Dizinin %95'i Yalan

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xemrexxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Osmanlı da Saray üç kısıma ayrılır; 1. Enderun 2. Birun 3. Haremdir

Enderun iç saraydır, Birun ise dış saraydır neyse bizim bunlarla pek işimiz yok [emoji2]

Asıl konumuz Hareme gelirsek hakemde hükümdar ve dizilerde gösterilen 90 60 90 vücutlu bayanlar kalmıyor [emoji17] burada padişah ve eşi, çocukları, validesi ve kendisine hizmet eden birçok insan bulunmaktadır. Şimdi isimlerini saymaya gerek yok ama istersen bu kişilerin adını ve görevlerini de sana yazarım [emoji2]
Tamam bunlarda vardır dediğin doğru ama google a bile harem yazdığında çıkan eski resimler de mevcut onlara baksana da anlarsın az çok. :)

Tamam bunlarda vardır dediğin doğru ama google a bile harem yazdığında çıkan eski resimler de mevcut onlara baksana da anlarsın az çok. :)
Dediğini yaptım ve baktım yine aynı şeyler. Fotoğrafların yayınlandığı sitelere bakarsan Osmanlı Devletinden bahsetmediğini görürdün [emoji6] zaten fotoğrafların çoğunda hac işareti var [emoji6] üstelik Play boy dergisinin fotoğraflarını harem altında göstermişler.

Her şeyi geçtim Osmanlı Devletinin Padişahlarının Fatihten sonraki selüliti belliyken sen o fotoğraflarda hiçbir Osmanlı Padişahına benzeyen selülit gördün mü? [emoji2] ben göremedim de. Üstelik Osmanlı da Saray hanımları haftanın belirli günlerinde günümüz altın gününe benzer gün tertip ederlermiş ve burada halktan da insanlar davet edilirmiş ve erkekler bu bölümlere giremezdi zaten Harem mukaddes ve muhterem demek.

Dediğini yaptım ve baktım yine aynı şeyler. Fotoğrafların yayınlandığı sitelere bakarsan Osmanlı Devletinden bahsetmediğini görürdün [emoji6] zaten fotoğrafların çoğunda hac işareti var [emoji6] üstelik Play boy dergisinin fotoğraflarını harem altında göstermişler.

Her şeyi geçtim Osmanlı Devletinin Padişahlarının Fatihten sonraki selüliti belliyken sen o fotoğraflarda hiçbir Osmanlı Padişahına benzeyen selülit gördün mü? [emoji2] ben göremedim de. Üstelik Osmanlı da Saray hanımları haftanın belirli günlerinde günümüz altın gününe benzer gün tertip ederlermiş ve burada halktan da insanlar davet edilirmiş ve erkekler bu bölümlere giremezdi zaten Harem mukaddes ve muhterem demek.
Osmanlı Padişahına benzeyen selülit ne demek?

Haç işareti göremedim şahsen yabancı kaynaklar var o resimlerde doğru ama Osmanlı'daki Harem olarak geçiyor o yabancı kaynaklarda da veya arap diyarındaki harem diye geçiyor. Kaldı ki çoğu padişah da nikah kıymazlarmış biliyoruz bunu ve bir çok çocuğu olurdu bu durumlarda harem mantığını destekleyen nitelikte.