Düzenli Sauna Sağlığa Faydalı

Dosi

Konu Sahibi
Süper Mod.
Yılın En Favori Üyesi
Reaksiyon puanı
114,309
Puanı
1,060
2 Şubat 2018
bastu-1440x960.jpg

Finlandya'da yapılan bir araştırmaya göre saunada maruz kalınan sıcak buhar yüksek tansiyon ve kalp kirizi riskini önlüyor.

Saunanın yüksek tansiyona olumlu etkisinin görülmesi için haftada en az 2-3 kez gidilmesi gerekiyor. Bir diğer önemli nokta ise o sıcak buharda en az 15 dakika durulması gerekiyor.

1621 kişi üzerinde yapılan araştırmada kişilerin yarısı haftada 1-3 kez giderken diğer yarısı 4-7 kere gittiler ve daha fazla gidenlerin tansiyonlarının daha düzenli olduğu kanıtlandı.

Kaynak: Kurera

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
Benim eski kaynak silinmiş, orada sadece tansiyon ile iligiliydi ama yeni bir kaynak buldum, orda ise kall kirizinden de söz ediliyor. Konuya ekledim😊

Bunun güncel haber değeri ne. :D
rahatsız oluyorsun rapor edersin ve yönetimce kararınızı verirsiniz.
2 sene önceki konum ve ozamanda sesini eden olmamıştı. Senin konularına benzemediği için kusura bakma.

Saunayı kim kaybetmiş ki biz bulalım :A bu konuya daha önceden bu yorumu yapmış mıydım @Dosi :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
İlk yazdığım yorumun tersini yapmışım her gün giderim nedir ya o zamanlar kafam tersine çalışıyormuş demek ki :A ama keşke her gün gidebilsek yani gitmesek ama gidebilsek güzel olurdu :A
ikinci cevapta şaka yapıyorum demişsin zaten :A
Ben sevmem ama saunayı. İnsan boğulur gibi oluyor.Sıcak ortamlara dayanamıyorum :A

• Güldürdün
Reactions: eskici
Ben de soğuk sevmiyorum :A hala bahar gelmedi Türkiye’ye şaka gibi deli oluyorum :A
Sıcaktan kastım hamam, sauna gibi bunaltıcı yerler. Soğuku daha da sevmiyorum :A
artık evdeyiz. sıcak olsada yararlanamıyoruz havadan :A

• Güldürdün
Reactions: eskici
Sıcaktan kastım hamam, sauna gibi bunaltıcı yerler. Soğuku daha da sevmiyorum :A
artık evdeyiz. sıcak olsada yararlanamıyoruz havadan :A
Olsun dışarıya bakınca güneşli güzel bir hava görmek istiyorum yine de :A hava almaya balkona çıkıyorum soğuk rüzgarlar esiyor hoş değil yani :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi