Diziler Ekranda Canlı Performansı Öldürdü!

darksaal

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
7 Eylül 2011
Mesajlar
33,327
Reaksiyon puanı
3,579
Puanı
910
Konum
İSTANBUL
"İnce İnce'de canlı performansıyla izlediğimiz Kubat 'Canlı performansları diziler bitirdi, çünkü dizi gibi para kazandırmıyorlar' dedi.

Daha önce Zara ve Oktay Kaynarca ile sevilen türkülerimizi canlı yayınla ekrana taşıyan tv8, yeni yayın döneminde türkülerimizi 'İnce İnce' programıyla Kubat'a emanet etti.
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Her pazar akşamı tv8 ekranlarında türkü dostlarıyla buluşan Kubat STAR'ın sorularını cevaplandırdı.

- tv8'de yayınlana 'İnce İnce' programını yapmaya nasıl karar verdiniz?

Her sene tv8 'de program yapmanın planlarını kuruyorduk. Kanal yeni yapılanmaya gidilince biz de karşılıklı fedakarlıklarla tv8 ailesine katıldım. TRT dışında hiç bir kanalda canlı performans programları yapılmıyor. tv8'in canlı performans yüzü biz olduk. Jenerik müziği için köyde yaşayan amcam Ozan Aşık Yoksunderviş söz yazdı, Tayfun Talipoğlu da seslendirdi.

- Ekranda canlı performanslar neden azaldı?

Canlı performanslarının kaybolması dizilere bağlıyorum. Müzik piyasası çökmüş. Kliplerimizin bile dönmesi bir şans diyebilirim. Teknoloji herşeyi etkiledi. Yapımcılar çekiniyor, çünkü sonuçta diziler kadar para kazandırmıyor bu tür programlar. Yayıncı için bile çok zor bir durum.

- Türkülerin kökü çok derinlere uzanıyor. Siz bunun neresindesiniz?

Türkülerle gençlerimiz arasında bir köprü oluşturduğuma inanıyorum. Bugüne kadar yapmak istediğim müziği yaptım. Belçika'da doğmuş, büyümüş batı müziğinin içinden gelen birisi olarak istediğim müziği yapabildim. Müziği eğlenceli hale ve çok sesli hale getirmek gerekiyor diye düşünüyorum çalışmalarım hep o yönde.

- Hangi yörenin türkülerini seviyorsunuz?

Hepsinin bir hikayesi var bir kere. Genelde konserlerimde dinleyenlerimi Edirne'den başlayan trene bindiriyorum. Bütün yurdu beraber dolaşıyoruz. Her yöre çok güzel benim için. Böyle bir coğrafya yok. Millet güzelliğin farkında değil.

- Kubat özel hayatını nasıl koruyor?

Özel hayatımı uzak tutmak, korumak yoruyor beni. Hayat paylaşınca güzel mantığına sahip olduğum için çok çaba harcıyorum. Sokağa çıktığı zaman herkese selam veririm, mesuliyet haline geliyor. En büyük lüksüm evde kalmak.

Kendi kendimize yazık ediyoruz

Amcamın bir lafı vardır. ''Bir nasihatım var gül yüzlüm sana, sevgi saygı göster sarıl insana''... Çok sıkılıyoruz her şeyden. Nedir bu içinizdeki sıkıntı ey insanlar. Son on yıldır insanlara bakıyorum herşeye sıkılıyorlar. Şunu fark ettim yaşadığımız yeri istersek bir anda cennete bir anda cehenneme çevirebiliyoruz. Şükretmeliyiz, özden ama. Kalbimiz her attığında zikir halinde olmalı. Nefes alıp vermenin değerini bilmeliyiz. Çok güzel bir toplumuz. Bize yakışmıyor böyle yaşamak. İnanın böyle bir toplumu haritayı açıyorum bakıyorum bakıyorum başka bir yerde göremiyorum. Gerçekten yazık oluyor bize.

Nil ÖZER / Star
[/FONT]
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,098
Reaksiyon puanı
49,760
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Bence dizilerden çok gelişen teknoloji nedeniyle insanların artık istedikleri şarkıya her an kolayca ulaşabilmeleri. Bu nedenle müzik kanalları da eskisi kadar ön plana çıkmıyor. Eskiden mesela Kubat'ı da inlemek isteyen biri ya orijinal albümünü alacaktı ya da katıldığı programları takip edip oradan dinleyecekti. Şimdi ise öyle bir şey yok herkes istediği an dinleyebilir istediği şarkısını :)