Emre Aydın ( Röpörtaj ) 2011

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cevaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cevaa

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
4,420
Puanı
911
EMRE AYDIN, “KAĞIT EVLER” İSİMLİ ALBÜMÜNÜN YENİ VİDEOSU “SON DEFA” İLE EKRANLARIMIZDA. GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE AYDIN İLE BİR ARAYA GELİP, KLİP ÇALIŞMALARI VE YENİ ALBÜM ÇALIŞMALARI HAKKINDA KONUŞTUK.

“KAĞIT EVLER”İN ÇIKIŞI ARDINDAN NASIL BİR SÜREÇ GEÇTİ SİZİN İÇİN?
“Kağıt Evler”, 1 Nisan 2010 yılında yayınlandı. Benim için çok önemli bir albümdü, çünkü “Afili Yalnızlık” gibi bir albümden sonra çıktı. Genel kanı da öyledir müzik piyasasında zaten ve bence de çok doğru bir kanı. Bir albümünüz başarılı olduysa bir sonraki albümünüz, kariyerinizin en önemli albümlerinden biri olur. O anlamda çok önemliydi. Teknik anlamda da, şarkı yazarlığı açısından da, İsveç’te yapılıp Türkiye’de başarılı olabileceğini düşünmem açısından da çok önemliydi, ki bunun da tam tersi bir kanı vardır, bir şarkının başarılı olması için illa ki o topraklarda üretilmiş olması gerekir diye düşünülür. Bunu da yıktı. Benim için önemli olan bu noktaların hiç birisi ile ilgili bir sıkıntı yaşamadık çıktıktan sonra. “Bu Yağmurlar” ile çıkış yaptık, “Alıştım Susmaya” ile devam ettik, sonra “Hoşçakal”ın klibi geldi ki o da benim bugüne kadar en çok airplay alan şarkım oldu. “Son Defa” ile devam ediyoruz. Türkçe albümü de yıl sonu gibi yayınlayabilirsek eğer, ki öyle planlıyoruz, belki iki tane klibe zaman bile kalmayacak.

ŞU SIRALAR “SON DEFA” İLE EKRANLARIMIZDASINIZ. KLİBİNİZİ ALBÜM ÇALIŞMALARI İÇİN BİR SÜREDİR YAŞADIĞINIZ LONDRA’DA ÇEKTİNİZ. NASILDI BİR BAŞKA ÜLKEDE KLİP ÇEKME DENEYİMİ?
“Son Defa”nın videosunu Londra’da çektik. Doğru isimleri bulmak için çok uğraştık. Biz orada dönen işleri yakından takip ediyoruz, ben çok seviyorum zaten İngiliz işlerini, gerçekten çok zevk aldığım, kendine has bir market, dolayısı ile yönetmenleri de takip ediyorum videolardan ama en nihayetinde, beğendiğimiz, işlerini önceden sevdiğimiz insanlar ile görüştük ama bir şekilde aramızda o kimyanın da olması gerekiyor. İşlerini sevebilirsiniz ama konuşurken bir kimya oluşmuyor ise o iş olmuyor. Aslında çok uğraştık. “Hoşçakal” ile “Son Defa”nın arasında büyük zaman kaybı olmamasına rağmen, biz aslında çok önceden başladık “Son Defa” ile ilgili çalışmaya.

NASIL ANLATTINIZ EMRE AYDIN’IN MÜZİĞİNİ VE KLİPLERİNDEKİ O HİSSİ YÖNETMENİNİZE?
Son konuştuğumuz ekip Serdar Fırat’ın ekibiydi. İsmi Serdar ama bir İngiliz, orada pek çok ödülü olan bir yönetmen. Onunla konuştuk ne yapabiliriz diye, üzerinden geçtik, nasıl yaparız, mekan, kameralar, oyuncular, onların yaşları ne olacaklara kadar konuşuldu ve bu süreçlere ben de dahil oldum. Bu aslında çok yorucu ama içime sinmesi açısından önemli. Çok uğraşıyoruz ve bir izleyici olarak söyleyebilirim ki ortalamanın üzerinde videolar oluyor ama bu çok iyi oldu diyebileceğim bir videom olmadı ve ben de sağlıklı bir şey olmasa da videoların içine çok girmeye başladım. Yönetmen ile konuşurken yönetmen sizi çok iyi tanımıyor ise ve yaptığınız işe hakim değil ise o müzik piyasası içerisindeki duruşunuz ve işinizi kavratmanız zor olabiliyor. Bu zorluğu her görüşmede yaşadık, ne kadar çevirseniz de, başka bir dilde aynı hissi yaratmanız çok zor olabiliyor. Biraz zaman aldı. Ekip olarak daha çok içine girmemizi gerektirdi. Çalıştığınız ekibin size yer bırakıyor olması çok önemli. Eğer yönetmen bunun farkında ise, ki Türkiye’den birisi ile çalışınca da aynı şey geçerli o zaman o iş kötü olmuyor ve herkes de bunun farkına varıyor. Biz yönetmenden ziyade montajda çok zorlandık. Editlerimizi yapan arkadaşımız İtalyan’dı ve en zorlandığımız yer oldu. Ona o hissi anlatamadık ve en çok ona gittik geldik, montaj ile çok uğraşıldı ama sonuçta istediğimiz oldu. Herkes iyi niyet ile elinden geleni yaptı. En nihayetinde de benim içime sinen bir video oldu.

KONSER SÜRECİ DE ARALIKSIZ DEVAM ETTİ. ŞU SIRALAR SEVENLERİNİZ SİZİ YİNE SAHNELERDE GÖREBİLECEKLER.
1 Nisan 2010’dan itibaren “Kağıt Evler” ağırlıkı konserlerimize devam ettik. Yoğun bir dönem oldu. Şimdi yeni albüm hazırlıkları ve sonrasında da onun konserleri ile konser sürecimizi devam ettireceğiz. Şimdiki detayları öğrenmek isteyenler emre aydn resmi web sitesi ‘dan öğrenebilirler. Ekipte de değişiklikler oldu. Sound değiştirmeye çalışıyoruz, daha modern bir sound yakalamaya çalışıyoruz. Ufak da olsa, temelinde yaptığımız işi değiştirmeden olduğumuz yerde saymama çabası olarak değerlendirilebilir. Üniversite şenlikleri zamanı çok yoğun olacağız. Nisan ayı da epey yoğun. Bir tane turne programım var. Yurt dışında çaldık, orada bir turnemiz oldu. İşin en güzel tarafı sahnede olmak. Bir ekip olarak bir şeyler yapmak, insanlar ile birlikte olmak, hata yapmak, fark etmek, başkalarının da fark etmesi vs., bunlar çok özel şeyler. İşin özü bu, sadece müzik performansı açısından değil. Evet, çalmaya devam ediyoruz, edeceğiz de.

YENİ BİR ALBÜM İÇİN ÇALIŞMALARINIZ SÜRÜYOR. NE AŞAMADASINIZ ŞU ANDA?
Fikir aşamasında esasında. Türkçe albümden bahsediyorum tabi, onu yıl sonu gibi düşünüyoruz. Ben fazla ön hazırlık yapmıyorum. Şirketten doğal olarak soruyorlar. Biz ne zaman dinleyeceğiz şarkıları birer demo yaptın mı vs. Gerçi Fadıl artık çalışma tarzımı bildiği için benden böyle bir beklentisi yok. Genelde benim bilgisayarımda; bunlar demoları, bu şarkı şöyle olacak diye bir şey olmuyor. Ben sürekli hamallık yapıyorum, kafamda taşıyorum o şarkıları. Fikir aşamasında bir sürü şey biriktirdim, müzikal olarak şekil vermeye bir süre daha var, çünkü bu İngilizce iş ile ilgili yapmam gereken çok şey var. Neredeyse bir yıldır ha çıktı ha çıkacak diye konuşuyoruz ama ben arkasında durabileceğim iyi bir albüm yapmak istiyorum, bunun dışında, çıktığı zamanın bir önemi yok. Çok iyi olduğunu düşündüğünüz bir şey için, doğru bir ekip ve çok iyi isimler ile çalışmak gerekiyor. Tabiki İngilizce bir albüm çıkarıp Türkiye’de dağıtmak zor bir iş değil. Yaparız ama o başka bir market ve benim Türkiye’de yaptığımdan başka bir iş. O birazcık daha içinde elektronik öğeler bulunduran bir iş. Zor bir müzik, doğru prodüktörü bulmak çok zor oldu. Şimdi yakın zamanda single’ı İngiltere pazarıda çıkarıp, sonra onu bir albüme dönüştüreceğiz. Zaten ondan sonra da Türkçe albüm var.

ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN, EN KISA ZAMANDA GÖRÜŞMEK DİLEĞİ İLE.
Ben de teşekkür ediyorum.