Dersaneler Kapatılmalı mı?

Dersaneler Kapatılmalı mı?

• Evet,kapatılmalı

Oy: 6 50.0%
  • Hayır,kapatılmamalı.

Oy: 6 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    12

muffin

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
389
Puanı
174
Başbakanın söylemine göre "dersaneler okullara paralı bir altermetif oluşturuyor,insanlar sömürülüyor" ve bu nedenle dersaneler kapatılmalı mı?

Özellikle cemaatin dersanelerinin vurguladığı gibi "dersaneler adalet getiriyor,fırsat eşitliğini sağlıyor" ve bu nedenle kapatılmamalı mı?

Sizin görüşünüz ne?

Kapatılmamalı. Eğer kapatacaksa adamakıllı eğitim versinler. Dershaneye gidince anladımki okulda hiç birşey anlatamıyor yada anlatmıyorlar

Düşününce dershane kavramı saçma gibi duruyor okul varken ayrıca başka bir yere gitmek zorunda olmak mantıklı değil ama gel gelelim dershane bir zorunluluk şu an.

Üst düzey fen liselerini ve anadolu liselerini bir kenara koyarsak eğitim durumu malum ülkemizdeki okulların. Sadece okula gidip başarılı olan görmedim desem yeridir.

Ben kendi adıma konuşacak olursam bir düz liseden hedefime ulaşabilmişsem buradaki en büyük paylardan biri dershaneme aittir. Dershane olmasaydı aynı başarıyı yakalayabilir miydim şüpheli.

Eğer dershaneler kapanırsa zenginler bu işten karlı çıkar. Verirler parasını tutarlar özel öğretmenleri, dershanelerin kapanması etkilemez onları. :) Ama maddi durumu fazla iyi olmayan kişiler böyle bir fırsattan yararlanamaz...

hayır kapatılmasın dedim ama konu'nun çok ayrı etkileri var.
ilk olarak olumlu yanından bakıcak olursak, okulların önemini kazandırcak tekrardan. çoğu kişiden duyuyorum, okulda hocayı hiçbir şekilde dinlemeyi bırak ; cevap, saygısızlık yapıyolar dershane faktörü var diye. sonuçta dershaneye bile para veremeyipte, tüm umudunu okula bağlayan öğrencilerde mevcut. o dershaneye güvenen kişiler, diğerlerininde şansını azaltıyor.. :)
olumsuz yanından bakıcak olursak, cuhmuriyet çatısı altında ki bi ülkenin bu tarz demroktaik olmayan kararlar alması üzücü. herkes'in dershaneye gidip- gitmeme kararı olabilmeli..
ikinci olarak, devlette ki hocaların hali meydanda. daha anca 10-15 dk ders anlatmayı bırak, haftalarca derslere girmeyipte anlatmışcasına sınavda sorumlu tutup hiç görülmeyen konuları sorarlar. hem bu zengin/fakir ailede ki ayrımıda iyice açar ve çatışma şiddet alabilir. zaten ne kadar kapatılsa dense de cemaatin dershaneleri etüt adı altında sistemlerinin işlevliliğini korular.:)

Kapatılmamalı. Bir meslek lisesi mezunu olarak söyleyebilirim ki dershaneler bence büyük bir avantaj. Biz okulda ne Matematik, ne Türkçe ne de başka bir şey görüyorduk. Meslek ağırlıklı dersler görüyorduk onunda neredeyse yarısı boş geçiyor. Hocalar ilgilenmezler vs. vs... Ben şu anda bir şeyler yapıyorsam dershaneler sayesinde.Onun için ben kendimi şanslı görüyorum şu anda gidebildiğim için. Ama gelecekte girecek arkadaşlar için gerçekten üzülüyorum.

Son günlerde ki klişe bir deyiş olacak ama; önce dershaneleri doğuran sebepler ortadan kaldırılmalı. Sadece okul yetmiyor ki millet dershanelere gidiyor. Bundan dolayı dershaneler günümüz ihtiyaçlarından birisi.

Kaldırılması en azından şu aşamada yanlış.

Evet kapatılmalı. Parası olanlar çocuklarını dershaneye gönderiyor çocuk nerede takılırsa o çocuğu aya kaldırıp iyi eğitim veriyorlar ancak gel gelelim fakirlere ne elinden tutan var ne arkasına rüzgarı aldıran düşüp takılsa bitti elinden kaldıracak yok. Dershaneye gidenler düşse elinden kaldırabilecek olanak var ancak gidemeyenlerin yıkılma hakkı yok yıkıldığı an bitti. Ben dershaneye gitmiş biriyim.Pek katkısı olmamıştı bana orta okulda :)

başbakana bu seçimde oy vermeyeceğim ama bu konuda haklı buluyorum.fakir gariban çocukları bu sistemde dershaneye gidemiyorlar,gidebilenlerde cemaatin eline düşüyorlar.birde dershaneye gidenlerin yüzde doksanı Anadolu ve fen liselerindeki başarılı öğrencilerden oluşuyor.yani bunları alıpta dershane sınavı kazandırmıyor bunlar zaten başarılı öğrenciler dershanenin bunlara en büyük kazancı sınav ve test sistemi hakkındaki taktik ve strateji:(

uzun uzadıya anlatacaktım ama kapasitem yetmedi:)

eğitim sistemindeki kalite üst seviyede olmadığı için dersaneler ihtiyaç bu haliyle kapatılsa özel okullar ve kolejlerdeki öğrenciler şanslı devlet okullarındakiler şanssız olur.. çünkü devlet okullarında kaliteli eğitim yok lisede 4 yılda anlamadığını öğrenci 6 ayda desanede anlıyor.. yani gereklilik

okullar düzeltilecekse kapatılsın bu da bugün hallolacak bir iş değil en az bir 10 yıllık çalışma şart.

Kapatılmamali,kapatilacaksada adam gibi eğitim verilmeli.
Ben Kırklarelinin Pınarhisar ilçesindeki bir okuldan mezunum.
Okulda 13 tane , 14 tane öğretmen vardi.
Şube denilen bir şey yoktu.
Fakat dershane vardi ilćemizde ve bizim okullarimizin durumunu , iyi eğitim verilmediğinin farkındaydılar.
Hem fazla ücret almiyorlardi hem de verdikleri eğitim çok iyiydi.
Bizimle hep ilgileniyorlardi.
Ek etütler yapiyorlardi sürekli ve biz istediğimiz zaman bize özel 1 e 1 ve ya grup halinde ders çalıştırıyorlardı.
Eğer ben şu an Anadolu Lisesinde okuyorsam ilkokuldaki öğretmenlerime değil de dershanedeki öğretmenlerime borçluyum.
Kim ne derse desin.

Fakirler gidemiyor diyorsunuz da benim dönemimde bizim sınıfta dershaneye gitmeyen bir kişi bile yoktu. Gelir düzeyi olarak da gayet ortalama bir yerde okul. Durumu gerçekten çok kötü olan kişiler zorlanabilir ama sonuçta o kişi okumaya istekliyse burslarla vs destek bulur. Okumaya gerçekten meraklı olup da dershaneye gidemeyen kişilerin sayısının çok çok az olduğunu düşünüyorum.

Kalkarsa bu sefer özel ders alanlar çoğalacak (ve özel okula gidenler). Asıl bu sefer fakir-zengin ayrımı ortaya çıkacak.

Fakirler gidemiyor diyorsunuz da benim dönemimde bizim sınıfta dershaneye gitmeyen bir kişi bile yoktu. Gelir düzeyi olarak da gayet ortalama bir yerde okul. Durumu gerçekten çok kötü olan kişiler zorlanabilir ama sonuçta o kişi okumaya istekliyse burslarla vs destek bulur. Okumaya gerçekten meraklı olup da dershaneye gidemeyen kişilerin sayısının çok çok az olduğunu düşünüyorum.

Kalkarsa bu sefer özel ders alanlar çoğalacak (ve özel okula gidenler). Asıl bu sefer fakir-zengin ayrımı ortaya çıkacak.
Okumaya meraklı olanlari cidden ailesi gonderiyor. Bizim sinifta bir arkadaş vardi 6 ve 7. Siniflarda bizden hep yuksek aliyordu. 8.sinifta bu arkadas dershaneye gelmedi çoğu kişi ve ben sbsde ona fark attık. Ustelik sbs nediyle mayistan itibaren raporlu gozukup hic okula gitmeyip dershanede calismistim ve bizimle dalga geciyordu hep okula gelmiyoruz diye. :)

ozan şu an doğu'nun koy, köyi mahalle vs yerlerinde hangi öğrenci gidebiliyor dershaneye ? biz bouna tanıtım gezisine giderken kaç kişiyle konuştum ; erzurum, hakkari, muş vs yerlerde biz dershene kelimesini bile son sene duyduk diyolardı. kırtasiyeden buldukları kitaplarla çalışmışlar. aynı şekil benim lise zamanımda da, %80'in ortalaması iyiydi ama ortalaması iyi olduğu halde dershaneye gitmek isteyenler vardı ama maddi sebepten gitmeyenlerde oluyodu. aile'nin durumu el vermeyince 3 bin bile ateş pahası gelebiliyor.

Düşününce dershane kavramı saçma gibi duruyor okul varken ayrıca başka bir yere gitmek zorunda olmak mantıklı değil ama gel gelelim dershane bir zorunluluk şu an.

Üst düzey fen liselerini ve anadolu liselerini bir kenara koyarsak eğitim durumu malum ülkemizdeki okulların. Sadece okula gidip başarılı olan görmedim desem yeridir.

Ben kendi adıma konuşacak olursam bir düz liseden hedefime ulaşabilmişsem buradaki en büyük paylardan biri dershaneme aittir. Dershane olmasaydı aynı başarıyı yakalayabilir miydim şüpheli.

Eğer dershaneler kapanırsa zenginler bu işten karlı çıkar. Verirler parasını tutarlar özel öğretmenleri, dershanelerin kapanması etkilemez onları. :) Ama maddi durumu fazla iyi olmayan kişiler böyle bir fırsattan yararlanamaz...
Bence insanın kendinde olmalı ben liseyi kazanırken dershaneye gitmedim sınıfta gitmeyen 3 kişi filandık okulun büyük bölümüde gidiyordu ama dershaneye gidenlerin hepside Anadolu kazanamadı ben kazandım bu iş bence tamamen insanın kendisinde bitiyor kalkarsa zamanla oturacaktır sistem. :) :)

ozan şu an doğu'nun koy, köyi mahalle vs yerlerinde hangi öğrenci gidebiliyor dershaneye ? biz bouna tanıtım gezisine giderken kaç kişiyle konuştum ; erzurum, hakkari, muş vs yerlerde biz dershene kelimesini bile son sene duyduk diyolardı. kırtasiyeden buldukları kitaplarla çalışmışlar. aynı şekil benim lise zamanımda da, %80'in ortalaması iyiydi ama ortalaması iyi olduğu halde dershaneye gitmek isteyenler vardı ama maddi sebepten gitmeyenlerde oluyodu. aile'nin durumu el vermeyince 3 bin bile ateş pahası gelebiliyor.
Özel okul olsa daha mı iyi?
Sen meslek lisesinde oku sonra kolejliler gelsin senin okulunda kiz tavlasin.

Doğunun köylerinde veya küçük yerlerindekilerin işleri gerçekten zor ama dershanelerin kalkması işlerini kolaylaştırmaz ki. Her durumda onların işleri daha zor olacak ve daha çok çabalamaları gerekecek bir yerlere gelebilmek için.

Bence insanın kendinde olmalı ben liseyi kazanırken dershaneye gitmedim sınıfta gitmeyen 3 kişi filandık okulun büyük bölümüde gidiyordu ama dershaneye gidenlerin hepside Anadolu kazanamadı ben kazandım bu iş bence tamamen insanın kendisinde bitiyor kalkarsa zamanla oturacaktır sistem. :) :)
Lisede gitmemek biraz daha normal. Çünkü Anadolu lisesi pek de önemli bir şey değil. Dershaneye gidenlerin hepsi başarılı olacak diye bir şey zaten yok. Eğer çalışırsan dershane seni destekler daha iyi yere ulaşabilmen için.

Doğunun köylerinde veya küçük yerlerindekilerin işleri gerçekten zor ama dershanelerin kalkması işlerini kolaylaştırmaz ki. Her durumda onların işleri daha zor olacak ve daha çok çabalamaları gerekecek bir yerlere gelebilmek için.

Lisede gitmemek biraz daha normal. Çünkü Anadolu lisesi pek de önemli bir şey değil. Dershaneye gidenlerin hepsi başarılı olacak diye bir şey zaten yok. Eğer çalışırsan dershane seni destekler daha iyi yere ulaşabilmen için.
Tamam işte dershaneler kapatılmalı görevli olan hocalara gelince atamalar yapılmalı okullara çünkü geçenlerde bir hocamız demişti büyük bir kadro açığı var demişti eğer güçlendirmeler yapılıp okulda ciddiyet sağlanırsa sadece okulda da iyi eğitim sağlanır ben zannetmiyorum ki Avrupa'da böyle dershane kültürü yayın olacağını.

Şuan ki gelecek yasa tamamen eğitimin özelliştirilmesi oluyor benim kast ettiğim özel eğitimi tamamen kaldırmak ama buda çok mümkün gibi değil malesef. :) :)

bu işinde suyu moku herşeyi çıktı resmen hükümet cemaat kapışmasına döndü burada öğrenciler meze oluyor yazık

ben dershane kapatılsın demiyorum. olumlu ve olumsuz yanlarını saydım sadece. dershane'nin işleri zorlaştırması illa ki olacak, ama kapatılmaması da okulu zora sokuyor bi yerde. iki bakımdan da kötü tarafları mevcut ama olayın "hak ve hürriyet" kısmınıda perspektife dahil edersek kapatılması daha yanlış gibi..

İlk bakışta dershane saçma ve gereksiz gibi çünkü öğrenciler açısından bakınca ise yorucu oluyor tabiki ama şimdi bakınca okulların yetersizliğini de göz önüne alırsak dershaneler kapatıldığı taktir de özel ders sayısı artacak, abla-abi evleri iyice artar eee bunlar olacağına dershanenin olması daha mantıklı diğer türlü parası olan özel dersini aldırır çocuğuna.

Forum İstatistikleri

Konular
172,932
Üyeler
8,482
Son Üye
Tufan