Dennis Villeneuve-Amy Adams Filmi Arrival'dan İlk Fragman!

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
MV5BMTgzMDU4NzQ5NF5BMl5BanBnXkFtZTgwODE0MTg2OTE@._V1_.jpg

Incendies ve Prisoners'ın yönetmeni Kanadalı Dennis Villeneuve, bir bilim-kurgu filmiyle geliyor. Arrival, 2017 yılında da kült bilim-kurgu Blade Runner'ın devam filmini yönetecek olan Villeneuve'nin ilk bilim-kurgu filmi olacak.

Ted Chiang'ın kısa öyküsünden uyarlanacak olan filmde, bilim adamları bir uzay gemisinin dünyaya inişi sonucu uzaylıların barışçıl mı yoksa istilacı mı olduğunu anlamaya çalışıyor.

Başrolünde Amy Adams'ın yer alacağı filmde Jeremy Renner ve Forest Whitaker da rol alıyor. Filmin 11 Kasım 2016'da vizyona girmesi bekleniyor.

Bu yılın Martian'ı olmaya aday. Fragman baya iyi çıktı. Amy Adams'ın 6. Oscar adaylığı da hayırlı olsun. :):)

Görüntü yönetmenine de şimdiden adaylık yazabiliriz. Villenueve filmi olunca direkt dedim Roger Deakins bu sefer Oscar'ı alır diye ama görüntü yönetmeni o değilmiş bu kez. :)

Tam fragman da yayınlandı.

Gerçekten yılın The Martian'ı olabilir gibi duruyor. Ama daha gerilimli ve ciddi bir film izleyeceğiz sanırım. Film iyi çıkarsa Amy Adams'ın adaylığı, müzisyenin adaylığı ve görüntü yönetmenliği adayı kesin. Bu filmden çok umutluyum. Aynı zamanda bu filmle birlikte Dennis Villeneuve'nin Blade Runner'ı becerip beceremeyeceği fikrine de sahip olabiliriz.

Uzay filmleri arka arkaya iyi başarılar gösterince Dennis Villeneuve da benim neyim eksik bir tane de ben patlatayım demiş herhalde :D Yılın iyi filmlerinden olacaktır, izlerim mutlaka.

Film birkaç gün önce Venedik'te gösterime girdi.

Tahmin edildiği gibi iyi bir film çıktı. Muhtemelen izleyici gözünde yılın en iyi filmlerinden biri olacak. Top 250'ye giren üçüncü Villenueve filmi olduğunu görebiliyorum. :)

Amy Adams çok övülüyor. Eğer diğer filmiyle çakışma yaşamazsa adaylık kazanmaya çok yakın.

Metacritic puanı 78 ama eleştiriler çoğalınca 80'i geçeceğini tahmin ediyorum. :)

@Danger UA! @MasacRE-

Film birkaç gün önce Venedik'te gösterime girdi.

Tahmin edildiği gibi iyi bir film çıktı. Muhtemelen izleyici gözünde yılın en iyi filmlerinden biri olacak. Top 250'ye giren üçüncü Villenueve filmi olduğunu görebiliyorum. :)

Amy Adams çok övülüyor. Eğer diğer filmiyle çakışma yaşamazsa adaylık kazanmaya çok yakın.

Metacritic puanı 78 ama eleştiriler çoğalınca 80'i geçeceğini tahmin ediyorum. :)

@Danger UA! @MasacRE-
Geçen yılki The Martian'la aynı başarıları elde edecek gibi o zaman.

Geçen yılki The Martian'la aynı başarıları elde edecek gibi o zaman.
Muhtemelen öyle olacak.

Şunu söylemeyi unuttum filmin çok yenilikçi olduğunu söylüyorlar ve senaryosu da iyiymiş anladığım kadarıyla. The Martian için çoğu yorum iyi işleyen, eski moda bir iş olduğu yönündeydi.

Muhtemelen öyle olacak.

Şunu söylemeyi unuttum filmin çok yenilikçi olduğunu söylüyorlar ve senaryosu da iyiymiş anladığım kadarıyla. The Martian için çoğu yorum iyi işleyen, eski moda bir iş olduğu yönündeydi.
Ne açıdan acaba? Dennis Villeneuve gerçekten farklı bir dili olan birisi. Umarım yenilikçiden kasıt az klişedir. The Martian bence klişeydi biraz. Dıştan bakıldığında çok iyi bir film gibi duruyor ama dinamiklerine indiğimizde o kadar iyi bir film değildi bence.

Ne açıdan acaba? Dennis Villeneuve gerçekten farklı bir dili olan birisi. Umarım yenilikçiden kasıt az klişedir. The Martian bence klişeydi biraz. Dıştan bakıldığında çok iyi bir film gibi duruyor ama dinamiklerine indiğimizde o kadar iyi bir film değildi bence.
Az klişe olması kastediliyordur, neredeyse her filminde olduğu gibi şaşırtıcı noktalar da varmış herhalde. Fazla da kurcalamamak lazım tadını kaçırmamak için, uzaktan bakıyorum genelde eleştirilere. :D

Az klişe olması kastediliyordur, neredeyse her filminde olduğu gibi şaşırtıcı noktalar da varmış herhalde. Fazla da kurcalamamak lazım tadını kaçırmamak için, uzaktan bakıyorum genelde eleştirilere. :D
Muhtemeldir. Ben bir de psikolojik yönü ağır basan bir film bekliyorum özellikle. Zaten filmlerinde karakterlerin psikolojisine çok ağırlık veriyor. Filmlerini farklı kılan da bu. Mesela Sicario'yu pek beğenmedim ama normal bir ajan filminden farkı buydu bence.

Son düzenleme:
'Of bir sürü yazı yazdım bilgisayar kapandı. :( Şimdi tekrar yaz. :(

Uzaylıların az göründüğü gerçekçi bir uzaylı filmine benziyor. Buna benzer District 9'ı beğenmiştim.

Oscar'a da aday olabilir film. Özellikle son yıllarda bilimkurgu adayları oluyor hep. Bu film de bu yılın en iyi bilimkurgusu gibi görünüyor. Tek rakibi Passengers olabilir bence ama o da daha çok gişe filmi duruyor.

Fragmana gelince, konu olarak dillerini çözmeye yoğunlaşılmış gibi duruyor. Tüm dil sırrının çok basit bir şekilde bir anda ortaya çıktığı klişesi umarım olmaz. Son olarak bence Amy Adams bu filmle aday olur.

Forum İstatistikleri

Konular
172,094
Üyeler
8,465
Son Üye
bonusssimo