Senenin başarılı bulduğum filmlerinden, bu arada evet 2020 filmlerini yorumlamaya kaldığım yerden devam ediyorum.
Thomas Vinterberg en sevdiğim yönetmenlerden, bu yüzden bu filmden beklentim de oldukça yüksekti. Doğruyu söylemek gerekirse beklentim tam anlamıyla karşılanmadı ama yine de dediğim gibi başarılı bir film olduğu tartışmasız. Filmin en önemli başarısı konusu sanırım, normalde alkolün kötülendiğini, sürekli olumsuz etkilerinden bahsedildiğini görürüz filmlerde. Burada tam tersi bir yol izlenmiş ve alkolün faydalarından bahsedilmeye çalışılmış, filmi farklı ve değerli kılan en önemli husus da bu zaten bana kalırsa.
Yönetmenliği çok sevdim, senaryonun işlenişi ve kurgu ise daha iyi olabilirdi. Böylesine özgün bir konu daha iyi anlatılabilirdi sanırım, özellikle bir noktadan sonra ne olacağı çok tahmin edilebilir bir hal alıyor ve film sıradanlaşıyor.
Oyunculuklar oldukça başarılıydı. Mads Mikkelsen muhteşem oynamış her zaman olduğu gibi, çok başarılı buldum performansını. Yan kadroyu da es geçmemek gerek tabii, hepsi üzerlerine düşeni yapmışlar. Zaten daha önce Thomas Vinterberg filmlerinden herhangi birini izlediyseniz, oyuncuları en azından sima olarak bir yerlerden çıkaracaksınızdır.
Son olarak final sahnesine değinmeden geçmemek gerek, izlediğim en güzel sahnelerden birisiydi. Hem çok iyi çekilmiş hem de çok iyi oynanmış.