2014 Chef / Şef | Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
2883512.jpg

Şef - Chef (2014)

Türü: Komedi
Yönetmen: Jon Favreau
Senaryo: Jon Favreau

Oyuncular:
Jon Favreau
John Leguizamo
Robert Downey Jr.
Emjay Anthony
Scarlett Johansson

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Carl Casper şık bir restoranda çalışan bir baş aşçıdır. Kendi mutfağına ait yemekleri nefistir ama lokantanın menüsüne bağımlı çalıştıkça yaratıcılığı ve ona bağlı olarak da yemeklerinin lezzeti düşüşe geçer. Üstelik önemli bir gurmenin yemekleri hakkında yaptığı olumsuz eleştiriler Carl için bardağı taşıran son damla olur.

Yeteneğine rağmen kariyerinde düşüşe geçtiğini hisseden Carl'a tam da bu dönem bir teklif gelir: ikinci el bir bir yemek karavanı al ve kendi işinin patronu ol! Oğlu Percy ve eski bir arkadaşı olan Martin’in yardımıyla Carl Amerika yollarında yemeğe ve yeni lezzetlere ve de en önemişi hayata dair tutkusunu yeniden keşfedecektir.

Filmin Fragmanı

Filmin konusuna bir göz ucuyla baktım eğlenceli filme benziyor.Zaten kadroda Robert reyiz ve Scarlett var.Sırf Scarlett için bile izlerim.:D Bu arada yönetmen ve başrol Jon Favreau aksiyon filmleri ile tanıyorum kendisini farklı bir türe imza atmış merak ediyorum performansını.

Aslında bu filmi dün izleyecektim ama saat 04.00 sularıydı ve gördüğüm yorumlarda acıktım falan yazıyordu.Benim dolabımda da su içinde yüzen yarım yoğurt olduğundan alışveriş yapıp bugüne bıraktım filmi.:D Doğru yapmışım.:D

Bir de Scarlett var diye izlemeye başladım filmi karşıma Tony Montana aksanıyla Sofia Vergara çıktı.:D Gözlerim bayram etti resmen.:D Bu tarz yorumlar eleştirinin tüm ciddiyetini bozuyor farkındayım ama yazmasam olmazdı.:(

Neyse filme gelelim artık.Jon Favreau'nun daha önceki yorum da belirttiğim gibi bilindik filmleri genelde gişe üzerine kurulu filmler olmuştu son zamanda.Ancak bu filmi gerçekten içi ısıtıcı,komik bir filmdi.Film gayet basit ve hoş.Açık açık mutlu olduğunuz şeyi yapın mesajını veriyor.Filmdeki sosyal medya vurgusu da gayet basit,doğru ve açıklayıcı.Günümüz teknolojisi gayet iyi aktarılmış.Bu arada Küba mutfağı gerçekten harika.:D

Oyunculuklar da iyiydi.Robert Downey Jr. az vardı ama sahnesi iyiydi.Yine deli bir karakteri oynuyordu.:D Jon Favreau da gayet iyiydi.Filmde Dustin Hoffman gibi bir ustayı görmek de güzel oldu.

Latin esintili müzikler de güzeldi.Filmin havasına ve rengine uyumluydu.

Gayet başarılı bir film.Eğlenceli bir film arıyorsanız direk izleyin.

8.5/10

Böyle filmler hep olsun lütfen. :)

Evet, filmde karmaşık kurgular, olağanüstü oyunculuklar ya da şok edici bir senaryo yoktu ama öyle samimi, öyle hoş bir filmdi ki büyük bir keyifle izledim. :)

Konu, filmlerden olmasa da dizilerden alışık olduğum bir konuydu aslında ve bu bölümleri hep sevmişimdir. Film olarak da izlemek gayet keyifliydi.

Jon Favreau hem oyunculuk hem de yönetmenlik olarak çok farklı bir şey sunmasa da gayet iyi iş çıkarmış.

Bunun dışında Sofia Vergara, Dustin Hoffman, Scarlett Johansson, Bobby Cannavale, Robert Downey Jr. gibi ünlüleri de görmek işin ekstrasıydı. Küçük çocuğun performansını da es geçmemek gerek. :)

Neticede bu yılın filmleri izlenirken es geçilmemesi gereken samimi, hoş, iyi hissettiren bir film. :)

7.5/10

Her şeyden öte samimi bir işti. Çok büyük şeyler vaadetmiyor belki ama en azından izlenebilirlik seviyesi var.

Yemek üzerine kurulu bir film olması çok iyiydi. Açıkcası bir anda acıktırdığı oldu. Bir kere farklı tatların olduğunu öne sürüyor. Sosyal medyanın büyümede ve küçülmede büyük faktör olduğunu gösteriyor. Başları biraz durağındı ama sonradan giderek seyir zevki veren bir film haline dönüştü.

Jon Favreau, hem yönetmenlik, hem de oyunculuk açısından başarılıydı. Sofia Vergara çok fazla ön plana çıkmadı. John Leguizamo iyiydi, renk kattı. Çocuk oyuncu Emjay Anthony de iyiydi. Scarlett Johansson'a sempati duyuyorum açıkcası ve burada da kendini az gösteriyor ama öz gösteriyor. Daha sonra Dustin Hoffman gibi, Robert Downey Jr. gibi, Oliver Platt gibi iyi isimler de gözüktü. Kadroda sağlam isimler var ama yan rolde ya da konuk oyuncu.

8/10