2021 Dune / Dune: Çöl Gezegeni - Film Yorumları

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Onların puanlarına +5 ekleyerek yazacağım tabloya. :A

Baby Driver’ın yönetmeninin filmi ondan demiştim, o tarzı sevdiysen bunu da seversin bence türü farklı olsa da. :A

Çok haklısın @Araf kardeşim, 50 filmlik muazzam bir listemiz mevcut. Oscar’a ve diğer birçok sinema ödüllerine yol gösteren bir liste, izleyelim, izlettirelim bu listedeki filmleri. :A Tabii Titane kelimenin tam anlamıyla “çılgın” bir film, o yüzden izleyecek olanlar sona bıraksın bence bu çılgınlık sonrası etkinlikten kaçmamak için. :A
Tamam bakarım. Şimdi Last Duel hazırlıkları yapıyorum:A @Araf
 
  • Güldürdün
Reactions: Araf

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,622
Reaksiyon puanı
9,604
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Sanat filmi ile gişe filmi olmak arasında gidip gelen bir yapım olmuş. Harika görseller de vardı gişeye yönelik aksiyonlarda. Bunun ortası iyi tutulmuş ama bana süresi yüzünden bir tık sıkıcı geldi. Bir mesaj vermeden filmi yapmaları hoşuma gitti. Kostüm, dekor, efektler, görüntüler ve oyunculukları beğendim.

Sonraki filmin hikayesini kurmak istemişler ama hikayeyi çok uzun tutmuşlar. Bazı yerler zorlama olmuş. Film bittikten sonra bende etki yarattı diyebileceğim bir sahne de yoktu. Görsellik ve oyunculuklar üzerine kurulu bir film olmuş.

Timothee Chalamet'i en sevdiğim filmlerden biri olabilir. Oyunculuğu bana çok olgun geldi. Jason Momoa sakalsız çok tatlı biri olmuş. Stellan Skarsgard'ın makyajı çok iyiydi. Oscar Isaac'in karakteri de güzeldi. Zendaya sanırım bundan sonra evrende etkili olacak.

7/10
 

soo

Favori Üye
Katılım
29 Eylül 2012
Mesajlar
1,742
Reaksiyon puanı
1,317
Puanı
264
İzlemekte çok zorlandığım bi film oldu. Ne romanı okudum ne de yönetmene çok alışığım. Açıkçası yer yer sıkıldım. Yer yer yükseldim ama genel olarak karakter çokluğundan ve bir çok şey aktarılmaya çalışıldığını hissettiğin için filmin içine girmekte çok zorlandım.

5.5 / 10
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Imax sinemasında izlediğim için teknik kalitesini dibine kadar hissettiğim, muazzam müziklerinin de etkisiyle atmosferine daldığım ve çıkamadığım, çok fazla keyif aldığım, teknik anlamda bir başyapıt diyebileceğim çok başarılı bir film... Bir giriş filmi olduğu için ve sanırım üçleme olacağı için hikayeyi uzun soluklu anlatma yoluna gitmişler. Ağır ağır, sakin sakin ilerliyor ama sonrasında olaylar önü alınamayacak noktaya geliyor ve devam filmlerine çok tatlı bir kapı bırakılıyor... Her düşündüğümde filmle ilgili spesifik sahneler aklıma geliyor ve ne filmdi bee diyorum...

Villeneuve abim gerçekten müthiş bir iş çıkarmış filmde. Öyle başarılı ki tadı damakta kaldı diyebilirim. Sinematografi, Zimmer amcamın inanılmaz müzikleri, sesler, çölün muazzam yansıtılışı... Her şeyiyle ama her şeyiyle teknik olarak kusursuz bir yapım... Ve bana göre sıkıcılıkla en ufak bir alakası olmayan da bir senaryosu vardı.Tabi bunda büyük ihtimal filme direk bağlanabilmemin etkisi var çünkü bir bağlandıktan sonra bir daha kopamadım filmden. Sıfırdan bir evrene giriyoruz ve bu ekstra bir ilgi istiyor. Evreni tanıtma ve bunun üzerinden hikayeyi ilerletme işi başarılı diyebilirim... Gizemli ve ilgi çekici unsurları ve sonraki filmleri merak ettiren kısımları da filme olan ilgiyi diri tutuyor..

Timothee filmi sırtlamayı başarmış... Özellikle malum sahnelerde büyük şov yapıyor... Rebecca Ferguson da yine filmde baştan sona ilgiyi üzerinde tutuyor her sahnede... Oscar Isaac, Zendeya, filmdeki diğer oyuncular da çok başarılı...

Devam filmlerini çılgın bir merakla bekleyeceğim ve finaliyle de LOTR etkisi bekleyeceğim müthiş bir serinin başlangıcından çok keyif aldım... 2023 gelsin bir an önce dedirten ve aldığı Oscar'ları sonuna kadar hak eden çılgın film DUNE... Ne filmdi be...

9/10
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,607
Reaksiyon puanı
62,924
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Görsellik açısından çok ama çok başarılı bir film olsa da senaryo bakımından aynı kalitede olduğunu iddia edemeyeceğim. Romanları okumadığım için kapsamlı fikrim yok ama yarattığı dünya ne kadar ilgi çekiciyse bizi karakterlerle özdeşleştirme konusunda o kadar başarısız. Bu tarz filmde en azından başrollerle bağ kurmamız gerekir (Kahraman'ın Yolculuğu) ama o kadar fazla şey sıkıştırılıyor ki bir oradan bir buradan gide gide hiçbir tarafta tam anlamıyla peak'e ulaşamıyor. Yönetmen direkt ilk kitabı yani koca serinin girişini filme almış ama insanlara Türk dizisi gibi 2 buçuk saatlik giriş izletmek de gereksiz fazla. Üstelik tam ilgi çekici yerde bitip ortada bırakıyor hani Netflix dizisi olsa hemen sonraki bölümü izleyip görürdük ama bu kafanın uygulanması gereken yer böyle filmlerin çat diye çekilemediği, uzun post prodüksiyon süreçleri sonrasında izleyiciyle buluştuğu ve bu arada ilkinin de unutulmaya başladığı bir sinema ortamı mı olmalı emin değilim. Normalde bu tarz yapımlarla aram pek yoktur ama 2. film de Oscar'a aday olursa mecbur onu da izleyeceğiz. :A

7/10
 

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Görsellik ve ses konusunda çok çok başarılı bir film. Zaten oscarda da sonuna kadar hak ettiği ödülleri topladı. Senaryosu ise serinin giriş bölümü olması sebebiyle daha çok tanıtım tadında olmuş ve tek başına değerlendirince o bakımdan biraz eksik kalıyor maalesef. Sonraki filmler ile birlikte bu filmin değerinin artması muhtemel.

8/10
 

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,866
Reaksiyon puanı
5,789
Puanı
559
Bu tarz kurmaca evrenli fantastik filmler bana hitap etmiyor, tek bir Marvel filmi bile izlememeyi başarmış sayılı insanlardanımdır ama biraz da fazlaca övülmesinin etkisiyle yakınımdaki ucuz IMAX sinemayı denemek için gittiğim bir filmdi. :A Beklentimi buna göre ayarladığım için orta derecede keyif aldığımı söyleyebilirim, temposu genel olarak düşük bir şekilde ilerlese de çok da sıkılmadım izlerken. Hikayedeki evren güzel bir şekilde sinemalaştırılmış, atmosfer ve görsellik olarak oldukça başarılı bir filmdi.

Yani film kendi türü içinde benden geçer not aldı ama çok keyif alarak da izlemedim tabii. Puanıma da ona göre vereceğim. Devam filmlerini izler miyim, sanmıyorum.

6.5/10
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Mükemmel bir filmdi. Gerçekten çok sevdim, çok beğendim, çok başarılı buldum...

Öncelikle bu filmin mutlaka sinema salonunda, mümkünse de IMAX bir salonda izlenmesi gerekiyordu. Bu şekilde izleyenlerin puanına +1 falan eklenmiştir direkt, teknik anlamda gerçekten olağanüstü bir filmdi. Genel anlamda yönetmenlik, görüntü yönetimi, sesler ve müzikler... Gerçekten inanılmazdı.

Denis Villeneuve son dönemde filmlerini en çok sevdiğim yönetmen herhalde, gelmiş geçmiş olarak bakarsak da büyük yönetmenler arasına şimdiden adını yazdırdı bence. Burada da harika bir yönetmenlik sergilemiş. Kurduğu dünya, karakterler ve oyuncu seçimleri gerçekten çok başarılı. Çekilebilecek en iyi giriş filmi herhalde, devam filmleri için çok başarılı bir zemin oluşturulmuş. Üçleme olarak tasarlandığını düşünürsek bu serinin, üçleme tamamlandığında bu film çok daha değerli bir hale gelecektir.

Oyunculukların tamamı çok başarılıydı. Bir tane bile sırıtan bir performans yoktu sanırım, karakterlerle çok uyumlu oyuncular seçilmiş. Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac... Zaten sevdiğim oyuncular, burada da çok iyi performanslar ortaya koymuşlar. Sadece Zendaya başroller arasında yer alıyor ancak ekran süresi çok az, ikinci filmde muhtemelen çok daha ön planda göreceğiz. Bunu bilerek filmi izlemekte fayda var.

Bir giriş filmi olduğu için, bu sebeple de olaylar tam anlamıyla nihayete ermediği için tam puan veremiyorum. Sabırsızlıkla şimdiden onaylanan ikinci filmi beklediğimi belirterek yorumumu sonlandırıyorum...


Puan: 9/10