Zey TV Dizilerle Zamanda Yolculuk | "Sihirli Annem" - 3. Bölüm

serhatt

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
79,345
Puanı
1,060
Eveeeeet yeni haftadan herkese merhaba, 3. bölümümüzle devam ediyoruz. Bu hafta ki konuğum çocukken vazgeçilmezimiz olan, döneminin en popüler dizisi Sihirli Annem. :Z Umarım beğenirsiniz, iyi okumalar. :Z Değerli yorumlarınızı bekliyorum... Sayfanın sonuna kadar ininiz.

SİHİRLİ ANNEM
2003-2006

2011-2012

Bir kış günü girdi hayatımıza ve o günden itibaren hayatımızdan hiç çıkmadı. Herkesin içini ısıtan o sıcacık eve özlemimiz eminim hiç sönmeyecek. Betüş Peri ve ailesi, Betüş'ün şirin mi şirin iştah kabartan pastanesi, Dudu Peri'nin şatosu vs. hiç unutulmayanlar arasındadır. Tabi bu mekanların birer stüdyo olduğunu, aslında ne öyle bir kafe ne öyle bir ev olmadığını duyunca dünyam başıma yıkıldıysa da kısa sürede toparlandım. :A Betüş'ün evinin dıştan gösterilen kısmı ve çocukların okulu Emirgan'da yer alan ve sadece dış çekim olarak kullanılan görsellerden ibaret anlayacağınız.

1739128308423.png
1739128341289.png

Eminim hepimiz çocukken bu diziye özenip karakterlerini arkadaşlarımızla, kuzenlerimizle oynadığımız oyunlara aktarmış, onlar gibi olmak istemişizdir. Sihirli Annem'den sonra yapılan birçok sihirli dizi oldu fakat bana göre hiçbiri Sihirli Annem'in yerini tutmadı. Hatta Sihirli Annem neredeyse aynı kadro ile yıllar sonra yayına yeniden girdi ama izlenmedi çünkü zaman o eski zaman değildi, çocuklar o eski çocuklar değildi işte bu sebeplerden ötürü aynı doku tutmadı ve dizi maalesef yayından kaldırıldı. Sanıyorum kaldırılmasındaki bir diğer sebep de oyuncuların diziden bölüm başına yüksek ücret taleplerine ret cevabı almalarıydı. İşte dediğim gibi zaman o eski zaman değildi artık...

1739128544127.png
1739128562067.png

Betüş'ü, Eda'sı, Dudu'su, Suzan'ı, Avni'si, Cem-Ceren-Çilek'i, Sadık'ı, Yavuz'u, Toprak'ı ve daha niceleriyle bizlere unutulmaz bir çocukluk yaşatan, iz bırakan tüm oyunculara, yapımda ve yayında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

1739128960815.png

* Aslında çocuk oyuncuların hepsinin diziden sonra parlamaları gerekirken çoğu kariyerini oyunculuktan yana ilerletmediler. Bu dizi günümüzde böyle bir şöhrete kavuşsaydı ve isteselerdi eminim hepsi çok farklı yerlerde olurdu. Bu sebepten ötürü dizide maalesef yıldızı parlayan (oyunculuk kariyeri anlamında) yok bana göre. Ama yıldızı hiç sönmeyen bir isim var. O isim dizinin Eda'sı, genç yaşta kaybettiğimiz değerli yetenek DEFNE JOY FOSTER... :( Yattığı yer incitmesin.

1739128749505.png

Yayın Tarihi:
27 Şubat 2003 - 11 Nisan 2006 (1. Final) / 4 Sezon | 131 Bölüm
29 Nisan 2011 - 10 Mart 2012 (2. Final) / 109 Bölüm

Yönetmen:
Ersoy Güler - Tülay Kocatürk - Kartal Çidamlı

Senaryo:
Gamze Özer

DİZİNİN SETİNDEN KISA BİR KESİT - 2004

Dizide çocukların okulu olarak gösterilen yer Emirgan'da bulunan Özdemir Sabancı Anadolu Lisesi. Günümüzde restore edildiği için içeriye giriş yapamadım. Okulun iç çekimleri tıpkı diğer mekanlarda olduğu gibi stüdyo ortamında çekilmiş.

1739131187943.png

WhatsApp Image 2025-02-10 at 11.47.08.jpeg

İki haftada bir gelmeyecek miydi konu @serhatt ? :A

Eline sağlık. Akşama okur yorum yazarım

• Güldürdün
Reactions: serhatt
Anlatım şeklin naif, çok güzel. Ellerine sağlık Serhat`cığım. Sihirli Annem, 90`larda doğmuş çocuklar için unutulmaz bir dizidir. İlla ki herkes az da olsa izlemiştir. Benim de bir izlediğim bir diziydi. Arabistanda da bir hayli ünlüdür. Özeldir, en güzellerindendir.

• Harika
Anlatım şeklin naif, çok güzel. Ellerine sağlık Serhat`cığım. Sihirli Annem, 90`larda doğmuş çocuklar için unutulmaz bir dizidir. İlla ki herkes az da olsa izlemiştir. Benim de bir izlediğim bir diziydi. Arabistanda da bir hayli ünlüdür. Özeldir, en güzellerindendir.
Teşekkür ederim canımmm. :bhr: Kendi yorumlamalarım tamamen. :Z

Bizler için bir şanstı. Şimdilerde ise Youtube'dan izliyor yeni nesil, hala gündemde yani dizimiz. :Z

• Harika
Reactions: S.G.A.T.
  • Güldürdün
Reactions: xemrexxx
Benim ve 90'larda doğan herkesin kalbinde özel bir yeri olan Sihirli Annem'i ne güzel anlatmışsın @serhatt 🥰 Ben de tıpkı senin gibi 2003-2006 yılları arasında yayınlanan bölümleri gerçek Sihirli Annem olarak kabul ediyorum :bhr:

Öyle güzel bir diziydi ki.. Biteli yıllar olmasına rağmen hâla hatırlanıyor ve hatta o dönemde olmayan şimdiki neslin bile ilgisini çekip kendisini izlettirebiliyor :)

Sihirli Annem'i anarken tıpkı çocukluk günlerimizde izlerken yaşadığımız heyecan ve mutluluğu yaşadım
şu an :)

Biraz da burukluk oldu 🥹 Çünkü bir daha o güzel günleri asla yaşayamayacak olduğumuz gerçeği ile yüzleştim. Bu güzel dizinin kıymetli senaristi Gamze Özer'i kısa zaman önce kanser illeti nedeniyle kaybettik. Bize nesiller boyunca izlenen harika bir dünyayı emanet edip gitti. Ve tabii ki yıllar içerisinde kaybettiğimiz değerli oyuncular.. Defne Joy Foster (Eda), Metin Serezli (Tacettin/Taci), Mümtaz Sevinç (Umur), Lale Oraloğlu (Merzuka), Seda Fettahoğlu (Leyla). Hepsi huzur içinde uyusunlar 💫

Keşke "zaman geriye aksıııınn" desek de herkesin hayatta olduğu ve dizinin ilk versiyonunun yayınlandığı
o güzel günlere geri dönebilsek.. 🥹🥹

Bu unutulmaz diziyi bizlerle buluşturduğun için teşekkürler, emeklerine sağlık @serhatt :bhr:

Son düzenleme:
Benim ve 90'larda doğan herkesin kalbinde özel bir yeri olan Sihirli Annem'i ne güzel anlatmışsın @serhatt 🥰 Ben de tıpkı senin gibi 2003-2006 yılları arasında yayınlanan bölümleri gerçek Sihirli Annem olarak kabul ediyorum :bhr:

Öyle güzel bir diziydi ki.. Biteli yıllar olmasına rağmen hâla hatırlanıyor ve hatta o dönemde olmayan şimdiki neslin bile ilgisini çekip kendisini izlettirebiliyor :)

Sihirli Annem'i anarken tıpkı çocukluk günlerimizde izlerken yaşadığımız heyecan ve mutluluğu yaşadım

Biraz da burukluk oldu 🥹 Çünkü bir daha o güzel günleri asla yaşayamayacak olduğumuz gerçeği ile yüzleştim. Bu güzel dizinin kıymetli senaristi Gamze Özer'i kısa zaman önce kanser illeti nedeniyle kaybettik. Bize nesiller boyunca izlenen harika bir dünyayı emanet edip gitti. Ve tabii ki yıllar içerisinde kaybettiğimiz değerli oyuncular.. Defne Joy Foster (Eda), Metin Serezli (Tacettin/Taci), Mümtaz Sevinç (Umur), Lale Oraloğlu (Merzuka), Seda Fettahoğlu (Leyla). Hepsi huzur içinde uyusunlar 💫

Keşke "zaman geriye aksıııınn" desek de herkesin hayatta olduğu ve dizinin ilk versiyonunun yayınlandığı

Bu unutulmaz diziyi bizlerle buluşturduğun için teşekkürler, emeklerine sağlık @serhatt :bhr:
2011 de yapımcı ve senaristten habersiz hafta içi her gün yapmışlar bir gün önce haber vermişler kanal yönetimi @Royal_Highness

• Okudum
Reactions: Royal_Highness

Çok teşekkür ederim. En güzel şekilde yorumlayıp sizlere sunmaya çalışıyorum. :Z

Ne güzel yazmışsın, ölmüş olanlara rahmet diliyorum. :(

Keşke zamanı geri alabilsek ama mümkün değil. Her şey o zamanlar güzeldi, eskiden güzeldi... O günleri yeniden yaşayamayacak olmak çok acı. :(

• Üzücü
Reactions: Royal_Highness
Kanal D'nin kötü yayın politikası mı desem o dönem Doğan Grubu'nda olan ve Kanal D ile kardeş olan Star'ı parlatma çalışmaları mı desem, keşke Kanal D'de kalsaydı hep. Star'a geçince 10 bölümde mi ne apar topar kaldırmışlardı yayından. 2. denemede de 20 bölümden sonra günlük diziye çevrilince çoğu oyuncu ayrılmıştı. 90'larda doğan herkes için bir anısı vardır muhtemelen bu dizinin.

Yılbaşından önce Gizem ve Ceren'de İnci Türkay'ı ziyarete gitmişler, corona zamanı da görüntülü konuşmaları vardı. En özel dönemlerinin geçtiği zamanları ve insanları unutmamaları çok güzel.

Suna Selen'i yazan olmamış, Avni'nin halası olarak oynamıştı, ona da rahmet dilemiş olalım.

Çocukların Asereje dansı ve Cem'in Mustafa Sandal taklidiyle azıcık müzik 🎵

Müzik demişken dizinin jenerik müziğini de Beyza Durmaz söylüyor, 2004 yılında Koku şarkısıyla çıkmıştı. 2015 yılında Olan Var Olmayan Var şarkısından hatırlanabilir. Sesini eski ATV yeni sezon tanıtımları ve A2 jingle'larında duyabilirsiniz :)

Son düzenleme:
  • Harika
Kanal D'nin kötü yayın politikası mı desem o dönem Doğan Grubu'nda olan ve Kanal D ile kardeş olan Star'ı parlatma çalışmaları mı desem, keşke Kanal D'de kalsaydı hep. Star'a geçince 10 bölümde mi ne apar topar kaldırmışlardı yayından. 2. denemede de 20 bölümden sonra günlük diziye çevrilince çoğu oyuncu ayrılmıştı. 90'larda doğan herkes için bir anısı vardır muhtemelen bu dizinin.

Yılbaşından önce Gizem ve Ceren'de İnci Türkay'ı ziyarete gitmişler, corona zamanı da görüntülü konuşmaları vardı. En özel dönemlerinin geçtiği zamanları ve insanları unutmalaları çok güzel.

Suna Selen'i yazan olmamış, Avni'nin halası olarak oynamıştı, ona da rahmet dilemiş olalım.

Çocukların Asereje dansı ve Cem'in Mustafa Sandal taklidiyle azıcık müzik 🎵

Müzik demişken dizinin jenerik müziğini de Beyza Durmaz söylüyor, 2004 yılında Koku şarkısıyla çıkmıştı. 2015 yılında Olan Var Olmayan Var şarkısından hatırlanabilir. Sesini eski ATV yeni sezon tanıtımları ve A2 jingle'larında duyabilirsiniz :)
Kanal D'deki son sezonda reytingler düşünce diziyi hemen gözden çıkarttılar. Yaptıkları bu nankörlük yüzünden dizinin devam edeceği varsa da Star'a gönderildiği için devam edemedi.

• Üzücü
Reactions: ozmoturk
Kanal D'deki son sezonda reytingler düşünce diziyi hemen gözden çıkarttılar. Yaptıkları bu nankörlük yüzünden dizinin devam edeceği varsa da Star'a gönderildiği için devam edemedi.
Yılbaşında yayınlanıp bir daha Kanal D'de görememiştik 2006'da. Sihirli Annem bittikten sonra bu kez iç yapım olarak benzer bir iş Acemi Cadı yayına girmişti 2-3 ay sonra. Senarist aynı, Gamze Özer :) O da benzer kaderi yaşayıp Star'a postalanmıştı. Star bölümleri felaketti, özellikle hala değiştikten sonra :A

Exxen bölümlerine hiç değinmemişsin, Melisa küsecek :A

• Güldürdün
Emegine saglik @serhatt bize zamanda yolculuk yaptiriyorsun. Yaslandigimi daha bir hissediyorum maalesef bu konularla ama nostalji güzel oluyor.

• Harika