Dila Hanım'ın Senaristi Elinden Geleni Yaptı , Şimdi Sıra Kanalda!

hayret bi şey

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
8,748
Puanı
860
708.jpg

Star TV'nin sevilen dizisi Dila Hanım sezon başında her ne kadar kötü gitmese de bekleneni veremediği için hayal kırıklığı yaratmıştı.

Dizinin senaristi olan Zülküf Yücel ana karakterlere önem vermiş ve konuyu aynı İffet dizisinde yaptığı gibi 10 bölümde bitirmişti.

Son bölümleriyle yükselişe geçen dizinin yapımcısı Faruk Turgut bu durumdan rahatsız olup dizinin senaristini değiştirmiş ve Hanımın Çiftliği ve Binbir Gece gibi reyting rekorları kıran dizilerin senaryo ekibinde yer alan Ayfer Tunç ve Hürer Ebeoğlu'yla anlaşmıştı.

12. bölümden itibaren dizinin senaryosunu yazmaya başlayan Ebeoğlu senaryodaki hataları düzeltmiş geride olan yan karakterleri öne çıkartarak dikkat çekti. Yazdığı senaryo izleyenler tarafından beğenildi ve olumlu yönde tepkiler aldı. Dizi 12. bölümüyle ciddi bir atak yaparak reyting listesinin en üst sıralarında kendisine yer bulmayı başardı.

Şimdi senaryo düzeldi ve dizinin konu sıkıntısı ortadan kalktı. Ama bir sorun var. Star TV Muhteşem Yüzyıl , 20 Dakika , Yetenek Sizsiniz Türkiye ve O Ses Türkiye'nin fragmanlarını sürekli yayınladığından Dila Hanım'ın fragmanlarına çok az yer kalıyor. Mesela nerdeyse her reklam arasında 20 Dakika'nın tanıtımı dönerken , Dila Hanım'ın ise 20 Dakika'nın 1 günde yayınlandığı reklam sayısına ancak toplam 4 günde ulaşabiliyor.

Kanal böyle noktalara dikkat etmeli ve dizinin tanıtımlarını daha çok yayınlamalı. Eminim faydasını görecektir.

hayret bi şey ÖZEL

Son düzenleme:
Bu dizi ne kadar yükselişe geçerse geçsin hikaye en geç 20. bölümde tıkanır. Hem kapasitesi ve ya hikayesi fazla değil. Hem de Gold Film bu. Hikayeyi çabuk bitiriyor

Sezon sonunu görebilir kanimca bu tempyola devam ederse senaryo.

Bu dizi ne kadar yükselişe geçerse geçsin hikaye en geç 20. bölümde tıkanır. Hem kapasitesi ve ya hikayesi fazla değil. Hem de Gold Film bu. Hikayeyi çabuk bitiriyor

Sen yazıyı tam okumadın sanırım yeni senarist konuyu güzel toparladı ve yeni konuları da araya kattı. Diziyi izlemeden yorum yapmak yanlış olur bence. Eğer diziyi izleseydin ne demek istediğimi anlardın.

Sen yazıyı tam okumadın sanırım yeni senarist konuyu güzel toparladı ve yeni konuları da araya kattı. Diziyi izlemeden yorum yapmak yanlış olur bence. Eğer diziyi izleseydin ne demek istediğimi anlardın.
Yeni senarist diziyi toparlamış olabilir. Ancak yükseliş onunla alakalı değil. Hikaye toparlanması kendini 3-4 bölümde belli eder. Ben bu akşam Dila`yı izlemeyeceksem izlemem. Yeni senarist gelse bile. Ancak hikayenin toparlandığı haberini alırsam gelecek hafta seyrederim. Anlata bildim mi? Güzel bir bölüm o bölümden çok sonraki bölüme etki ediyor.

Şu an için durum iyi olabilir. ben daha sonra tıkanacaöını söylüyorum zaten. Konusu fazla değil. Umarım yanılırım

- - - Ekleme - - -

Romandan uyarlanıyor.Nasıl tıkansın.Dizinin nasıl biteceğini öğrendim.O bölümler 15 reyting garanti
Sana iyi uçuşlar o zaman

Yeni senarist diziyi toparlamış olabilir. Ancak yükseliş onunla alakalı değil. Hikaye toparlanması kendini 3-4 bölümde belli eder. Ben bu akşam Dila`yı izlemeyeceksem izlemem. Yeni senarist gelse bile. Ancak hikayenin toparlandığı haberini alırsam gelecek hafta seyrederim. Anlata bildim mi? Güzel bir bölüm o bölümden çok sonraki bölüme etki ediyor.

Şu an için durum iyi olabilir. ben daha sonra tıkanacaöını söylüyorum zaten. Konusu fazla değil. Umarım yanılırım

- - - Ekleme - - -

Sana iyi uçuşlar o zaman

Tıkanacağını sanmıyorum çünkü gerçekten yalan söylemiyorum dizide 2-3 konu üzerine durulurken konu sayısı şimdiden 5-6'ya çıktı ve emin ol yeni konular reyting garantili konular.

Mesela sana örnek vereyim Dila'nın hamile olmasının yanında Sultan ve Azer'in birlikte olmaları dizinin ileriki bölümlerinde Sultan'ın hamile kalacağı sinyallerini verdi. Dila'nın kocasının öldürülme nedeni olan arsanın konusu açıldı ve arsanın bomboş durduğu söylenildi ve Selamoğulları'nın o arsaya talip olma ihtimali çok yüksek ve en önemlisi Rıza Dila'nın hamile olduğunu bölüm sonunda öğrendi . Buna benzer bir iki tane daha konu vardı ama şuan aklıma gelmiyor :)

hikaye daha yeni başlıyor nasıl tıkansın dila hanım aga oldu zaten bundan sonra b aşlıyor asıl dizi...belli zamanlarda belki tıkanır ama oda senariste kalmış..
hayret bişey
Ebeoglu demişin tek ama , bunun yanında ayfer tunc'ta katıldı asıl yazan ayfer tunc o dizilerin senaryosunu 10 bolumdur vardı zulkufun yanında ebeoglu ??

Senarist Değişikliği Diziye Yaradı Hamilelik Saçmaydı Kanımca :(

Forum İstatistikleri

Konular
172,932
Üyeler
8,482
Son Üye
Tufan