Zey TV Dizilerle Zamanda Yolculuk | "İkinci Bahar" - 2. Bölüm

serhatt

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
79,004
Puanı
1,060
Eveeeeet yeni haftadan herkese merhaba, 2. bölümümüzle devam ediyoruz. Bu bölümün konuğu çok kıymetli bir dizi olan ve rekorlara imza atmış olan "İkinci Bahar"
Umarım beğenirsiniz, iyi okumalar. :Z Değerli yorumlarınızı bekliyorum... Sayfanın sonuna kadar ininiz.

İKİNCİ BAHAR
1998-2001

İkinci Bahar iki dev ismi yani Türkan Şoray ve Şener Şen'i başrollerde bir araya getirmiş, günümüzde hala konuşulmasının sebeplerine temel atmıştır bu birliktelikle. Hanım ve Ali Haydar'ın o naif aşkı Samatya'nın büyüleyiciyi atmosferi ile harmanlanıp bir de iki dev ismin şahane oyunculukları sayesinde pik yapınca ortaya hiç unutulmayacak bir masal çıkması kadar doğal bir şey yoktur elbette. Şimdilerde böyle tertemiz işlenen bir aşk masalı görmek namümkün. Tabi bu temiz aşkı kirletmeye çalışanlar elbette ki bu dizide de vardı. Ali Haydar'ın ev sahibi Neriman ve kardeşi Şecaattin bu aşkın baş düşmanlarıydı çünkü Neriman'cığımız taş kafa Ali Haydar'a kör kütük aşıktı. Bu karşılıksız aşk herkesin canını fazlasıyla yaktı fakat finalde olan Afet-i Devran Neriman'a oldu ve aşkından vazgeçemediği için Samatya'yı terk etmek zorunda kaldı. Ben senaristin yerinde olsaydım Neriman'a kıymaz ona da mutlu bir son yazardım...

1737922932251.png

Ali Haydar ve Hanım aşkının yanına Gülsüm - Timothy bir de Melek ve Medet aşkını da eklememek olmaz. Timothy çalışmak için geldiği İstanbul'da bir aile faciasının ortasında kalıverir ve ona kapılarını açan ustasını kırmamak adına kendi hayatından vazgeçerek Gülsüm ile evlenir. Bu fedakarlık öyle güzel işlenir ki dizide, izleyicilere sanki gerçek hayatta bir hikayeye şahit oluyormuşlar hissini yaşatır. Melek ve Medet'e gelecek olursak iki düşman aile çocukları birbirine sevdalıdır ve babalarının korkusundan ikisi de gizli kapaklı ilişkilerini sürdürmeye çalışırlar. Medet'in tüm saflık ve sakarlıklarına rağmen Melek'in ondan vazgeçmeyişi, Medet'in de tüm korkularına rağmen aşkından vazgeçmeyişi güzel bir tablo sergilemiştir o zamanlar.

1737922880372.png

* Bu diziden sonra yıldızı parlayan isimler Nurgül Yeşilçay ve Ozan Güven'dir. Yeşilçay Asmalı Konak'a seçilmiş ve ününe ün katmıştır. Ozan Güven ise Bir İstanbul Masalı'na seçilerek kariyerini sağlam bir temele oturtmayı başarmıştır.

1737922815164.png

Yayın Tarihi:
29 Ekim 1998 - 11 Ocak 2001 / 3 Sezon | 37 Bölüm

Yönetmen:
Uğur Yücel - Orhan Oğuz - Türkan Derya

Senaryo:
Sulhi Dölek

Diziyi izlerken çekildiği yerleri, Samatya meydanını çok beğenmiştim ve bu yaz gitme fırsatım oldu. Eski dokusu pek olmasa da hala güzelliğini koruyan bir yer. Kebapçı da birkaç değişiklik olmuş fakat duvardaki resimler sayesinde çok da göze batmıyor bu değişiklikler. Dükkanın sahibi ile de konuşma fırsatım oldu. Çok nazik bir beyefendiydi. Dizinin çekildiği o yıllar üzerine konuşurken; o yıllarda bir aile gibi olduklarını ve o zamanlar garsonluk yaparken şimdi o meşhur kebapçının işletmecisi olduğunu ve hala ziyaretçilerin çok sık geldiğini de dile getirdi.

Kendi çektiğim bir kaç kare:
26 Haziran 2024

WhatsApp Image 2025-02-03 at 10.23.20.jpeg

WhatsApp Image 2025-02-03 at 10.23.20 (1).jpeg

WhatsApp Image 2025-02-03 at 10.23.20 (2).jpeg

WhatsApp Image 2025-02-03 at 10.23.20 (3).jpeg

Diziyi seneler öncesinde tekrarları olarak izlemiştim. Hakimim. Güzel ve samimi bir dizi.

Eline sağlık @serhatt
Kendi çektiğin fotoları eklemek çok hoş olmuş :Z

• Harika
Reactions: serhatt
Diziyi seneler öncesinde tekrarları olarak izlemiştim. Hakimim. Güzel ve samimi bir dizi.

Eline sağlık @serhatt
Kendi çektiğin fotoları eklemek çok hoş olmuş :Z
Kadrosu ile senaryo ile bir efsanedir gerçekten. Reyting rekoru bile vardır izlemiş olmana sevindim canım.

Teşekkür ederim. :Z

• Harika
Reactions: Dosi
Kadrosu ile senaryo ile bir efsanedir gerçekten. Reyting rekoru bile vardır izlemiş olmana sevindim canım.

Teşekkür ederim. :Z
Bakalım daha izlediklerim denk gelecek mi :A
Yanlış hatırlamıyorsam bu Şener Şen’in son dizisiydi Tv’de galiba?
Tan Sağtürk’ün de ilk oyunculuk yaptığı dizi olabilir bu.

• Güldürdün
Bakalım daha izlediklerim denk gelecek mi :A
Yanlış hatırlamıyorsam bu Şener Şen’in son dizisiydi Tv’de galiba?
Tan Sağtürk’ün de ilk oyunculuk yaptığı dizi olabilir bu.
Sürpriz. :A Gelebilir denk. 3. Bölüme Kapadokya’da çekilmiş bir diziyi düşünüyorum bakalım. :A

Şener Şen detayını bilmiyorum ama kadrodaki gençlerin hep ilk işi diye biliyorum. :A

Bu arada kendi fotolarımı beğenmene de sevindim çok sıcak bir yaz günüydü şehrin epey tersinde kalıyordu ama hırs yapıp gitmiştim. :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Sürpriz. :A Gelebilir denk. 3. Bölüme Kapadokya’da çekilmiş bir diziyi düşünüyorum bakalım. :A

Şener Şen detayını bilmiyorum ama kadrodaki gençlerin hep ilk işi diye biliyorum. :A

Bu arada kendi fotolarımı beğenmene de sevindim çok sıcak bir yaz günüydü şehrin epey tersinde kalıyordu ama hırs yapıp gitmiştim. :A
Asmalı Konak olabilir.
Benimde Kapadokya’da çektiğim fotolar var. Bir kısmını @xemrexxx hesabımda görüp gelip burada Dosi oralarda toprak aldı hanım ağa olacak gibi şeyler gevelemişti :A

Bekliyoruz bakalım :Z

Asmalı Konak olabilir.
Benimde Kapadokya’da çektiğim fotolar var. Bir kısmını @xemrexxx hesabımda görüp gelip burada Dosi oralarda toprak aldı hanım ağa olacak gibi şeyler gevelemişti :A

Bekliyoruz bakalım :Z
Senden korkulur. .ss

Onun diline düşeceğine zaten, neyse. :A
Negzel 3 sezon 37 bölüm sürmüş , şimdikiler sezında 2,5 katı uzun bölüm süreleri ile 40 bölüm sürüyor :(((

Son düzenleme:
  • Üzücü
  • Aynen
Reactions: Dosi and serhatt
Negzel 3 sezon 37 bölüm sürmüş , şimdikiler 2sezında 2,( karı uzun bölüm süreleri ile 40 bölüm sürüyor :(((
Aslında 3 sezona daha fazla bölüm olurdu da uçak kazası, ekonomik kriz derken verilen aralar ancak bu kadara müsaade etmiş. Gerçi başı sonu belli bir iş olduğu için Eylül-Haziran arası kesintisiz sürseydi de tek sezonluk bir iş olurdu.

• Beğendim
Reactions: xemrexxx
İkinci Bahar'ı hiç izlemedim ama sosyal medyada kısa kısa kesitlerine denk geliyorum zaman zaman.
Çok sıcak ve kaliteli bir iş olduğu belli oluyor.
Zaten 37 bölüm gibi az bir bölüm sayısına rağmen Türk dizi tarihinde hatırı sayılır bir yer edinmesi ve hâla hatırlanması da kalitesini net olarak ortaya koyuyor :)

Emeğine sağlık @serhatt, çok güzel bir konu olmuş :) Kendi çektiğin fotoğraflar geçmişe nostaljik bir yolculuğa çıkartıyor insanı :bhr:

• Harika
İkinci Bahar'ı hiç izlemedim ama sosyal medyada kısa kısa kesitlerine denk geliyorum zaman zaman.
Çok sıcak ve kaliteli bir iş olduğu belli oluyor.
Zaten 37 bölüm gibi az bir bölüm sayısına rağmen Türk dizi tarihinde hatırı sayılır bir yer edinmesi ve hâla hatırlanması da kalitesini net olarak ortaya koyuyor :)

Emeğine sağlık @serhatt, çok güzel bir konu olmuş :) Kendi çektiğin fotoğraflar geçmişe nostaljik bir yolculuğa çıkartıyor insanı :bhr:
Çok teşekkür ederim, eğer bir gün vaktin olursa izlemeni tavsiye ederim zira bölüm süreleri de kısa. :Z

Çektiğim fotoğrafları bu şekilde kullanacağımı hiç düşünmezdim, sizlerin de beğenisi çok değerli. :Z

• Harika
Reactions: Royal_Highness
@serhatt emeklerine sağlık canım yine harika bir konu :Z Ve yine izlediğim bir dizi :A

Kadro zaten efsaneydi. Dediğin gibi Ozan Güven ve Nurgül Yeşilçay’a yaradı bu dizi. Günümüzde böyle bir dizinin tutmayacak olması acı :/ Samimiyet dönemleri eskide kaldı…

Sezen Aksu konuk olmuştu bir bölüme, çıta arşa çıkmıştı.

Fotolar da harika :Z

• Harika
@serhatt emeklerine sağlık canım yine harika bir konu :Z Ve yine izlediğim bir dizi :A

Kadro zaten efsaneydi. Dediğin gibi Ozan Güven ve Nurgül Yeşilçay’a yaradı bu dizi. Günümüzde böyle bir dizinin tutmayacak olması acı :/ Samimiyet dönemleri eskide kaldı…

Sezen Aksu konuk olmuştu bir bölüme, çıta arşa çıkmıştı.

Fotolar da harika :Z
Canımmmm teşekkür ederim izlemene sevindim. Yoksa büyük bir kayıp. :Z Günümüze fazla bu dizi, her şey geçmişte çok değerliydi. :(

Aynen Ozan ve Nurgül aldı yürüdü buradan sonra şans işte. :A

Minik serçe konuk oldu evet çok güzeldir o bölümü de. :Z

Fotolarımı da beğenmene sevindim gel bir gün seni de götüreyim Samatya’ya. :bhr:

• Harika
Reactions: Bully
Birçok kişiyi piyasaya kazandıran çok kaliteli bir işdi,
Sezen Aksunun Karavanda oturup, dürüm yediği, İkinci Baharın söylendiği efsane dizi.

Emeğine sağlık @serhatt

• Harika
Emegine saglik @serhatt güzel konu ve kendi emegin de var icinde fotograflarla.

Son fotograftaki mekan sanki Ezel dizisinde de kullanildi? Farkli bir mekan mi acaba?

1738597679211.png

• Harika
Birçok kişiyi piyasaya kazandıran çok kaliteli bir işdi,
Sezen Aksunun Karavanda oturup, dürüm yediği, İkinci Baharın söylendiği efsane dizi.

Emeğine sağlık @serhatt
Teşekkür ediyorum. :bhr:
------

Emegine saglik @serhatt güzel konu ve kendi emegin de var icinde fotograflarla.

Son fotograftaki mekan sanki Ezel dizisinde de kullanildi? Farkli bir mekan mi acaba?

Ekli dosyayı görüntüle 132817
Teşekkürlerrrr. :Z

Aynen aynı yer Samatya. Ezel’de bir bölüm mü çekim yaptılar yoksa dizideki ana mekanlardan birisi mi buradaydı?

• Güldürdün
Reactions: Yakamoz-Asi