Cesur A.Ş.K. | 2. Bölüm

Billy Kane

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
17,774
Puanı
1,061

2. BÖLÜM

-Doktor ameliyathane'den çıkar, adım adım yaklaşır. Türkan hanım, titreyen ses tonuyla-

Türkan Hanım: Doktor bey! İyi di mi? Yarın alıp gideceğiz, di mi? Bir şey desenize!

1 Ay Sonra...

Türkan Hanım: Sara'cım ben markete çıkıyorum, sende uyan artık.

-Türkan Hanım'ın evden çıkmasıyla Boğaç Sara'yı görmek için zile basar-

Sara: Boğaç! Senin ne işin var burada, hemen git buradan!

Boğaç: Dur. 1 ay oldu Sara yüzünü görmeyeli.

Sara: Olmaz Boğaç. Ya babam benim yüzümden öldü! Git lütfen!

Boğaç: Sen böyle olmasını istemedin ki. Kendini suçlamayı kes.

-Tüm bu anlar yaşanırken Türkan Hanım gözükür-

Sara: Allah kahretsin! Boğaç hemen içeri gir!

Boğaç: Ne oldu?

Sara: Annemi gelirken gördüm. Hemen yukarı çık!

Türkan Hanım: Saracım bu halin ne böyle? Bembeyazsın hayatım ne oldu?

Sara: Anne ben... Kabus gördüm. Çok korktum.

Türkan Hanım: Ah, canım kızım. Çok kötü şeyler yaşadık. Kendini üzme artık. Geçecek. Hadi şimdi bir işi ucundan tut da kahvaltımızı yapalım. Bende elimi yüzümü yıkayayım.

Sara: Tamam annecim.

-Türkan Hanım elini yüzünü yıkarken Sara'nın odasına uğrar-

Türkan Hanım: Deli kızım benim. Şimdi yatağını toplamadan çıkar dışarı. En iyisi ben toplayayım hemen.

-Bu sırada Boğaç yatağın altına saklanmıştır-

-Sara kahvaltıyı hazırlar o sırada dalgınlıkla Boğaç'ın yukarıda olduğunu sonradan fark ederek-

Sara: Aman Allah'ım Boğaç'ı unuttum ben.

-Sara hızlıca odasına çıkar. Annesini orada görünce iyice panikler-

Sara: Anne!

Türkan Hanım: Sara? Kızım senin neyin var Allah aşkına. Yüreğime indireceksin bugün benim.

Sara: Ya anne söylemeyi unuttum sana. Lale abla seni sordu. Acil bir şey söylemesi gerekiyormuş, sanırım gitmen lazım.

Türkan Hanım: A-a. Ne oldu acaba? Umarım kötü bir şey yoktur. Telaşlı mıydı peki?

Sara: Yoo. Gayet sakindi.

Türkan Hanım: Öyle bir söyledin ki insanın aklına kötü kötü ihtimaller getirttin. Neyse ben çıkayım.

-Türkan Hanım evden çıkmıştır-

Boğaç: Ohhh! Bir an yakalanıcam sandım. Bu arada oyunculuğun sıfır. Annen sırf hal ve hareketlerinden bile anlayacaktı yalan söylediğini.

Sara: Yalan söyledim zaten.

Boğaç: Yani yalan söylerken bile insan biraz inandırıcı olur. Neyse Lale hanımı ara istersen durumu kısaca özet geç hemen.

Sara: Of! Bir saniye.. Hadi Lale abla hadi.. Aç lüften!

Lale Hanım: Alo. Saracım. Ne oldu tatlım?

Sara: Lale abla ya açmayacaksın diye çok korktum.

Lale Hanım: Ne oldu canım, kötü bir şey yok ya? Ah, bir saniye canım zil çalıyor.

Sara: Dur! Lale ablacım lütfen açma!

Lale Hanım: A-a! Ne demek açma? Ne oluyor Sara!

Sara: Lale abla kapıdaki annem.

-Sara durumu kısaca özet geçmiştir-

-Türkan Hanım kapı açılmayınca geri döner-

Lale Hanım: Türkancım. İç Ses: (Ah Sara Ah! 20 yıllık dostuma ilk kez yalan söyleceğim. Hadi onu geçtim ne yalanı uyduracağım)

Türkan Hanım: Lale! Nerdesin 10 dakikada kapı mı açılır?

Lale Hanım: Ah Türkancım sorma başıma neler geldi. Sabah alel acele geldim ama yoktun.

Türkan Hanım: Sara öyle demedi ama, gayet sakinmişsin.

Lale Hanım: Canım, kızı korkutmak istemediğim için sakin davrandım. Sende yani...

Türkan Hanım: Ay ne oldu peki anlat artık!

Lale Hanım: Evime hırsız girdi. Hemde sabah sabah. Eşimde yurt dışında biliyorsun, korktum sana geldim bende.

Türkan: Ne diyorsun sen! İnanmıyorum gündüz vaktinde. Olacak iş değil. E peki birşey çalmış mı, sen gördün mü ne oldu?

Lale Hanım: Ay çığlığı bastığım gibi kaçıverdi hiç bir şeye dokunamamış neyse ki.

Türkan Hanım: Tamam hadi bize gidiyoruz hemen. Seni yalnız bırakamam.

Lale Hanım: Yok canım sen git eve. Ben zaten polise gidicem. Ne mi olur gelir falan, Allah'ım korusun.

Türkan Hanım: Peki hayatım. Gelişmelerden haber et olur mu?

Lale Hanım: Tamam canım. (Ay neler dedim ben öyle. Ah Sara ahhh!!!)

Sevilay Hanım: Türkan

Türkan Hanım: Sevilaycım nasılsın.

Sevilay Hanım: İyiyim hayatım. Sen nasılsın?

Türkan Hanım: İyiyim çok şükür.

Sevilay Hanım: Senin kız şu sizi arkanızdan vuran Derya'nın oğlu ile mi birlikte? Ay ne olur yok öyle bir şey de.

Türkan Hanım: Sen nerden duydun?

Sevilay Hanım: Duymadım canım bizzat sizin evinizden çıkarken gördüm çocuğu.

Türkan: Ne dedin sen!

@Harunnn60 @vadikızı @dizi kolik @EnveR @Reytinger @Yiğitt @Aserat @beyazsoy @adımutlulukk @mrt-06 @ozgur2113 @denizz19

Son düzenleme:
Sahneler de çok sorun yok ama duygu aktarım hemen hemen yok. Karakter oranda ne hisediyor görmemiz lazım. Tabi çok diyalog olunca hikâyeye yer kalmıyor. Hikâye ve duyguya yer verirsen iyi alabilir

Sahneler de çok sorun yok ama duygu aktarım hemen hemen yok. Karakter oranda ne hisediyor görmemiz lazım. Tabi çok diyalog olunca hikâyeye yer kalmıyor. Hikâye ve duyguya yer verirsen iyi alabilir
aslında sahnelerde karakterin hissettiği şekli anlatmak istiyordum ama çok uzuna kaçmış olacak o şekilde de o yüzde fazla yer vermedim. teşekkürler.

Woww son sahneyi iyi bitirmişsin. 😱

İlk bölümü 14 Ağustos'ta yayınlamışsın aradan 1 ay geçince çoğu seyi unutmuşum.
Sara'nın babası ne ara öldü? 😵

Birde duygular benimde dikkatimi çekti sonda ki duyguları iyi ayarlamışsın. Lale Hanım ve Türkan Hanım konuşması kendi iç sesi filan ama başlarda yapay duygular vardı.

Eline sağlık.
@Billy Kane

arayı kapatmak için 3. bölümü salı günü yayınlamayı düşünüyorum.

ilk bölümün son sahnesinde babası sara'nın boğaç ile birlikteliğini öğrenince kalp krizi geçirmişti orada bitmişti.

teşekkürler.

Tamam şimdi çözdüm olayı.

Lale Hanım'ı @Çiğdem- in yaşlı versiyonuna benzettim. Hazır çağırmışken okusun oda.

Bence yine çok iyi olmuş @Billy Kane

Demek adam ölmüş, sonu güzel bitmiş senaryonun yine.
Eline, emeğine sağlık.