Emreemreu ile Hayatın İçinden Sayı 2 : ATV

emreemreu

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
10 Şubat 2011
Mesajlar
29,863
Reaksiyon puanı
6,300
Puanı
1,060
Konum
Türkiye
Emreemreu ile Hayatın İçinden Sayı 2 : ATV

Bu haftaki konumuzda ATV'yi ele alacağız. ATV'nin durumu, dizileri hakkındaki değerlendirmeleri ve bir çok yönünü ele alacağız.

ATV bilindiği gibi şuan 3 diziyi bitirdi. Bu diziler Reis, Kurşun Bilal ve Seni Bana Yazmışlar. Aşağı Yukarı Yemişlililer ise yayından kaldırıldı. Aşağı Yukarı Yemişlililer dizisine Final bile yapılmadı. ATV işte böyle bir kanal.Her şeylerini reyting uğruna hemen bitirebiliyor. O biten dizilerin hayranları kim bilir ne kadar üzülmüşlerdir. Yakında birkaç dizisini daha Final olarak görürüz. İstanbul'un Altınları, Tövbeler Tövbesi, Bir Günah Gibi ve Kalbim Seni Seçti en geç 4-5 hafta içinde Final olur. ATV'nin işi bu sezon gerçekten çok zor gibi gözüküyor. Bu dizilerinde bittiğini varsayarsak ATV'ye Al Yazmalım, Çocuklar Duymasın, Alemin Kıralı, Yahşi Cazibe ve yeni başlayacak olan Hayat Devam Ediyor dizileri kalacak. Bu 5 dizi 5 günü doldursa 1-2 günü de program yarışma v.b şeylerle doldursalar PT-2'leri kalıyor. Mutlaka yeni başlayacak dizileri vardır. Benim duyduğuma göre 3 tane yeni başlayacak dizileri varmış. Ancak bu dizilerinde tutmadığını varsayarsak ATV'yi bu sezon çok zor günler bekliyor olacak.

Şimdi biten dizilerle ilgili yorumlar yapalım.


Reis

ATV'nin büyük umutlar beslediği dizi iyi bir başlangıç yapmıştı. Ancak dizinin senaryosu kısıtlı olduğu için reytinglerinde de düşme oldu. ATV en sonunda diziyi başka bir günde yayınlamak yerine Al Yazmalım'ın ardından PT-2'de yayınlatma kararı aldı. Bu kararda dizinin sonunu getirdi. Dizi Final bölümüyle ancak 40. olabildi.

Kurşun Bilal


ATV'nin pek fazla bir şey beklemediği bir diziydi. Büyük umutlar besleseydi diziyi PT-2'de başlatmazdı. Dizi çoğu yeni başlayan dizi gibi yayın hayatına iyi reytinglerle girdi. Sonradan dizinin senaryosunda biraz oynamalar olunca dizinin sonu geldi. Dizi bu hafta 01.00'da Final bölümüyle ekranlara son kez gelecek. ATV'de burada diziye çok büyük ayıp etti. Gece 01.00'da dizinin Final bölümünün yayınlanması gerçekten ATV açısından büyük ayıp oldu.


Seni Bana Yazmışlar


Yayın hayatına iyi reytinglerle başlayan bir diziydi. Dizi kendini biraz tekrarlayınca reytinglerinde düşüş söz konusu oldu. ATV'de buna dayanamayınca diziyi Cumartesi PT-2'de yayınlama kararı aldı. Bu dizinin sonunu getirdi. Dizi Final bölümüyle bu hafta Perşembe günü 20.00'da ekranlara son kez gelecek. Yinede ATV Kurşun Bilal gibi diziyi 01.00'da yayına koymadığı için teşekkür etmek lazım.

Aşağı Yukarı Yemişlililer

Diğer biten diziler gibi yayın hayatına iyi reytinglerle başlamıştı. Fakat dizi 3. bölümünde gerilerde kalınca ATV diziyi PT-2'ye koyma kararı aldı. Dizi PT-2'de 3. olmayı başarmıştı. Ancak 3. olduktan sonra ATV diziyi Pazar PT-2'ye koyunca dizinin sonu geldi. Dizi dün ekranlara son kez geldi.

Özet geçmek gerekirse ATV bu sezon zor bir sezon geçirecek. İşleri gerçekten çok zor. :)
 

BesaleT

Emekli
Katılım
8 Şubat 2011
Mesajlar
30,475
Reaksiyon puanı
5,687
Puanı
1,061
Konum
***İzmiR***
ATV zor sezon geçirsin zaten dizilerinin sonunu kendi getirdi kimse bi şey yapmadı kaşındı ATV...
 

Frank Woods

Tecrübeli Üye
Katılım
2 Nisan 2011
Mesajlar
8,075
Reaksiyon puanı
20
Puanı
259
Konum
Ankara
Güzel olmuş.

Atv'nin son yıllarda iyi bir sezon geçirdiğini görmedim zaten, bu sezon da öyle oldu. Acilen bu gidişe bir dur, demeleri gerek.
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,086
Reaksiyon puanı
49,741
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
ATV'nin durumu çok zor. Geçen yıl Star'ın düştüğü duruma düştüler, sadece komedi dizileriyle idare eden bir hale geldiler. Güçlü birkaç yapıma ihtiyaçları var.

ATV'nin bu duruma gelmesinde yönetimdeki hataların da payı büyük bence. Dizilerinin yerleriyle çok fazla oynuyorlar ve bu yönleriyle izleyiciye güven vermiyorlar. "Dizi atv'de izlenir" sloganın inandırıcılığı kalmadı artık.


ATV'nin şu anki tek tesellisi gündüz kuşağıdır diye düşünüyorum. Müge Anlı ve Esra Erol çok iyi gidiyorlar. Onlar da olmasa atv'nin durumu çok vahim...