Diriliş Ertuğrul - Genel Sohbet Konusu

Diziyi izlemeye devam edeceğim, ab'de rahat 11-12'yi göreceğimizi düşünüyorum. Türkiye'de bu kalitede dizi yok gibi.
şimdi bir dizinin ögeleri vardır. nedir? senaryo,oyunculuk,karakterler,müzik,kostüm,dekor,replikler,kareografi... diriliş bunların hepsinde 4x4 lük diyemeyeceğim(bazılarında standartların üstünde bazılarında standartlarda[ama standartların altında olduğu bir ögesi yok bu net]) ama genel olarak birleşiminden oldukça değerli ve kaliteli bir yapım ortaya çıkıyor. öncelikle türk dizi sektörüne aksiyon çekimi,aksiyon sahnesi babında müthiş bir katkısı var. game of thrones falan aksiyon sahnelerinde halt eder dirilişin yanında. o kadar değişik ince aksiyon hareketleri kullanıyorlarki bazen bildiğimiz sinema filmi ya başka bir şey diyemiyorum.onun dışında dönem dizisi kategorsinde oldukça katksı var türk dizi sektörüne de. en önemlsi özümüze dokunuyor. yani kendimizden, tarihimizden, geleneklerimizden,destanlarımızdan, ceddimizin kahramanlıklarından, islama hzimetimizden, islama bağlılığımızdan ,mazluma kol kanat germekten,büyük düşünmekten, ufku geniş olmaktan vs bize şimdiye kadarki dizilerin yaşatmadığı duygular yaşatıyor. bu yönden yeni bir çığırdır diriliş. özgün bir yapımdır.şimdilik türünün tek örneğidir. daha önce yapılan dönem dizilerinde senaryo vs kısımda başarılı olanlar hemde oldukça başarılı olanlar vardı ama bu tarz özümüze,kalbimize dokunuş onlarda yoktu.

Abi ben efektleri çok seviyorum süper yapıyorlar.
Çok güzel yazı.

Abi ben efektleri çok seviyorum süper yapıyorlar.
Çok güzel yazı.
zaman sıkıntıları olmasa efektleri çok daha iyi olacak. ama bu sürede yapılabilecek en iyi efektleri yapıyorlar.şahane olmasada iyi yani.ama bazı sahnelerde baya iyi efektler vardı. mesela 2.bölümdeki halebe giriş sahnesinde halep görüntüsü oldukça gerçekçi. 2.seonun ilk bölümünde moğolların katlettiği kayıların yanmış parçalanmış cesetlerinin olduğu sahnede ki efektlerde çok iyiydi.

Abi ama oyuncularda müthiş gerçekten şuanda Türkiyenin en iyi yapımı çok emek harcanıyor dışardan kameracılar montajcılar getirmişler çalışıyorlarmış.Moğollar konusuda tam isabet olmuş Cengiz Han gelirse çok daha fazla reyting gelir. Alaaddin Keykubat ve Sungur Tekinde gelecke.

cengiz 1227 de sizlere ömür canım nasıl gelecek
dizi şuan 1230-31 lerde

Aaa evet unutmuşum o imkansız ama 3. sezon Mevlana gelebilir ya da bu sezon içinde.
cengiz 1227 de sizlere ömür canım nasıl gelecek
dizi şuan 1230-31 lerde
yalnız cengiz han dizide yaşıyor olarak anılıyor

1.bölüm özellikle cengiz handan çok bahsedildi ve öldü olarak bahsedilmiyor o dönemde yaşıyor oalrak bahsediliyor cengiz han ile savasırız sözleride çok geçti ben hatta 1.bölümden sonra cengiz han neden düşman olarak anılıyor diye sormuştum 2.bölümde biraz bahsettiler yaşıyor olrak bahsediyorlar savasırız gerekirse diye evet tarih bakımından yaşıyor olmaması lazım ama dizide yaşıyor olarak bahsediliyor

Olursa reytingler çok daha patlar.
@Billy Kane düşünsene.

yani cengizin ordusundan kurtulamazsınız vs sözleri geçiyor. bu sorun değil. cengiz ölsede ekolü devam ediyor ve moğollar o dönemde hala cengizle anılıyor. ordu hala cengizin ordusu diye geçiyor. daha ayrıntı cengiz yaşıyor gibi sahne var mı dikkatle bakmam lazım.

Bazı Dirilişçiler haftada 2 gün olsun diye imza kampanyası başlatçaklarmış.

Bazı Dirilişçiler haftada 2 gün olsun diye imza kampanyası başlatçaklarmış.
saçmalamasınlar.ban sorsalar ben 4 bölümde bir 1 hafta ara versin isterim. her hafta 2 saatlik dizi çekmek zaten zor. zaman sıkıntısı ne kadar az olursa daha kaliteli ve özenerek çekilir.

oru falan genel konumuyorlar ayoll 1.bölümde dire cengiz han hakkında konustular ben dikkat ettim o sözlere konua düşüncelerimi paylaşmıştım ordudan bağımsız direk cengiz han hakkına konuşma sahneleri geçti 1.bölümde ben dizilerde böyle kimsenin pek farke tmediği ayrıntılara takılıyorum genelde hemen dikaktimi çekti

saçmalamasınlar.ban sorsalar ben 4 bölümde bir 1 hafta ara versin isterim. her hafta 2 saatlik dizi çekmek zaten zor. zaman sıkıntısı ne kadar az olursa daha kaliteli ve özenerek çekilir.
Aynen ya onlarıda düşünmek lazım her haftaları dizi ile geçiyor hiç zamanları olmuyor onlarıda düşünmeliyiz.

acaba 1227 yi mi anlatıyorlar ben 1230 diye düşünüyordum. harzemşahların yıkılışında bahsetti. gerçi celaleddin harzemşahın ölümünden bahsetmedi o 1231 deydi. neyse biraz daha bölümler ilerlesin tarih zamanını daha iyi belirleyebilirim.

Ama olması büyük katkısı olur bunuda düşünür Mehmet Bozdağ.
@sürgünüm Cengiz Han'a en çok uyan oyuncu kim sence?

ben o kafamın takıldığı konuşma sahnelerini bir geniş zamanda tekrar bakar buraya olduğu gibi yazarım ama net anlaığım kadarıyla direk cengiz handan bahsettiler bölüm sonrasıda neden düşman olarak görüyorlar diye buraya yazmıstım çünkü tarkan filmlerinde iyi adam değilmiydi ayol bu
@xemrexxx her haltı biliyor belki bunada birşey söyler

Ama olması büyük katkısı olur bunuda düşünür Mehmet Bozdağ.
@sürgünüm Cengiz Han'a en çok uyan oyuncu kim sence?
cengzin yaşadığı dönemde de geçiyor olsa diziye girmesi çok zor. anadoluya hiç gelmedi diye biliyorum cengizi.ordularını gönderdi. hele ertuğrulla karşılaşması falan çok uçuk olur.bence cengizi beklemeyin noyanla idare edin

Hayır çağırma diziyi eleştirir yine.sssssssss