CM101MMXI Fundamentals IMDb Top 250 Listesinde!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,382
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com

Geçtiğimiz günlerde Top 250 listesine giren Eşkıya'nın ardından bir Türk filmi daha IMDb'nin ünlü Top 250 listesine giriş yaptı.

Aslında bahsettiğimiz film tam olarak da bir film değil. Cem Yılmaz'ın ülkemizde sinemalarda gösterime giren ünlü stand-up gösterisi CM101MMXI Fundamentals.

9.4 puan ortalaması olan film ilginç bir şekilde Top 250'ye 123. sıradan giriş yaptı ama listede kalıp kalmayacağı muamma. Çünkü durumu fark eden IMDb yetkilileri filme film muammelesi yapmaktan vazgeçebilir.

Bu gelişmeyle birlikte ilk kez iki Türk yapımı film birden Top 250 listesinde yer almış oldu...

Cikar bence en yakin vakitte. Izlemedim gercekten o kadar iyi mi bilmiyorum ama hayirli olsun.

Açıkçası baya şaşırdım ama kalıcı olacağını sanmıyorum. Hem normal bir film değil. Hem de yabancılar bizim kadar gülmeyecektir.

Keşke Babam ve Oğlum girse yakın bir zamanda.

Yok artık
Hak ettiğini düşünmüyorum ben ama tabii ki bayağı güldüğüm bir stand up gösterisiydi, film değil

Açıkçası ben de şaşırdım. Şahsen severek izlediğim bir yapımdı, ama yetkililerin yakın zamanda bir yaptırımda bulunması olası gibi görünüyor. Yine de tebrikler.

Çok sevindim de nasıl sanırım Documentary kategorisinde sayılıyor o bence çıkartırlar.

Ben pek sevmemiştim.
Fazla gülmemiştim ama tebrikler yinede.

Ne oluyoruz ya?

İzleyenlerin çoğu Türk'tür. Yabancıların izlediğini zannetmiyorum. Nasıl girebilmiş ki? Ama ben çok gülmüştüm tabi. İyiki girmiş ama kalıcı olamaz gibi, tam olarak film sayılmadığı için.

Şu an öyle sayılmıyor ama listeden çıkarmak için öyle sayacaklardır.
Haklılar ama.Bence de kalsın ama mesela Senna diye bir film var F1 yarışmacısının belgesel filmi.8.6 39.000 oyda ama listede değil.Oyların da belli bir yerden geldiğini sanmam.

Haklılar ama.Bence de kalsın ama mesela Senna diye bir film var F1 yarışmacısının belgesel filmi.8.6 39.000 oyda ama listede değil.Oyların da belli bir yerden geldiğini sanmam.
Bence de haklılar.

Biliyorum Senna'yı bir ara onu da almışlardı listeye ama vazgeçtiler yine. Aslında IMDb'nin yapması gereken belgesel ve diziler için de Top 250 benzeri listeler yapmak. Neden yıllardır yapmadılar bilmiyorum.
Bir ara televizyon için çok sağlıklı olmasa da bir liste vardı, onu da kaldırdılar...

Evet büyük ihtimalle öyle zaten, İngilizce altyazı aradım bulamadım.
Demek ki dış mihraklardan destek almadan da kendimiz listeye film sokabiliyormuşuz.
İleride Hababam Sınıfı falan da girerse şaşırmamak lazım.

Nasıl girmiş cidden ya?
Bu durumda, oy sayısı fazla puanı Top 250'ye girmeye yetecek kadar, olan bir sürü film vardır ama onlar girmedi de bu girdi.
İnsan gerçekten hayret ediyor.

Nasıl girmiş cidden ya?
Bu durumda, oy sayısı fazla puanı Top 250'ye girmeye yetecek kadar, olan bir sürü film vardır ama onlar girmedi de bu girdi.
İnsan gerçekten hayret ediyor.
Demek ki artık Türklerden de düzenli oy kullananların sayısı iyice arttı. Belli bir düzenli oy sayısına ulaşması şart çünkü.

Hintliler PK'i 37 bin küsür oyla listeye sokamadılar daha.

Demek ki artık Türklerden de düzenli oy kullananların sayısı iyice arttı. Belli bir düzenli oy sayısına ulaşması şart çünkü.

Hintliler PK'i 37 bin küsür oyla listeye sokamadılar daha.
Hintililere de yazık ya.
Ama PK geç de olsa girer ve kalıcı olur muhtemelen.

@OzaN Hazır oy demişken ben mesela veriyorum puanı oy sayısında değişiklik olmuyor neden benim oylarım sayılmıyor?

Bu aslında büyük bir sorun. Olay Türk ya da yabancı olmasıyla ilgili değil. Öyle her elini kolunu sallayan listeye girip ortalığı dağıtırsa dünyanın en prestijli film listesi giderek prestijini kaybeder.

Zaten bundan birkaç yıl önce marjinal The Dark Knight fanboyları güzelim listenin suyunu çıkardı. Neyseki bir ara İmdb yönetimi olaya el koymuştu. Pro olayı filan baya işe yaramıştı. Ama son aylarda yine eski günlere dönmeye başladı. 2-3 günlük filmin direkt olarak 10.sıradan girmesi bile tehlikenin habercisiydi.

Eğer böyle giderse 10 yıla kalmaz 2000 in altındaki film sayısı azınlığa düşer. Bu büyük tehlike arz ediyor.

Hintililere de yazık ya.
Ama PK geç de olsa girer ve kalıcı olur muhtemelen.
Orası kesin gibi zaten.

@OzaN Hazır oy demişken ben mesela veriyorum puanı oy sayısında değişiklik olmuyor neden benim oylarım sayılmıyor?
Anında güncellenmiyor belli aralıklarla güncellenip öyle yansıyor verdiğin oy.

O kadar da kolay değil ya. 30000 kişi oy kullanmış. Küçümsenecek bir rakam değil, imdb'deki hemen hemen tüm Türklerin filmi beğenmesi demek.

Listeye giren çok ama çıkan da çok. Fakat 10 yıl içinde olmasa da daha uzun vadede 2000 altı filmlerin azınlığa düşmesi kaçınılmaz.

Film bizim sinemalarda film olarak sergilenmedi mi?

Bence bizim sinemayı öne çıkartmaya çalışıyolar ne olduysa artık, şu seneye kadar göremedik şimdi alıyorlar paso.

Ben pek sevemiyorum Cem Yılmaz'ı ama sevindim tabi. Kalıcılık konusunda ise yakın zamanda çıkacaktır bencede.