D Productions'un Gelişim Süreci

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yakup09
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yakup09

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
5,651
Puanı
1,049
D productions, TV sektöründe kendine ayrı bir çizgi yakaladı ve o çizgide devam ediyor hala. Gerek dizileri : senaryo , reji ekibi , kostümler, mekanlar , müzikler... Bu alanlarda en yetkin ve en özgününü bulup, seyircinin karşısına çıkarmak ilk ilkesi bu yapımın. Bunu fark etmek zor olmasa gerek. Bu da yine bu yapımın diğer yapımlardan farkını net çizgilerle belirliyor.

D production'un geçmişine baktığımızda : " .... Ruhsar , Evdeki yabancı , Küçük kadınlar , Gümüş, Geniş aile , Keşanlı ali destanı , Yalan dünya, kayıp şehir, İntikam ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki.." Yapımın dizilerine baktığımızda önceden beri ses getiren ve farklı tarzlarda diziler sunan bir geçmişi var. Gelgelelim D productions , Öyle Bir Geçer Zaman Ki'dem sonra daha titiz , özenli ve daha büyük bütçeli dizilere ağırlık verdi. Başka be değişle , Öyle Bir Geçer Zaman Ki ile kademe atladı diyebiliriz yapım adına. Şuan ekranlarda olan yapımlarına ve geçmişteki yapımlarına baktığımızda nerdeyse büyük bir kısmı tutmuş gözüküyor. Bu tutmuş neticesine getiren araçlar ise şüpesiz bu yapımın işinde profesyönelleri barındırp, profesyönelce çalışma ve halkın büyük çoğunluğunun zevkini kavramış anlamına geliyor. Dilerim ki bu az reytingli ölçüm sistemi (TNS) bu yapımın kalitesini aşağı çekmez. Üstüne katarak gelişen bi yapım olarak ilerler, yayın hayatına...

/ Yakup09*

Panpa etike yanlış bi yeremi yapmışım altta etiketler sana bildiri geldimi ? :)

D Productions'un yaptigi cogu dizileri ya izledim, ya biraz olsa takip ettim, yada hakkinda cok sey duydum. Basarisi ortada yani :)

D Productions iyi ama çokta iyi olarak göremeyiz. Kat etmesi gereken daha çok yol var. :)

Ruhsar, D Productions'un bildigim en eski dizisidir ve Hande Ataizi'nin fikrimce cikis yaptigi yapimdir.
Evdeki Yabanci'yi bilmiyorum.
Gümüs benim izledigim ilk diziler arasindadir. Kivanc Tatlitug ve Songül Öden'i bu dizi ile tanidim. Cok iyi bir yapim olmasa zaten Arap Ülkelerinde bu kadar büyük bir basariya ulasmazdi.
Kücük Kadinlar ve Genis Aile her ne kadar daha sonra Star TV'ye gecsede basarili yapimlar olduklarini düsünüyorum.
Kayip Sehir ve Kesanli Ali Destani dizilerinin cok erken bittigini düsünüyorum.
Yalan Dünya'nin basarisi ortada zaten. Cok konusuluyor ve oyunculari cok reklam aliyor.
Intikam'da Beren Saat olmasa basarili olurmuydu bilemiyorum ama aldigi reytingler gayet iyi bence. Tabi ki daha iyi olabilir Beren Saat Faktörü ile ama yinede cok iyi bir yapim.
ÖBGZK firtina gibi esti, ücüncü sezonunda söndü diyebiliriz. Ama hala iyi izleniyor ve cok izlenen on dizi arasinda.

Kötü demedim ama daha da iyi olması gerek bence. Bana göre de en iyi şirketler Ay Yapım ve Tims Productions. :)

Bana göre de en iyi yapimci Ay Yapim'dir. Tims Productions'u basarisiz görmüyorum zira Kavak Yelleri ve Suskunlar gibi dizilerini izledim ve cok basarili buldum. Muhtesem Yüzyil'in iyi oranlar aldigi zaten ortada.
D Productions ilerleme kaydedecektir insallah.

Bana göre şu an en başarılı yapım şirketinin başında D Productions geliyor.

Neden diye sorarsanız yaptığı her proje neredeyse tuttu.

Ezelden beri zaten favorim D Productions, Ay Yapım ve Tims.

Bu üçlü her yıl sırayla yer değiştirdi kafamda. Ama bugün D Productions bana göre ilk sırada. Ay Yapım 2. Tims 3.

Ay Yapım'ın benim için zirvede olduğu zamanlar Aşkı Memnu ve Yaprak Dökümünün zamanlarıydı.

Şu an da gayet başarılı. Kuzey Güney'i izlemişliğim var. Karadayı'yı daha izleyemedim. Hep başlayacağım izlemeye diyorum ama bir türlü vakit bulamıyorum. Mutlaka izleyeceğim netten bu diziyi.

Tims Productions benim için Küçük Sırlar'la zirve yaptı. Şu an tek işi Muhteşem Yüzyıl.

Medyapım'ın da bir tek Adını Feriha Koydum dizisi mükemmeldi. Ama bu yapım şirketinden çok oyuncular ve müziklerle alakalıydı. Aslında baktığımız zaman senaryo çok basitti. Ama dizinin müzikleri ve oyuncuları ile bu dizi gözümde çok çok yükseldi.

Medyapım başarılı değil. Çünkü, güzelim diziyi 65.bölümde batırdılar. 3 yıl ileriye alarak zaten dizinin fişini çektiler.

Medyapım'ın da bir tek Adını Feriha Koydum dizisi mükemmeldi. Ama bu yapım şirketinden çok oyuncular ve müziklerle alakalıydı. Aslında baktığımız zaman senaryo çok basitti. Ama dizinin müzikleri ve oyuncuları ile bu dizi gözümde çok çok yükseldi.

Medyapım başarılı değil. Çünkü, güzelim diziyi 65.bölümde batırdılar. 3 yıl ileriye alarak zaten dizinin fişini çektiler.
Medyapım içlerinde aslında bakarsak en eski olanı ve kendisini sürekli geliştirmeye çalışan bir şirketti ama kendisini bozdu.

Adını Feriha Koydum'la Türk halkının hem gönlünü hemde nefretini kazandı. Türk halkının bu şirkete uzun süre güvenipte dizi izleyeceğini sanmıyorum. Bu sezon başlayan hiç bir dizisi tutmadı örneğin. :)

Medyapım içlerinde aslında bakarsak en eski olanı ve kendisini sürekli geliştirmeye çalışan bir şirketti ama kendisini bozdu.

Adını Feriha Koydum'la Türk halkının hem gönlünü hemde nefretini kazandı. Türk halkının bu şirkete uzun süre güvenipte dizi izleyeceğini sanmıyorum. Bu sezon başlayan hiç bir dizisi tutmadı örneğin. :)

Haklısın en güvenilmez şirket. Doktorları da tekrar başlattı ve batırdı...

Biz 2 yıl boyunca izlediğimiz "Adını Feriha Koydum"un Final bölümünü bile göremedik...

Haklısın en güvenilmez şirket. Doktorları da tekrar başlattı ve batırdı...

Biz 2 yıl boyunca izlediğimiz "Adını Feriha Koydum"un Final bölümünü bile göremedik...
"Emir'in Yolu" dizisini yaptıktan sonra final olsa ne olur? Hazal'a teklif götürseler bile kız nasıl karşılardı. Ben olsam "Ne kadar yüzsüz bunlar?" derdim.

Tims banı kalırsa d ve ay yapımdan 2 adım geride, bi göze değer muhteşem var. Eğer muhteşemden sonra , yine muhteşem gibi dev bütçeli 2 dizi daha çıkarırsa ortaya direkt d ve ay yapımla aynı çizgiye ulaşır benim gözümde :)