1x1
Sürpriz yapıp diziye yeniden başladım.
Aslında yıllar önce ilk bölümü izlemiştim ve genel olarak beğenmiştim ama tabii o dönem izlemediğim onlarca önemli dizi vardı, önceliği başka dizilere vermem gerekmişti. Şimdi pek çoğu şeyi unuttuğum için bir kez daha ilk bölümden başladım.
Ben bu diziyi biraz Aşk-ı Memnu'ya benzetiyorum. Özellikle hizmetçi kesiminin önemli bir yere sahip olması bakımından. Aşk-ı Memnu'yu da sevdiğimden sıkıntı yok tabii.
Dizinin en büyük başarısı karakter zenginliği ve daha ilk bölümden bazı karakterleri sevdirebilmiş olması.
İlk bölüm itibariyle Bates ve Robert'ı sevdim. Carson'a her ne kadar gıcık olsam da zamanla sevebileceğimi tahmin ediyorum. Maggie teyzenin karakterini de zamanla seveceğimdir. Kadınlardan pek sevilmediğini bildiğim Mary'yi sevdim ilk bölümde ama devamı belli olamz.
Bu arada IMDb'den isimleri yanlış yazmayım diye kontrol edeyim derken bir ton spoiler yedim. Daha da isimlere, oyunculara bakmaya girmem.
Boardwalk Empire ve The Theory of Everything'de izlediğim Charlie Cox dük rolüyle de her zamanki iticiliğini konuşturmuş.
Bizim Game of Thrones'taki Ygritte de varmış dizide. İlk izlediğimde tanımıyordum tabii kendisini.
İlk bölüm için iyi başlangıçtı, devamından umutluyum...
8- /10