttırması olacak sanırım. Normalde çok da hayranı değilimdir ama bu seride çok harika gözükmüyor mu ya?
Şu ışın kılıcı olayı cidden saçma. Millet kurşunlar atıyor birbirine bunlar gene ışın kılıcıyla kendi etrafında dönüyorlar. Bunun gibi mantık hatası sayılabilecek çok fazla şey varken bu seriye kusursuz bir başyapıt muamelesi yapılması enteresan.
(Gerçi sıkı hayranları bile bu ilk iki bölümü pek sevmiyor da benzer şeyler hatırladığım kadarıyla eski seride de vardı.) Yalnız ışın kılıcının saçma olmasına rağmen tuhaf bir cazibesi olduğunu da inkar edemem.
Usta Yoda'nın ışın kılıcıyla olan kısımları falan iyiydi. Padme'nin fabrikayı andıran mekanik bir yerde olan aksiyon sahneleri de iyiydi. (Sade Padme yoktu tabii orada da en çok onun alttan geçme sahneleri falan hoşuma gitti.
)
Bunun dışında R2 ve C-3PO'nun sahneleri keyifli oluyor. İlk filmde Jar Jar'ı da sevmiştim ama bu filmde pek aktif değildi o.
Fakat filmin sorunu bütünlük yok. Kurgu çok zayıf, sürekli filmden kopuyorum. Bazı sahnelerde aşırı sıkılıyorum ve bu sahnelerin sayısı epey fazla...
@OzaN yaşayan en iyi kadın oyuncu Natalie Portman'dır bence? Bu serideki oyunculuğu gerçekten üst düzeydi ama her oynadığı filmde öyle. Film ne kadar kötü olursa olsun tek başına ışık saçıyor adeta.
Directed by Martin Scorsese. With Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo, Ben Kingsley. In 1954, a U.S. Marshal investigates the disappearance of a murderer who escaped from a hospital for the criminally insane.
www.imdb.com
Evet gelelim beni bugün beynimin epey bir çalışmasını sağlayan Efsane ötesi harika bir yapıma
Film karanlık bir atmosferde geçiyor.Öncelikle Dedektif Teddy ve onun ortağı bir adada olan akıl hastanesinden kaçan seri katil olayını araştırmak üzere adada bulunun akıl hastanesine gidiyorlar.Film zaten başında adanın korkutucu ve arkada çalan gerilim fon müziğiyle bizleri nelerin beklediğinin ipucunu veriyor aslında.
Olaylar basit bir polisiye gibi giderken olayların çıtası birden bire yükseliyor yükseliyor yükseliyor şok eden finaliyle mest eder bir halde bırakıyor sizi.
Akıl hastanesinde işler pek beklendiği gibi gitmiyor.Dedektif aslında oranın yasa dışı bir yer olduğunu ispatlamak ve karısının katilinin o hastanede olduğunu sezmesi üzerine gittiği anlaşılıyor.Tabi gelişen olaylar ile filmin belirgin bir sonu olmadığı ortaya çıkıyor aslında.Teddy aslında bir deli iyileşemeyen bir deli en sonunda ona kendi hikayesini oluşturarak iyileştirmeyi gerçeği kabullenmesini yani karısını öldürdüğünü anlaması için oyun oynamalarına izin veriyorlar sonunda kabulleniyor
Diğer bir son yani benim inandığıma göre Teddy deli falan değil.Ona akıl hastanesinde büyük oyun oynuyorlar.Filmin ilk başlarında ortağı ile hiç çalışmaması ortağının ona kendi sigarasını içirmesi hastanede dandik bir olay yani tamamne paravana bir olay.Teddy hapishanedeki mahkumla ve mağarada konuştuğu kadından olayın aslında dedektifi oraya bilerek çekmek istediklerini ona kendi ilaçlarını ve sigaralarını içirerek onu delirtmeyi amaçladıkları ihtimalini açıkça ortaya koyuyor.Zaten kadın diyor arkadaşın yok sana ilaç içirterek delirtmeye çalışacaklar vs vs
En sonda dedektif iyi bir insan olarak mı ölmek yoksa canavar bir şekilde yaşamak mı sözünü söylerken onlara inanmadığını kendisinin iyi biri olduğunu ve ölmeyi tercih ettiğini açıkça ortaya koyuyor.Hatta ortağı sonra doktor olduğunu öğrendiğimiz arkadaşı ona Teddy diyerek aslında herşeyin bir oyun olduğu tezini açıkça ortaya koyuyor.
Filmin oyunculukları çok iyiydi özellikle Lonardo Di Caprio devleşmiş resmen.Müzikleri insanı gerim gerim gerdi
Directed by Martin Scorsese. With Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo, Ben Kingsley. In 1954, a U.S. Marshal investigates the disappearance of a murderer who escaped from a hospital for the criminally insane.
www.imdb.com
Evet gelelim beni bugün beynimin epey bir çalışmasını sağlayan Efsane ötesi harika bir yapıma
Film karanlık bir atmosferde geçiyor.Öncelikle Dedektif Teddy ve onun ortağı bir adada olan akıl hastanesinden kaçan seri katil olayını araştırmak üzere adada bulunun akıl hastanesine gidiyorlar.Film zaten başında adanın korkutucu ve arkada çalan gerilim fon müziğiyle bizleri nelerin beklediğinin ipucunu veriyor aslında.
Olaylar basit bir polisiye gibi giderken olayların çıtası birden bire yükseliyor yükseliyor yükseliyor şok eden finaliyle mest eder bir halde bırakıyor sizi.
Akıl hastanesinde işler pek beklendiği gibi gitmiyor.Dedektif aslında oranın yasa dışı bir yer olduğunu ispatlamak ve karısının katilinin o hastanede olduğunu sezmesi üzerine gittiği anlaşılıyor.Tabi gelişen olaylar ile filmin belirgin bir sonu olmadığı ortaya çıkıyor aslında.Teddy aslında bir deli iyileşemeyen bir deli en sonunda ona kendi hikayesini oluşturarak iyileştirmeyi gerçeği kabullenmesini yani karısını öldürdüğünü anlaması için oyun oynamalarına izin veriyorlar sonunda kabulleniyor
Diğer bir son yani benim inandığıma göre Teddy deli falan değil.Ona akıl hastanesinde büyük oyun oynuyorlar.Filmin ilk başlarında ortağı ile hiç çalışmaması ortağının ona kendi sigarasını içirmesi hastanede dandik bir olay yani tamamne paravana bir olay.Teddy hapishanedeki mahkumla ve mağarada konuştuğu kadından olayın aslında dedektifi oraya bilerek çekmek istediklerini ona kendi ilaçlarını ve sigaralarını içirerek onu delirtmeyi amaçladıkları ihtimalini açıkça ortaya koyuyor.Zaten kadın diyor arkadaşın yok sana ilaç içirterek delirtmeye çalışacaklar vs vs
En sonda dedektif iyi bir insan olarak mı ölmek yoksa canavar bir şekilde yaşamak mı sözünü söylerken onlara inanmadığını kendisinin iyi biri olduğunu ve ölmeyi tercih ettiğini açıkça ortaya koyuyor.Hatta ortağı sonra doktor olduğunu öğrendiğimiz arkadaşı ona Teddy diyerek aslında herşeyin bir oyun olduğu tezini açıkça ortaya koyuyor.
Filmin oyunculukları çok iyiydi özellikle Lonardo Di Caprio devleşmiş resmen.Müzikleri insanı gerim gerim gerdi
Inception'un Matrix'ten daha iyi olduğunu iddia etmek gibi çok çok büyük bir hataya düşenler var, kıyaslanması bile sinema Tanrısına hakarettir ama merak ettim sana da soruyorum, sence hangisi daha iyi?
Inception'un Matrix'ten daha iyi olduğunu iddia etmek gibi çok çok büyük bir hataya düşenler var, kıyaslanması bile sinema Tanrısına hakarettir ama merak ettim sana da soruyorum, sence hangisi daha iyi?
Ben Matrix'in 1 ve 2'sini izlemiştim 3. filmi izleyemedim fakat Matrix'in bambaşka bir havası var bir defa onu kabul ediyorum da bu film de kötü değil bence zaten karşılaştırmıyorum.
Bu arada sen deyince baktım IMDb'de İnception'un puanı 3 filmden de yüksekmiş.
Gerçi ben IMDb'yi pek takmıyorum Küp filmi de muhteşem bir seri IMBd'de batmış yazıklar olsun.
Ben Matrix'in 1 ve 2'sini izlemiştim 3. filmi izleyemedim fakat Matrix'in bambaşka bir havası var bir defa onu kabul ediyorum da bu film de kötü değil bence zaten karşılaştırmıyorum.
Bu arada sen deyince baktım IMDb'de İnception'un puanı 3 filmden de yüksekmiş.
Gerçi ben IMDb'yi pek takmıyorum Küp filmi de muhteşem bir seri IMBd'de batmış yazıklar olsun.
ImdB'de Inception, Matrix'ten daha yüksek puana sahip değil, sadece daha çok kişi oy kullanmış olduğu için (2010 yapımı olmasının da etkisiyle) Matrix'ten 2-3 sıra önde. İki film derinlemesine incelendiğinde Inception'un çok başarılı müthiş bir bilimkurgu filmi olduğunu, Matrix'in ise bu dünyadan olmadığını görüyoruz. Inception başarılı bir kurgu ancak ondan ötesi değil. Matrix ise başlı başına bir düşünce sistemi, bir hayat kılavuzu. Matrix'in derinliğine iddia ediyorum sinema tarihinde hiçbir film sahip değildir.