2024 Emilia Pérez - Film Yorumları

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
11,031
Puanı
860
MV5BNjBhMWVmYjQtYmI2NC00NjdiLTliMjQtODliYjI5OTZmMzczXkEyXkFqcGc@._V1_FMjpg_UY2222_.jpg

Türü: Müzikal, Suç
Yönetmen: Jacques Audiard
Senarist: Jacques Audiard

Oyuncular:
Zoe Saldaña
Karla Sofía Gascón
Selena Gomez
Adriana Paz
Mark Ivanir
Édgar Ramírez

Filmin Konusu:
Emilia Pérez, Meksika'da her biri kendi mutluluğunun peşinde koşan üç olağanüstü kadını izliyor. Kartel lideri Emilia, sonunda gerçek kişiliğiyle yaşayabilmek için takdir edilmeyen avukat Rita'dan sahte ölümüne yardım etmesini ister.​

Filmin Tanıtımı:

Fazla adaylık kazandığı için aşır ön yargı ile izlediğim filmden keyif aldım. Konu olarak hem ilginç hem de klişe yanları vardı. Bir de tamamen müzikal olmamasına sevindim. Koreografileri de baya beğendim. Aldığı adaylıkları hak eden bir yapım olmuş.

Müzikal kısımları beğendim dedim ama yerleri çok uygun değil gibiydi. Ciddi anlarda şarkı söylenmesi komiğime gitti. Bence bu film müzikal değil de normal havada geçseydi daha da vurucu olurdu. Bu haliyle ciddiyetini kaybediyor.

Zoe Saldana harika taşımış filmi. Dans sahnelerinde hiç sırıtmadı. Selena Gomez'in güzelliği beni benden aldı. Oyunculuğu da gayet yerindeydi. Karla Sofía Gascón'u bu iki isme nazaran çok sevemedim. Oyunculuğu bana biraz donuk geldi. Ancak Oscar'da ödülüne garanti gözüyle bakıyorum. Özellikleri o ödülü almasına epey destek veriyor.

7/10

Fazla adaylık kazandığı için aşır ön yargı ile izlediğim filmden keyif aldım. Konu olarak hem ilginç hem de klişe yanları vardı. Bir de tamamen müzikal olmamasına sevindim. Koreografileri de baya beğendim. Aldığı adaylıkları hak eden bir yapım olmuş.

Müzikal kısımları beğendim dedim ama yerleri çok uygun değil gibiydi. Ciddi anlarda şarkı söylenmesi komiğime gitti. Bence bu film müzikal değil de normal havada geçseydi daha da vurucu olurdu. Bu haliyle ciddiyetini kaybediyor.

Zoe Saldana harika taşımış filmi. Dans sahnelerinde hiç sırıtmadı. Selena Gomez'in güzelliği beni benden aldı. Oyunculuğu da gayet yerindeydi. Karla Sofía Gascón'u bu iki isme nazaran çok sevemedim. Oyunculuğu bana biraz donuk geldi. Ancak Oscar'da ödülüne garanti gözüyle bakıyorum. Özellikleri o ödülü almasına epey destek veriyor.

7/10
Ödül alması imkansız çünkü hem güçlü rakipleri var hem de geçmişte attığı rezil tweetlerle ödül alma şansını bitirdi.

Ödül alması imkansız çünkü hem güçlü rakipleri var hem de geçmişte attığı rezil tweetlerle ödül alma şansını bitirdi.

Hahaha ablama bak ya gelene geçene sallamış. Akademi çok üzülmüştür bu işe. Reklam açısından harika bir kazanan olurdu onlar için. :D

• Güldürdün
Reactions: Aserat
İzlediğim en özgün filmlerden biriydi. Tarihin en korkunç karalama kampanyalarından birine kurban gitmesi üzücü oldu.

Baştan sona şaşırtmayı başardı beni. Üç kadın oyuncunun performansı da başarılıydı. Fakat ben burada asıl başarıyı yönetmene yazarım. Bir daha kendisinin de bu seviyeye çıkabileceğini sanmıyorum. Çılgın bir yönetmenlik başarısı.

8.5/10

Uzun zamandır bu kadar rezalet bir film izlememiştim. Bu yorumu sosyal medyadaki sürü psikolojisi yüzünden değil içten yaptığımı belirteyim. Öncelikle cinsiyet değiştiren bir kartel hikayesini anlatmak için müzikalin kesinlikle doğru bir yöntem olmadığını düşünüyorum. Herhalde bu durum insanlara çok yenilikçi geldi ama vajinoplasti ameliyatı için de şarkı söylemeyin bir zahmet. Üstelik bir noktada doğru düzgün diyalog olmadan şarkıların birbiri ardına yığılması illallah dedirtiyor. Catchy olsalar yine neyse diyeceğim ama duyduktan iki dakika sonra unutuyorsun. Meksika yapımı ucuz pembe diziler gibi derinlikten uzak olaylar ve karakterler peş peşe gelirken senaryo da daldan dala atlayıp hiçbirine yeterince değinemiyor. Zoe Saldana filmin en iyi tarafı denebilir ama ödüllük de değil (başrol olup yardımcı kadın oyuncu ödülünü alacak olması kabul edilemez). Karla Sofia Gascon'un oyunculuğu da fena değil derdim ama kendisi o kadar berbat bir insan çıktı ki dünyanın en iyi performansını çıkarsa yine yaranamaz. Gerçi kendisinin tweetleri olmasaydı film muhtemelen bin tane Oscar alıp başa bela olacaktı o yüzden kendisine teşekkür etmek lazım belki. Selena Gomez de Hande Erçel seviyesinde bir oyunculukla adeta damga vurmuş hatta bence o bile daha iyi oynayabilirdi. Bu film bu kadarlık yorumu bile hak etmiyor ama merhametim tuttu (hiç değilse eli kanlı kartelin bir anda iyilik meleğine dönüşmesinden daha ikna edici).

3/10

• İlginç
  • Beğendim
Reactions: Dosi and mesmeso
Filmin konusuna bile bakmadan ismi ilgimi çekti. Oscar kazanan filmden sonra izlemek ilaç gibi geldi. Oldukça beğendim filmi. Etkileyici sahneleri vardı. Sonu akılda kalıcı oldu. Senaryo ve işleyiş güzeldi. Müzikal kısımları tadındaydı.
Keşke bu film Oscar kazanmış olsaydı.

İlerde yeniden izleyebilirim.

9/10

• İlginç
Reactions: Aserat