ekmek kırıntısı afrika'da geçen yardıma muhtaç insanların hikayesi 1.bölüm

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Onur_35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Onur_35

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
73
Puanı
184
1.Bölüm
20 YIL ÖNCE:
okan tek katlı müstakil evindedir ve fakirdirler ve biriktirdiği bazı paralar vardır ve evine bir kuş almak onu beslemek ona bakmak istemektedir ama babası parasızlıktan dolayı izin vermemektedir okan biriktirdiği paraları çekmeceden alır ve salona babasının yanına gelir babası koltuğa uzanmış siyah beyaz o tüplü televizyonda haberlere bakmaktadır
okan: baba ben kuş almak istiyordum ya işte para biriktirdim elimde yaklaşık 200 lira var izin veriyormusun ?
baba hemen kalkar
baba: alabilirsin olum nereden buldun o parayı ? nereden aldın ?
okan: çalıştım kazandım itiraf ediyorum
okan petshopçuya gelir
pethshopçu: neye bakmıştınız ?
okan: ben bir kuş alacağımda
pehshopçu: tabii
okan birbirinden güzel kuşlardan birini seçer
okan: bunu alıyım abi
pethshopçu: tamam
şimdi:
okan televizyonda süper loto çekilişine bakmaktadır 5 tane rakam çekilmiştir 20 yıl önce aldığı kuş salonda durmaktadır
okan: evet yavrum 6 - 15 - 22 - 39 - 46 ve 53 gelirse tamamdır
ve 53 gelir
okan: evet her zaman tutuyor yılbaşına 2 gün kaldı yılbaşı piyangosunu oynayacağım 40 milyonu alacağım ve sonra paralarımla birlikte somali
içeriden oğlu gelir kirli bir giysiyle
çocuk: baba giysimi temizlermisin ?
okan: handee diye bağırır
hande gelir
okan: dünyada en sevdiğim iki insandan birinin giysisi kirlenmişte yıkayabilirmisin ?
hande (okanın karısı): tabi kocacığım
der ve gider
okan: ilk arkadaşlarıma karıma çocuğuma herkese bu haberi bildireceğim sonra bunu kutlarım sonra somaliye yerleşiriz fakirleri bu işkenceden azabından kurtarırız dünyanın en zengin insanıyım harca harca bitmez o para
okan karısının ve çocuğunun yanına gelir
okan: hande ben dünyanın en zengininsanıyım şu ama paralarıma dokunmadım bile artık ben yılbaşı piyangosunu oynayacağım ve ondan sonra somaliye gideceğim ve yerleşeceğim sizide alacağım ondan önce bir konuşma yapacağım sonra gideceğiz somaliye
hande: tabi
okan bu haberi herkese yayar annesine babasına herkese
1.BÖLÜMÜN SONU
2.bölüm özeti: okan haberi artık herkese yaymıştır ve yılbaşı piyangosunu oynar ve aklınıza gelebilecek ilk şey olur ve okan paraların yarısını alır çünkü uçağa sığmaz ve gitmeden önce konuşmasını yapar artık okan herkes tarafından sonsuza dek bu sevabından dolayı anılacaktır bunu kutlamak amacıyla dubai'ye burj halife otelinde tatile giderler yanında 2 - 3 arkadaşı ve ailesi annesi babasıda gelmektedir okan diğer paraları nasıl alacağını düşünmekle meşguldür

Son düzenleme: