Iron Man bir popüler kültürdür, Kurtlar Vadisi Filistin bir popüler kültürdür, halkı mutlu eder böyle kahramanlık filmleri. Interstaller'in elbette saydığım iki filmle uzaktan yakından alakası yok, ikisine oranla popüler kültüre has özellikleri bile yok denilebilir, sanmayın ki Intersteller'i kendi başına yerden yere vuruyorum. Star Wars ile ya da Edge Of Tomorrow ile vb. kıyaslasak tıpkı şuan Whisplash'in Intersteller'e karşı üstünlüğünü savunduğum gibi o zaman da Intersteller'i savunurdum. Burada üst düzey filmler kıyasladığı için Intersteller ön plana çıkamıyor, bunun nedenlerini de defalarca saydım zaten zamanında. Benim anlayışımda sonu baştan az çok tahmin edilen, herkesin istediği gibi mutlu sonla biten ve özellikle dünyayı kurtarmak gibi binlerce örneği olan filmler her ne kadar çok iyi olsa bile bir sınıra takılır. 8 olur 8.5 hatta 9 bile olur ama 9'un üstü zor o senaryoya. Buna rağmen bu filmin fizik açısından kafa patlatan unsurları yok değil kütüphane sahnesi ya da yanlış anlamadıysam ışığın katılaştığı kısımlar gibi... Fakat baştan sona destansı başyapıt değil, gelin kabul edelim k etkisi kısa süreli. Bundan 10 sene sonra kaçımız hatırlarız? Destansı başyapıt olan Matrix öyle değil mesela, bundan 50 sene sonra bile hatırlanacak birçok detayı var. Başlı başına kitap, bir öğreti. Fakat Intersteller'de o yok yahut o olanağstülüğü bir ben göremedim??