FK12 Conspiracy (2001) - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1627495362188.png




Conspiracy


Tür:
Biyografi, Dram, Tarih, Savaş
Süre: 96 dakika

Yönetmen: Frank Pierson
Senaryo: Loring Mandel

Oyuncular:
Kenneth Branagh
Clare Bullus
Stanley Tucci
Simon Markey

IMDb Linki


Puanlar:
IMDb: 7.7/10
Rotten Tomatoes: 100%

Filmin Fragmanı:



Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.


 
  • Beğendim
Reactions: Angelica

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Loring Mandel'in senaryosunu yazdığı, Frank Pierson'un yönetmenliğini üstlendiği bu film, HBO ve BBC ortak yapımıyla çekilmiş bir film. Filmde izleyenleri 20 Ocak 1942'ye, yani Wannsee Konferansı anlatılıyor. Nazi subayları ve SS liderleri film boyunca, tek mekanda geçen toplantı esnasında Yahudi sorununa çözüm bulmaya çalışıyor.

Filmde o toplantıdan kalan görüntülerden esinlenerek oluşturuluyor, bu film bu şekilde çıkmış ortaya. Dikkat çekici bir film ama film boyunca sıkıcı bir ders dinlemiş kadar olunuyor. İçinde bol bilgi geçiyor ama bir yandan da sıkıcı bir ders havalarında olduğu için sıkabiliyor.

6/10

26.07.2021
 

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,671
Reaksiyon puanı
56,825
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
Bugünde bu filmi izledim tek bir mekanda geçmesine rağmen sıkılmadan izlediğim bir film oldu oyunculuklar harikaydı hepsi karakterlerine uymuş oyunculardı bence ders niteliğinde bir film sevdim
Nazi subayları ve SS liderleri düzenlikleri toplantıda Yahudi sorununa çözüm arıyor ve filmin sonunda
hepsi farklı yıllarda kimi kazadan kimi idamdan kimi de intihar ederek cezalarını çekiyorlar

9/10
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Sıkıcı bir film olmasından korkuyordum ancak oldukça sürükleyici, kaliteli bir filmdi. Tek mekanda geçen bir filmin en iyi İkinci Dünya Savaşı filmleri arasında anılacak kadar iyi olması şaşırtıcı. TV filmleri arasında da en kalitelilerinden biri olduğu iddia edilebilir. (Film bir BBC & HBO ortak yapımı)

12 Angry Men ile benzer sularda gezen bir filmdi. İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilerin yaptığı insanlık dışı faaliyetler genellikle doğrudan Hitler ile özdeşleştirilir. Fakat burada Hitler'i ne görüyoruz ne duyuyoruz. Onun yerine Almanya'nın önde gelen diğer isimlerini görüyoruz ve Hitler'in eksikliğini hiç de aratmadıklarını anlıyoruz...

Toplantıda konuşulan konular inanılmaz. Koca koca insanların bir ırk hakkında haşarat temizliği yaparmışçasına konuşmaları kan donduruyor. Tam aklı başında bir karakter bulacak gibi oluyoruz ama o da çok geçmeden yanıltıyor... Yahudi sevici olmakla suçlanmaktan toplantıdaki herkesin ödü kopuyor...

İlgi çekici bir konuya sahip kaliteli bir filmdi. Ele aldığı konuyu hakkını vererek işlemiş. Kenneth Branagh'ı özellikle çok beğendim. Görüntü olarak Atatürk'e çok benzettim. Keşke Atatürk'ü oynayacağı kaliteli bir uluslararası proje çıksa diye düşünmedim değil. (Gerçi aradan 20 yıl geçmiş, benzerliğinden eser kalmamış da olabilir.)

7.5/10
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
İlginç bir film. Tek mekanda çekilmiş ve süresinin kısa olması hoşuma gitti. Çok sıkmadan aktı gitti diyebilirim. İlk dakikaları hareketli olduğu için ilgimi kolayca çekti.

Yapılan diyaloglar zaman zaman şaşırttı. Özellikle melez durumu ile alakalı sohbetleri. Filmin son kısımda hepsinin başına gelenleri okumak ve o toplantı sonrası çok geçmeden çoğunun belalarını bulduklarını okumak zevk verdi. Bazı kişiler 1982 yılında ölmüş, o dikattimi çekti.

7.5/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,527
Reaksiyon puanı
9,533
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Filmi sevdim. Tek mekanda geçiyor ve diyaloglar insanı yormuyor. Tarihi bir olayı hiç çarpıtmadan olduğu gibi anlatmaları güzel olmuş. WWII hayranlarının severek izleyeceği bir film.

Oyunculuklar güzeldi. Oyunculuklar güzel olmasaydı çoğu kişi için film sıkıcı geçebilirdi. Usta isimler filmi ve karakterleri çekici kılmış. Filmin sonundaki bilgisel de çoğu insan için mutlu bir son olmuştur.

7/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Beklediğimden çok daha iyi bir filmdi, bol diyaloglu olmasına ve tamamı tek mekanda geçiyor olmasına rağmen bir an bile sıkılmadım. Sürükleyiciliği gerçekten üst düzeydi filmin.

Diyaloglar gerçekten kan dondurucu, o diyaloglarda geçen birçok şeyin gerçekten yapılmış olması daha da kan dondurucu. Nazileri akıl almaz Yahudi nefreti başarılı bir şekilde aktarılmış.

İşin ilginç ve bence filmi türevlerinden ayıran tarafı ise bunu, Hitler'i hiç göstermeden yapılabilmiş olması. Bu tip filmlerde çoğu zaman karikatürize olmuş bir Hitler görürüz. Bu filmde ise sadece adı geçiyor, tabii sadece adının geçmesi dahi insanlar üzerinde nasıl bir etki yaptığının göstergesi. Film bunu da çok iyi aktarmayı başarmış. Bir ülkenin önde gelenleri fikir alışverişi yapmak için toplanıyor, herkes ortaya bir fikir atıyor ancak farklı düşünen bir insan dahi çıkmıyor. Bunun sebebi ise gerçek fikirlerini dile getirirlerse veya zıt düşünürlerse başlarına gelebilecekler, gerçekten çok korkutucu...

Oyunculuklar çok başarılıydı, toplantıya katılan bütün karakterler olabilecek en başarılı şekilde canlandırılmış. Zaten oyunculuklar başarılı olmasa ve sırıtsa bu, filmin değerini bir hayli düşürürdü. Son olarak filmin sonunda tek tek, izlediğimiz kişilerin akıbetlerinin gösterilmesi hoşuma gitti...

Puan: 8/10
 

gundix123

Favori Üye
Katılım
14 Aralık 2011
Mesajlar
4,188
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
Genel olarak güzel bir filmdi. 2. Dünya Savaşı filmlerinde seçilen konulardan oldukça farklı bir konsepti vardı. Tarihi filmleri ve özellikle bu dönemin konu edildiği filmleri ayrı seviyorum. Bu dönemle alakalı onlarca film izlemişimdir ama bu film diğerlerinden çok farklıydı.

Tek mekanda geçen filmler bir anlamda oyuncular ve yönetmen anlamında avantaj gibi gözükse de birçok dezavantajı da olabiliyor. Özellikle senaryonun yetersiz olması gibi durumlar bu tarz filmler için daha da büyük bir sorun teşkil eder. Fakat bu filmde böyle bir sorun yoktu. Bu yüzden de film, günümüzdeki değerini koruyor ve korumaya da devam edecektir.

Oyunculuklar genel anlamda iyiydi. Özellikle Kenneth Branagh harika oynamış. Otoriter, soğukkanlı ve acımasız bir karakter tek mekanda ve bu kadar az sürede ancak bu kadar iyi yansıtılabilirdi.

Kısacası, herkese hitap etmese de izlemesi keyifli, sıkmayan ve bilgilendirici bir film.

7.5/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Bölümüm olmasına rağmen en düşük puanı veren kişi benim olmam da ayrı bir olay. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: bazinga