Dizilerin En Ünlü 10 Annesi

xemrexxx

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
161,559
Puanı
1,060
Bugün Anneler Günü.
Ve Milliyet gazetesi ekranda gördüğümüz kimini sevdiğimiz,kimini bu nasıl anne diye yerdiğimiz ve kimine güldüğümüz annelerden bir liste hazırlamış.
İşte o liste:

1-Hürrem Sultan(Muhteşem Yüzyıl):Aslında o yüzyılların en çok konuşulan annesi.İktidar mücadelesinde kızını sevmediği adamla evlendiren,oğullarını kaybeden ve başkasının oğlunu öldürten biri. Karakteri Meryem Uzerli canlandırıyor.

2-Rukiye(Seksenler):Annelik konusunda tam bir fenomen o. Çocukları Ahmet-Çağatay ve Nazlı'yı evlendirip, torun sahibi olmak için elinden geleni yapıyor.Karakteri Özlem Türkad canlandırıyor.

3-Handan Hanım(Kuzey Güney):Belki de listede en sevilmeyen anne.Bir oğlunu yücelten ötekinin suçsuz yere hapse düşmesine göz yuman bir kadın o. Karakteri Semra Dinçer canlandırıyor.

4-Gülten(Kuzey Güney):O da pek iyi bir anne sayılmaz ama her koşulda kızını destekliyor en azından.Hiçbir konuda lafını esirgemeyen hafif görgüsüz bir tip.Karakteri Zerrin Tekindor canlandırıyor.

5-Gülistan Çakaler(Yalan Dünya):
Oğlunu zeki ve yakışıklı gören Gülistan aynı zamanda Eylem'e de çok çektiriyor.Ama kendisi de şu sıırlar Vasfiye Teyzesinden çok çekiyor.Karakteri Hasibe Eren canlandırıyor.

6-Servet Kocabaş(Yalan Dünya):Saf bir kişi kendisi.Aynı zamanda temizlik alanında mastır yapan biri.Balkona terliksiz çıkmak onun gözünde idam nedeni.Karakteri Füsun Demirel canlandırıyor.

7-Cemile(Öyle Bir Geçer Zaman Ki):Ekranların kaderi en kötü annesi. Önce kocası terketti sonra eşi öldü. Şimdi de çocuklarını Tuğrul belasından kurtarmak için dişini tırnağına takıyor.Karakteri Ayça Bingöl canlandırıyor.

8-Şahika Arsoy(İntikam):
O gözü kara bir kadın. Oğlunu hapishaneden kurtarmak için yaralanmasına neden olan,kızından gerçek babasını saklayan biri. Karakteri Arzu Kılınç canlandırıyıor.

9-Nermin Beceren(Avrupa Avrupa):
Onun için oğlu her şeyi. O dünürleri ile anlaşamayan onlara Rosebahar ve John diye hitap eden bir kadın. Karakteri Zuhal Topal canlandırıyor.

10-Fırdevs Yöreoğlu(Aşk-ı Memnu):
Dizisi şu an yayınlanmasa da o hala bir fenomen.Entrikanın,hırsın ve ihtirasın tavan yaptığı bir karakter o. Karakteri Nebahat Çehre canlandırmıştı.
6b8f959b8baeadd5303fa7c138f2e56e.jpeg

Son düzenleme:
Milliyet'in araştırmasını pek doğru bulmadım:

Hayriye Hanım niye yok Yaprak Dökümü'nde?

Karadayı'nda ki Şebnem Dilligil ?

Kurtlar Vadisi Pusu'nun Nazife Anne'si Serpil Tamur yok listede mesela. Ayrıca çok ilginç bir liste yapmışlar. :)

Milliyet'in araştırmasını pek doğru bulmadım:

Hayriye Hanım niye yok Yaprak Dökümü'nde?

Karadayı'nda ki Şebnem Dilligil ?

Kurtlar Vadisi Pusu'nun Nazife Anne'si Serpil Tamur yok listede mesela. Ayrıca çok ilginç bir liste yapmışlar. :)

Liste bencede cok cok yetersiz. Özellikle hazirlanmis gibi duruyor. Haydi Sebnem Dilligil'i gectim (gecilmez aslinda da), Yaprak Dökümün'nde Hayriye Hanim karakteri en ünlü anneler arasindadir bence.

Liste bencede cok cok yetersiz. Özellikle hazirlanmis gibi duruyor. Haydi Sebnem Dilligil'i gectim (gecilmez aslinda da), Yaprak Dökümün'nde Hayriye Hanim karakteri en ünlü anneler arasindadir bence.

Kesinlikle öyle. Dile kolay 5 yıl boyunca Yaprak Dökümü'nde yer aldı.

Liste bu sezonu ele alıyor, yani geçmişi deşmeye gerek yok. O yüzden 'Hayriye Hanım' karakteri yer almaz listede. :)

Bu sezonun en ünlü annesi Hürrem ise, diyecek sözüm kalmamistir. Liste genel olarakta Kanal D agirlikli oldugu icin sanirim birazda tarafli hazirlanmis.

Nazife Anne hepsinden önce vardı ve halada var listeyi kendileri hazırlamışlar yanlı.

ya arkadaş istediğniz olmayınca insanları niye suçluyorsunuzx hep :) karadayıdakji anne karakterini 1 kere duydum o da forumdaki bir ahberde adı geçyiordu liste gayet güzel olmuş bence :)

liste 10 kişilik 50 ya da 100 kişi olsa bile herkesi memnun etmesi imkansız:) ayrıca ben seksenleri izlemiyorum ama özlem türkad ı biliyorum diziden konusu çok geçiyor :) bu dislike da moda oldu :)

Liste güncel olsaydi Ask-i Memnu'nun yeri ne orada mesela? :)

Listede 6 tane güncel Kanal D dizisi, bir tane eski Kanal D dizisi var. Hürrem ise moda oldu artik her yerde Ödül veriyorlar MY'ye diye eklemisler. Hürrem'in Anneliginden cok yaptiklari konusuluyor aslinda.

Seksenler'ide Ilker Ayrik oynuyor diye eklemisler sanirim, Kanal D sunucusu sonucta.

Sürpriz sadece Avrupa Avrupa olmus :)

milliyelt doğan grubu ayrılalı ne kadar oldu :) ilginçtir birileri de stara çalışıyor diyordu milliyet için
adamalrın tarafsız olduğu buradan belli istedikleri olmayan kişiler farklı suçlamalar yöneltiyorlar :D

- - - Ekleme - - -

Hülya Darcan (namı değer Melike Hanım) bu listede olmayı hak ediyor bence.

listede bu sene başlayan dizilerden bir şahika var :) o da ana karakter kendini hissettiriyor :)

"Vahide Gördüm - Zehra" rolüyle bence Türkiye'nin en iyi ve en ünlü annesi oldu bence. Milliyet gazetesi neye göre bir değerlendirme yaptı bilemiyorum ama iyi bir değerlendirme yapamamış belli ki. "Zerda" ve "Asmalı Konak" dizilerinde ki annelerde unutulmazdır...

"Vahide Gördüm - Zehra" rolüyle bence Türkiye'nin en iyi ve en ünlü annesi oldu bence. Milliyet gazetesi neye göre bir değerlendirme yaptı bilemiyorum ama iyi bir değerlendirme yapamamış belli ki. "Zerda" ve "Asmalı Konak" dizilerinde ki annelerde unutulmazdır...

onlar geçmişte kaldı esra :) farkındaysan en ünlü 10 anne diyor tüm zamanalrın en ünlü 10 annesi değil :)

Çok eksiği ve bir o kadar da fazlalığı olan bir liste olmuş, listede çoğu ismi koyma amaçları ne anlayamadım. :)

Son düzenleme: