2016 Deadpool - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,283
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
1431045.jpg

Deadpool (2016)

Türü: Aksiyon, Macera, Bilim-Kurgu, Gerilim
Yönetmen: Tim Miller
Senaryo: Rob Liefeld (character), Fabian Nicieza (character), Rhett Reese (screenplay), Paul Wernick (screenplay)

Oyuncular:
Ryan Reynolds
Karan Soni
Ed Skrein
Michael Benyaer
Stefan Kapicic

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Doktorların teşhisleri sonunda kanser olduğu ortaya çıkan Wade Wilson'ın (Ryan Reynolds) bilinen tedavi yöntemleri dahilinde hayatta kalma ihtimali yoktur. Ancak Weapon X adlı bir program, onu eskisinden daha iyi hale getirme vaadinde bulunur. Wade'in üzerinde uygulanan prosedürler sonucunda yepyeni bir karakter ortaya çıkar. Alışıldık süper kahramanlara hiç benzemeyen, umursamaz, tuhaf bir espri anlayışı olan Deadpool, hayatını mahvolma noktasına getirenlerden intikam alma peşine düşecektir.

Marvel Stüdyoları'nın yeni bir X-Men spin off'u olan projede yönetmenliği Tim Miller üstlenirken, senaryo Rhett Reese ve Paul Wernick ikilisine ait. Filmde Wade Wilson / Deadpool karakterini canlandıracak isimse Ryan Reynolds. Deadpool karakteri, X Men Origins: Wolverine'de karşımıza çıkan Deadpool'dan daha farklı bir yapıya sahip olacak. Diğer Marvel karakterlerinin aksine vurdum duymaz ve garip bir espiri anlayışına sahip olan Deadpool hayatını mahvedenlerden intikam alacaktır,

Filmin Fragmanı

Akrabalarım gitmişler. Bence iyi hasılat edecek bu film.

Marvel, Daredevil'den büyük başarı edince onun gibi gerçekçi yapayım demiş kahramanlarımı. :)

Film efsane güzellikte olmus. Bu film baslangic filmi oldugundan biraz anlatma cabasinda ama deadpool o kadar güzel bi karakter olmuş ki efso efso efso

Filmi bugün izledim dublajlı bir şekilde altyazılıya yer kalmamıştı maalesef biraz burun kıvırdım ama dublaj iyiydi gerçekten. Filmde kullanılan argo sansürsüz yansıtılmıştı.

Yalan yok Deadpool'u pek tanımazdım 6 ay önce. Filmin ilk fragmanı yayınlandığından beri takip edip bekliyordum bu filmi. Deadpool hakkında birçok şey öğrendim bu süre zarfında ve öğrendiklerim filmi daha bir heyecanla beklememi sağladı. Deadpool alışıldık süperkahramanlar gibi değildi hatta süperkahraman değil bir antikahramandı. Deadpool karakterinin farklı oluşu filmi de doğal olarak farklı yapmış. Deadpool'u Deadpool yapan mizah unsurları filmde vardı ve film birçok yerde sesli güldürüyor. Çok fazla gönderme var. Filmlere, oyunculara daha birçok şeye. 4. duvarı kıran bir kahraman Deadpool ve filmde çok fazla kırıyor 4. duvarı. Film aynı zamanda iyi bir aşk hikayesini de anlatılıyor. Cinsellik biraz fazla gelebilir ama bir Deadpool filmi için yeterli düzeydeymiş çizgi roman okuyucuların dediklerine göre. Deadpool'u biraz araştırıp filmi izlemek daha iyi olabilir ama hiç bilmeden izlese de biri anlamada zorluk çekmez ancak bazı yerler aşırı absürt gelebilir dediğim gibi diğer süperkahraman filmleri gibi bir film bekliyorsanız yanılıyorsunuz. Aslında ana hikaye tipik süperkahraman filmi ama başrol karakterimizin çok farklı olması filmi de çok farklı yapıyor. Süperkahraman filmlerinden hoşlanmıyorum bu filmi de sevmem demeyin o yüzden.

Ryan Reynolds zaten bu filmin yapımı için senelerdir emek veriyor muradına erdi sonunda ve çok iyi oynamış karakteri yaşamış resmen. Çok uymuş adam karaktere. Altyazılı bir daha izlemek istiyorum o zaman daha da iyi anlayacağım. Morena Baccarin de oldukça iyiydi iyi bir ikili olmuşlar Ryan Reynolds ile birlikte. Ajax'ı oynayan adam da iyiydi de pek tanımıyorum kendisini.

Filmin eksiklikleri bence şunlar ana hikaye klasik ama çok da farklı bir şey beklememek lazım aslında. Filmin ana kötüsü Ajax de biraz sönüktü pek bir olayı yoktu ama zaten Marvel'ın kötü adam konusunda genel bir sıkıntısı var. Filmdeki espriler daha çok genç kesime hitap ediyor gibiydi bel altı esprilerden hazzetmeyen biri memnun olmayabilir filmden. Filmin yapılış maliyeti oldukça az o yüzden aksiyon sahneleri çok yok ve çok da kaliteli değil aksiyon sahneleri.

Sonuç olarak farklı bir süperkahraman filmi izlemek isteyenler, gülmek isteyenler bu filme hiç çekinmeden gidebilir. Gerçekten film Deadpool karakterinin hakkını vermiş ve siz hiç sıkılmıyorsunuz, film akıp gidiyor resmen. Film bittikten sonra da bir yere ayrılmayın Deadpool'un size küçük birkaç sürprizi var. :)

8/10

Bu arada film IMDB'de 52.000 oy ile 8.8 puanda ve 49. sırada. İlk hafta hasılatı tahmini 90-100 milyon dolar. Captain America: Winter Soldier'ın hasılatı ilk hafta 95 milyon dolardı. Film şimdiden tuttu ve 2. bir devam filmi için Fox çalışmalara başladı bile. :) 2. filmin yapılış maliyeti de fazla olucak daha fazla aksiyon daha kaliteli aksiyon göreceğiz. Şimdiden sabırsızlanıyorum devam filmi için. :)

Son düzenleme:
Deadpool geçen yıldan beri çıkmasını beklediğim bir film. Aslında bu karakteri ben de uzun süredir tanımıyorum. Kardeşimin bu tarz şeylere ilgisi vardı ondan öğrendim karakteri.

Film kesinlikle artık Disney filmlerine dönüşen Marvel filmlerinin çok üstünde. Geçen seneki Age Of Ultron'u hiç beğenmemiştim. Ant-Man fena değildi. Orada da yine güzel mizah vardı.

Bu film ise Marvel karakterleriyle ilgili yapılan en iyi film. Deadpool karakteri muazzam bir karakter. Üstelik filmdeki göndermeler mükemmel. Açılış jeneriği mükemmel. Liam Neeson- Taken göndermesi, 127 saat göndermesi, Hugh Jackman ve Ryan Reynolds'un sürekli tiye alınması ve X-Men ile ilgili espriler çok hoştu. Ayrıca Deadpool'un sürekli filmin kısıtlı bütçesine gönderme yapması da çok iyiydi. Deadpool'un yanındaki diğer 2 karakter de iyiydi.

Karakterin dördüncü duvarı sürekli kırıyor olması filme büyük zevk katıyor. Film aslında Marvel'in tipik zayıf olay örgüsü ve zayıf kötü karakterlerinden nasibini alıyor ama hem karakterin çok iyi olması hem güzel göndermeler filmi diğerlerinden ayırıyor. Filmde orijinal aksiyon sahneleri de vardı ama bazı sahnelerde filmin düşük bütçeli olduğu anlaşılıyor.

Ryan Reynolds mükemmel bir Deadpool olmuş. Zaten baktım ki kendisi bayadır bu role hazırlanıyormuş ve filmin çekilmesi için yıllardır çaba sarf ediyormuş.

Bence espriler ilgi alanınıza girerse filme bolca gülmeniz ve film boyunca eğlenmeniz mümkün. Bence çok başarılı.

8/10

cok merak etdigim filmlerdendi.bu tarz fantastic filmlere bayilirim.birde marvel yapmis daha ne olsun.evet cokta bekledigim gibi olmadi ama yinede sonlara dogru toprlandi film.en azindan cok farkli bir kahraman obraziydi.filmin devami suphesiz olucak bu seride en cok deadpool tanitildi nasil kahraman oldu hangi yollardan gecti.bu seride bir tek deadpoolu izledik eminim ikinci seri cok daha guzel olicak karsisinda cok disli kotu bir rakibi olucak falan filan.bu tur filmlerde en esas sey budur.kahramanin karsisinda disli bir rakip olmali bu seride bu yokdu o yuzden cokta ilgi cekici degildi=7.4

Tam yorum: http://izleryazar.com/deadpool-2016/

Bence vasat bir filmdi. Diğer Marvel filmlerinden farklı olmaya çalışmış ve olmuş da. Kurgusu, yönetmenliği iyi ama senaryo sıfır. Mizah denmiş ama 1-2 yerde gülümsedim öyle şurada güldüm diyebileceğim bir şey kalmadı aklımda.

Diğer Marvel filmlerinin ortalamasının üstünde olabilir ama Marvel filmlerinin ortalaması yerlerde olduğundan benim puanım anca:

5/10

Film gayet güzeldi. Diğer süper kahraman filmlerinden kendini ayırmayı başarmiş. Espiriler, içerikler. Bence olması gerektiği gibi olmuş keşke böyle comicsler daha çok olsa da filmi yapılsa.

Film komedi unsru taşıyınca kötüler de zayıf kalmiş haliyle. Espirilerin yarısını kötü adama yapıldı. 2.filmi merakla bekliyorum.

8.5/10

Uzun süredir izlemek istediğim ama sürekli ertelediğim bir filmdi. Nihayet izleyebildim.

Öyle akılda kalacak türden bir film olmasa da iyi diyebileceğimiz bir filmdi. Aksiyon sahneleri gayet başarılıydı da senaryo açısından bence çok eksiği vardı. Mizah yönünden de iyiydi bazende güldürdü :A Özellikle filmin başında yönetmene ve oyunculara sallama kısmı :D

Çok fazla reklamı yapılan bir filmden ister istemez beklenti yükseldiği için kısmen hayal kırıklığı oluşuyor. Beklentiyi fazla yükseltmeden izlemede fayda var.

7/10

Son düzenleme:
Filmdeki ana unsur kesinlikle "samimiyet". Diğer Marvel filmlerinden en büyük farkı ana karakterin seyirci ile konuşur gibi yapması. Filme olaylarla girip, daha sonra kademe kademe flashbackler ile desteklemeleri çok iyi olmuş. Çok akıcı, hatta o kadar akıcı ki, bir anda film bitmiş gibi hissettim. Efektler de filme renk katmış.

Ryan Reynolds'ın performansı çok iyiydi, kendisiyle özdeşleşen bir karakter çıkar diğer seriler çıktıkça. Diğer oyuncular biraz fazla geri planda kalmış. Diğer oyunculara göre Morena Baccarin işte biraz daha ön plana çıkmış.

Son sahnesi çok iyiydi özellikle, diğer sahneler daha çok tanıtım amaçlı gibiydi. Esas konunun özü son sahnelerdi ve en hareketli sahneler de son sahnelerdi. Deadpool'un şu anda süper olduğunu söyleyebiliriz ama süper kahraman olduğunu tam olarak söyleyemeyiz. İlk filmde daha çok bireysel hesaplaşmanın peşine düştü.

İkinci film umarım daha iyi olur. Fantastik filmde insanlar baştan sona hareketlilik arıyor. Bu karakterin tanıtım filmi gibiydi.

Filmin son sahnesindeki şu söz çok iyiydi: "Kızı kapmak için süper kahraman olmaya gerek yok. Doğru kız sizi kahraman yapar zaten." Hem iyi bir replik, hem de filmi özetleyen bir söz.

7/10

Son düzenleme:
Film tipik marvel filmi işte ama değişik olmuş en azından zaten Deadpool karakter olarak da farklı yer yer güldürdü bazı sahneler o yüzden de eğlenceliydi ama öyle yana yakıla izlenecek de bir film değil boş zamanlarınızda vs. izlenebilir bir film. 2.si de gelecek sanırım. İdare eder ama sıkmayan bir film olmuş bana göre.

6.5/10

İlk çıktığı an sinemada izledim. Nete düşüncede hemen indirdim ve izledim. Film kendini izletiyor. Hiç sıkmadan izletiyor hemde. Çok underrated film çektiler ancak karşılığını misli ile aldılar. Çizgi roman filmlerinde bu kategoride artık öncü oldular. İnşallah ikinci filmde aynı havayı yakalarlar ve bize tekrardan kaliteli bir film izletirler.

9/10

Filmi sinemada çıktığı ilk gün izlemiştim. Kısıtlı bütçeyle sağlam iş çıkarmışlar iyiydi film. Hatırladığım kadarıyla sağlam bir kara mizahı vardı baya güldüğümü hatırlıyorum. Uzun uzun yazamayacağım çok vakit geçti üstünden. Ama izlenilebilitesi olan keyifli bir filmdi. :)

8/10

Bugün izledim bende. Baya güzel filmdi. Açık sahneler ve fazla küfür olmasa ailecek izlenebilecek güzel bir film.

Filmin her sahnesinde amerikan kültüründen uzak bizler için absürt gelen bel altı küfürler dolu biz gülümserken onlar her sahnesinde kahkaha atıyordur.

Kaptan Deadpool'un bazı esprilerine kahkaha atarken bazılarına gülümsedim.Deadpool'un özellikle süper kahraman inişi ve kavgada twit atan takım arkadaşına yaptığı twit esprisi kahkaha attırdı geriye döne döne izledim :D

Colossus ve İsmini yazamayacağım kızın karakterleri çok iyi olmuş. Ama kötü karakter pek ilgi çekici olmamış.

Filme puanım 8.2/10