- Reaksiyon puanı
- 78,414
- Puanı
- 1,060
Arkadaşlar merhaba. Bugün haftalık(yoğunluğa göre iki haftada bir de olabilir) olarak yayınlamayı planladığım yeni bir programa başlıyoruz. Programın içeriği; geçmişte çok izlenmiş, şimdilerde yine gündemde olan, yılların eskitemediği yerli dizilerimizi kendi yorumlarımla ele almak ve sizlerle paylaşarak birlikte yorumlaşmak. Programımızın ilk konuğu tarihe mâl olmuş "Bizimkiler" dizisi. Çok sevdiğim bir dizidir. Umarım beğenirsiniz, iyi okumalar. Değerli yorumlarınızı bekliyorum... Sayfanın sonuna kadar ininiz.
BİZİMKİLER
1989-2002
Bizimkiler ilk bölümüyle 7 Ocak 1989 Cumartesi akşamı TRT 1'de o zaman ki adıyla TV 1'de yayın hayatına başladı. İlk başta 13 bölüm olarak planlanan dizinin yüksek izlenme oranlarına ulaşınca devamının çekilmesine karar verildi ve bu devam kararının ardından tam 446 bölüm daha çekilerek bir rekora imza atıldı. Dizi ilk başta Şükrü ve Şevket kardeşler ile onların ailesi etrafında şekillenirken zaman geçtikçe Şükrü'nün oturduğu apartman (aynı zamanda dizinin ana mekanı) olan Şale Apartmanı ve sakinlerine odaklandı. Bu odak sayesinde dizi yıllarca sürebildi bana kalırsa. Dizinin anlatıcılığını da 15 sezon boyunca Ali karakterini canlandıran Atılay Uluışık üstlenmiştir.
Ben bu diziyi yıllardır kaç kere sil baştan izledim hatırlamıyorum. Bana bu diziyi sevdiren, izleten hep o apartman sakinleri olmuştur. Baykuş Cemil, Kapıcı Cafer, Yönetici Sabri Bey, Katil Yavuz, Katilin Eseri Şengül, Hıçkırıklar Kraliçesi Ayla Hanım ve annesi Suna Hanım, Davut Usta, Meme Düşkünü Halis... bu apartmana damga vuran karakterlerdir. Bu karakterlerin yanı sıra Yandan Çarklı Halil, Yengeç Hüseyin, Tertip Galip, Muhasebeci Ergun Bey, Tak Tak Sedat, Deli Nimet Tahtakafa Raşit gibi karakterlerde dizinin ölümsüz kahramanlarındandır. Bu kadar isim saydım fakat kadrosunda saymadığım daha nice isim var, böylesine zengin bir kadroya sahip başka dizi gelmez diye düşünüyorum. Adını geçiremediklerimin affına sığınıyorum. Aradan onca geçen yıla, onca ölüme rağmen günümüzde bile bu renkli karakterler hala konuşulup gündeme gelmektedir.
* Diziden sonra yıldızı parlayan isim Özge Özberk olmuştur. Bizimkiler ilk ciddi projesidir ve bu diziden sonra Özge Özberk günümüzde hala başrol sınıfında yer alan değerli bir oyuncudur. Dizinin bir diğer genç ismi ve anlatıcısı Atılay Uluışık ise hala oyunculuk yapmaya devam etse de diziden sonra oyunculuk anlamında pek varlık gösteremedi, kendi tercihi olsa gerek.
BİZİMKİLER
1989-2002
Bizimkiler ilk bölümüyle 7 Ocak 1989 Cumartesi akşamı TRT 1'de o zaman ki adıyla TV 1'de yayın hayatına başladı. İlk başta 13 bölüm olarak planlanan dizinin yüksek izlenme oranlarına ulaşınca devamının çekilmesine karar verildi ve bu devam kararının ardından tam 446 bölüm daha çekilerek bir rekora imza atıldı. Dizi ilk başta Şükrü ve Şevket kardeşler ile onların ailesi etrafında şekillenirken zaman geçtikçe Şükrü'nün oturduğu apartman (aynı zamanda dizinin ana mekanı) olan Şale Apartmanı ve sakinlerine odaklandı. Bu odak sayesinde dizi yıllarca sürebildi bana kalırsa. Dizinin anlatıcılığını da 15 sezon boyunca Ali karakterini canlandıran Atılay Uluışık üstlenmiştir.
Ben bu diziyi yıllardır kaç kere sil baştan izledim hatırlamıyorum. Bana bu diziyi sevdiren, izleten hep o apartman sakinleri olmuştur. Baykuş Cemil, Kapıcı Cafer, Yönetici Sabri Bey, Katil Yavuz, Katilin Eseri Şengül, Hıçkırıklar Kraliçesi Ayla Hanım ve annesi Suna Hanım, Davut Usta, Meme Düşkünü Halis... bu apartmana damga vuran karakterlerdir. Bu karakterlerin yanı sıra Yandan Çarklı Halil, Yengeç Hüseyin, Tertip Galip, Muhasebeci Ergun Bey, Tak Tak Sedat, Deli Nimet Tahtakafa Raşit gibi karakterlerde dizinin ölümsüz kahramanlarındandır. Bu kadar isim saydım fakat kadrosunda saymadığım daha nice isim var, böylesine zengin bir kadroya sahip başka dizi gelmez diye düşünüyorum. Adını geçiremediklerimin affına sığınıyorum. Aradan onca geçen yıla, onca ölüme rağmen günümüzde bile bu renkli karakterler hala konuşulup gündeme gelmektedir.
* Diziden sonra yıldızı parlayan isim Özge Özberk olmuştur. Bizimkiler ilk ciddi projesidir ve bu diziden sonra Özge Özberk günümüzde hala başrol sınıfında yer alan değerli bir oyuncudur. Dizinin bir diğer genç ismi ve anlatıcısı Atılay Uluışık ise hala oyunculuk yapmaya devam etse de diziden sonra oyunculuk anlamında pek varlık gösteremedi, kendi tercihi olsa gerek.
Yayın Tarihi:
7 Ocak 1989 - 27 Ekim 2002 / 15 Sezon | 459 Bölüm
1989-1994 (TRT 1) 1994-1999 (STAR TV) 1999-2002 (SHOW TV) 2002 (STAR TV)
Yönetmen:
Yalçın Yelence - Erkavim Yıldırım(SON 5 BÖLÜM)
Senaryo:
Umur Bugay
DİZİNİN SETİNDEN KAMERA ARKASI GÖRÜNTÜLERİ - 1997
DİZİ OYUNCULARININ YER ALDIĞI TV REKLAMLARINDAN BİR TANESİ
Dizinin ana mekanı Şale Apartmanı'nı gidip görme fırsatım olmuş, apartmanda yaşayan komşularla dizinin çekildiği zamanlara dair ufak konuşmalar yapmıştım. Dizinin iç ve dış çekimlerinin farklı apartmanlarda yapılıyor olması diziyi izlerken anladığım fakat o dönemlerde kimsenin bilmediği bir detaydı. Mesela Sabri Bey'in balkonu Şale Apartmanı'nda yer alırken, evinin giriş kapısı Emek Apartmanındadır. Kapıcı kulübesi, asansör çekimleri vs. yapılan yer de Şale Apartmanı'yla aynı sokakta bulunan ve kentsel dönüşüm sebebiyle yıkılan Emek Apartmanı'ndadır. Şale Apartmanı'nda gösterilen neredeyse hiçbir daire o apartmanda değildir, ya Emek Apartmanı'ndadır ya da başka apartmanlardadır.
ŞALE APARTMANI - (En son gittiğimde çekmiştim | Haziran 2024) Sizlerin de tanıdığı canım arkadaşım @Özgür ile birlikte de gitmiştik bu apartmana.
Bir diğer detay ise Baykuş Cemil'in baktığı pencere, aslında onun evi değil orası. Pencerenin ait olduğu daire Tak Tak Sedat'ın oturduğu evdir. Cemil'in dairesi Şale Apartmanı'nın başka bir dairesidir. Bunlar gibi bir çok detay mevcut ama hepsini yazabilecek kalem maalesef yok.
@Bully @Dosi @MasacRE @Angelica @Zeyno @12.Adam @mesmeso @The_Erinch @emreemreu @mrt-06 @bazinga @batuhankaralar @Emre Ozansoy @Felon @Gizmen @Hobbit @offensive @ömer karataş @ozmoturk @phoebebuffay @Damien Duff @S.G.A.T. @STAR @soo @Turkuazz @xemrexxx @NES @RüzgarGülü @cokiyitvci @BesaleT @Royal_Highness @tekin @Alemdar @Maskeli Fedai @Mr.At @HollyDemon ☾☆ @ahmetbey @togi.shahbazi @tifosi12345 @BerzzAnn @Doğan @xdragxx