Eşkıya IMDb Top 250'de!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,382
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com

Dünyanın en ünlü film sıralaması olan ve IMDb kullanıcılarının oylarına göre belirlenen IMDb Top 250 listesinde bir Türk filmi girdi!

1996 yapımı Yavuz Turgul imzalı ve başrolünde Şener Şen'in yer aldığı Eşkıya filmi 25.000 oyu aştı ve 8.7 puanla birlikte listeye girmeyi başardı. Daha önce de Babam ve Oğlum gibi bazı filmler Top 250 şartlarını sağlamasına rağmen oyları çoğunlukla Türk kullanıcılardan alması nedeniyle listeye girememişti. Fakat Eşkıya listenin 127. sırasından son derece iddialı bir giriş yaptı.

Listeye daha önce de zaman zaman Eşkıya dahil bazı Türk filmleri girmişti fakat IMDb'nin birkaç yıl önce getirdiği 25.000 oy kuralı ve bazı yeni düzenlemeler sonrası listeye giriş yapan ilk Türk filmi Eşkıya oldu.

Top 250'deki ilk ve tek Türk filmi Eşkıya'nın IMDb bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz:

Yazın izlemiştim, gerçekten çok kaliteli ve herkesin izlemesi gereken bir film. Tebrikler.

Tebrikler fiome.

Çok meraklandm , yarın izleyeceğim.

Büyük bir olay hele şükür yıllardır beklenen hasret gerçekleşti. Başlığı ilk okuduğumda direkt top 250 yi açıp son 10 sıraya baktım ama bulamadım. Meğer 127 ye kadar çıkmış 😱

Uzun bir süre düşmez gibi, kasıtlı 1 puan verecekler çıkmazsa.

Darısı Babam ve Oğlum ile Kış Uykusu'na.

Tebrikler, sonuna kadar hak etti. Güzel bir sıraya da yerleşmiş zaten. İzlemeyenler sakın kaçırmasın derim.

Bunu Türk olduğum için söylemiyorum ama gerçekten çok sağlam bir yapımdı. Ülkenin sinema sektörü acısından güzel gelişmelere taşır bu gelişme.

Ki son zamanlarda çok iyi yapımlar çıkartıyoruz bence. Kış uykusu dışında bu yorumum, izlemedim çünkü daha onu.

Çok sevindim. Bunu başaran filmin Eşkıya olmasına da ayrıca sevindim. Bence harika bir yapım, yabancıların da seveceğini ve listede kalıcı olacağını tahmin ediyorum. Kolay kolay listeden çıkmaz herhalde çünkü IMDb'nin yeni sistemiyle ortalarda bir yerlerde olan filmler çıkmıyorlar anca son sıradakiler listeden çıkabiliyorlar.

Gurur verici bir haber gercekten. Özellikle cok eski bir film olmasina ragmen 8.7 puan gibi bir ortalama yakalamak müthis. Yeni filmlerden de bekleriz bu basariyi.

Eskiya kendi film listemde Türk filmleri arasinda en eski izledigim filmdir.

Çok güzel bir haber. Eşkıya çoktan beridir bunu hak ediyordu. Başarılı Türk filmleri her yerde başarılı olabiliyor işte.

Son düzenleme:
Süper bir haber.Daha geçen ay söyledim Eşkıya'yı listeye sokalım saçma sapan filmler giriyor diye sonunda oldu.Hemen filmi izleyeceğim.

ya arkadaşlar yabancıların verdikleri oyları neden bu kadar önemsiyosunuz anlamakta güçlük çekiyorum tamam onlar için önemli olabilir de bizim için bi önemi olmaması lazım onların izledikleri filmlerin bizim açımızdan bi fikir oluşturması dışında
adamlar bizim hangi filmimizi yada dizimizi bilebilir emin olun o listedeki çoğu filmi bizim bazı filmlerimiz ezip geçebilir ama amerikan filmi değiller işte böyle istisnalar çıkmasıdan da bişey olmaz
mesela örnek verecem vadici olduğum için değil gerçekten müthiş bi film olduğu için söylüyorum 10 milyon dolar bütçeli çekilen ve o zaman ki gişe rekorunu kıran Kurtlar Vadisi Irak kalitesi aksiyonu ve senaryosuyla ordaki çoğu filmi yerle bir eder eminim buna ama işte yabancı değil yabancı film olsa belki ilk 10 da olmuştu

Eşkiya ya gelirsek şuan yaşayan en büyük Türk oyuncu Şener Şen'in döktürdüğü efsane bi filmdir bazılarına göre şimdi izleyince çok etkilenmeyebilir ama zamanına göre mükemmel bi filmdi ve Türk sineması için adeta milat olmuştur o yüzden çok daha iyisini de hakeder
Bu arada Şener Şen yaşıyorken kıymetini daha da fazla bilmemiz lazım

Çok sevindim. Başlığı okuyunca herhalde gerilerdedir, iki gün sonra çıkar diye düşünmüştüm ama yeri de garanti.

Filmi iki yazdır erteliyorum. Artık ertelemem de izlerim.

@takas
Kurtlar Vadisi Irak Türk Sineması adına aksiyon açısından hiç şüphesiz zirvede yer alacak bir film ama şu da gerçekki dünya geneline bakarsak Kurtlar Vadisi Irak'ın adından bile söz edemeyiz. Yine de Türk Sinemasına Hollywood kalitesine yaklaşan aksiyonu kazandırmış bir film.

Yerliler yabancı filmlerden daha iyidir sözüne de ben de bir zamanlar onu savunuyordum. Çünkü başyapıt filmlerinden çoğunu değil hiçbirini izlememiştim. Ondan sonra yavaş yavaş çoğu ülkenin filmini başta Abd olmak üzere izledim.

Ve şunu diyebilirim ki İran Sineması bile bizim sinemamızdan daha iyi durumda. Bunun bazı arkadaşların olayın ayrıntısını bilmeden direkt yabancı hayranlığı diye algılamasıyla alakası yok. Birazcık objektif olmak yeterli bence. Eğer duygusal davranacaksak tamam Türk sineması en iyisi. Ama doğruları ve gerçekleri konuşacaksak...

tebrikler bu kadro hakeediyor bu başarıya

bizde de abdlilerin mantığı olsa imdb oy kullanırken daha fazla film ve dizi üst sıralarda yer alır

Yarın Çek Cumhuriyeti'nde yaşayan bir sinemasever listeye baktığında bir Türk filmini görecek ve izleyecek. Bu bizim için bir gurur kaynağıdır, tabii ki sevineceğiz duruma. Kabul edin veya etmeyin bu liste dünyanın neresine giderseniz gidin geçerli olan bir liste.

Listede Amerikan filmlerinin ağırlıklı olmasının iki temel sebebi var. Birincisi Amerikan sinema endüstrisi dünyanın en büyük endüstrisi. Çok büyük paralar dönüyor. Ülkelerinde en iyi olan yönetmenler de genellikle gidip Amerikan yapımı filmlere imzasını atıyorlar. Yani Amerikan sineması demek bir bakıma dünya sineması demek. İçinde İngilizi de var, Meksikalısı da var, Fransızı da var. Bazen izlediğim filmlerin sonunda yapım ekibinde Türk isimler de görüyorum mesela.
İkinci önemli sebebi de dillerinin İngilizce olması. İngilizce tüm dünyada geçerli bir dil olduğu için elbette dili İngilizce olan filmler daha avantajlı oluyor.

Bu şuna benziyor. Galatasaray UEFA'da başarılı oluyor ama sen diyorsun ki yabancıların maçlarını niye takıyorsunuz önemli olan Türkiye Ligi.

Türk sinemasının tartışmasız en iyi filmlerinden hatta bence en iyisi
şener şen gibi bir usta oyuncunun muhteşem oyunculuk sergilediği bir film.

Gerçekten muhteşemdi film. Türklerin yaptığı en iyi filmlerden biriydi.

IMDB yi bende takmıyordum ama aga önemli bir liste.Yabancı filmler de Türk filmlerinden daha iyi açık ara @takas
aga ben Türk filmleri daha iyi demedim ki zaten öyle ama üstte ki yorumda yazmıştım

@Tolstoyevski aga dünyada müthiş filmler olduğu gerçek zaten buna bişey demek saçma olur ama emin ol ki sırf yabancı olduğu için abarttıklarınız da çok
aynı şeyi Türkler yapsa beğenmeyeceğiniz filmi yabancılar yapınca kötü bile olsa iyi diyosunuz ve bu top 250 listesinde de eminim ki dandik çok film vardır ama müthiş süper filmlerinde çok olduğunu biliyorum
tekrar söylüyorum Türk filmleri yabancı filmlerden daha iyi falan demedim
dediğim şu ordaki 250 filmin çoğundan daha sağlam Türk filmlerimiz mutlaka vardır ama Türk filmi oldukları için listenin yanına yaklaşamazlar anlatabildim mi

yine söylüyorum kv ırak amerikan filmi olsaydı o listeye demir atardı

IMDB yi bende takmıyordum ama aga önemli bir liste.Yabancı filmler de Türk filmlerinden daha iyi açık ara @takas
aga ben Türk filmleri daha iyi demedim ki zaten öyle ama üstte ki yorumda yazmıştım

@Tolstoyevski aga dünyada müthiş filmler olduğu gerçek zaten buna bişey demek saçma olur ama emin ol ki sırf yabancı olduğu için abarttıklarınız da çok
aynı şeyi Türkler yapsa beğenmeyeceğiniz filmi yabancılar yapınca kötü bile olsa iyi diyosunuz ve bu top 250 listesinde de eminim ki dandik çok film vardır ama müthiş süper filmlerinde çok olduğunu biliyorum
tekrar söylüyorum Türk filmleri yabancı filmlerden daha iyi falan demedim
dediğim şu ordaki 250 filmin çoğundan daha sağlam Türk filmlerimiz mutlaka vardır ama Türk filmi oldukları için listenin yanına yaklaşamazlar anlatabildim mi

yine söylüyorum kv ırak amerikan filmi olsaydı o listeye demir atardı

çek cumhuriyetinde yaşayan biri Türk filmi izlese nolur izlemese nolur bizim bi iyi filmimizi izler ama başka izlemez sonuçta herşeyini bu listeye göre belirliyor istisnalar kaideyi bozmaz
amerikan filmlerinin ağırlıklı olmasının sebebi net oy verenler amerikan insanı
ve bu onların sistemi bizim değil
uefa kupası tüm avrupanın en büyük 2.kupası resmi bir organizasyon bu oylama sistemiyle bir tutuyorsan bişey diyemem

bizim onların baktığı kriterlere bakmamız gerekmiyor sistem onların oy veren onlar heralde kendi filmleri olacak
bu listeye bi fikir vermesi açısından bakarsın falan o kadar

Son düzenleme:
Başka izleyebilir niye izleyemesin. Ben mesela A Seperation izleyince İran sinemasına, 3 Idiots izleyince Hint sinemasına sıcak bakmaya başlamıştım. İkisini de daha çok bu listeden görüp izlemiştim sanırım. Şimdi Hint ve İran filmi karşıma çıkınca daha sıcak bakıyorum. Benim gibi düşünen binlerce kişi var dünyada. Mesela imdb'nin forumlarında bir adam Eşkıya'yı izleyip beğenmiş ve başka Türk filmi önerisi istemiş.

Oy verenler Amerikan insanı değil dünyanın her yerinden insanlar. Senin bu iddian Facebook, Twitter'ı sadece Amerikalılar kullanıyor demeye benziyor.
Mesela Godfather'a Amerika'dan 188 bin kişi oy kullanmış ama Amerika dışından 602 bin kişi oy kullanmış.

Liste tabii ki fikir verilmesi için bakılır. Zaten sanat bu, nesnel olarak bakmaya imkan yok. Benim hiç sevmediğim sürüyle film var bu listede ama çoğunluğun beğenisine saygı duymak düşer.

Eşkıya dışında da listeye girmeyi hak eden filmlerimiz var bence de özellikle Babam ve Oğlum. Umarım o da girer günün birinde.