- Reaksiyon puanı
- 17,774
- Puanı
- 1,061
2. BÖLÜM
-Doktor ameliyathane'den çıkar, adım adım yaklaşır. Türkan hanım, titreyen ses tonuyla-
Türkan Hanım: Doktor bey! İyi di mi? Yarın alıp gideceğiz, di mi? Bir şey desenize!
1 Ay Sonra...
Türkan Hanım: Sara'cım ben markete çıkıyorum, sende uyan artık.
-Türkan Hanım'ın evden çıkmasıyla Boğaç Sara'yı görmek için zile basar-
Sara: Boğaç! Senin ne işin var burada, hemen git buradan!
Boğaç: Dur. 1 ay oldu Sara yüzünü görmeyeli.
Sara: Olmaz Boğaç. Ya babam benim yüzümden öldü! Git lütfen!
Boğaç: Sen böyle olmasını istemedin ki. Kendini suçlamayı kes.
-Tüm bu anlar yaşanırken Türkan Hanım gözükür-
Sara: Allah kahretsin! Boğaç hemen içeri gir!
Boğaç: Ne oldu?
Sara: Annemi gelirken gördüm. Hemen yukarı çık!
Türkan Hanım: Saracım bu halin ne böyle? Bembeyazsın hayatım ne oldu?
Sara: Anne ben... Kabus gördüm. Çok korktum.
Türkan Hanım: Ah, canım kızım. Çok kötü şeyler yaşadık. Kendini üzme artık. Geçecek. Hadi şimdi bir işi ucundan tut da kahvaltımızı yapalım. Bende elimi yüzümü yıkayayım.
Sara: Tamam annecim.
-Türkan Hanım elini yüzünü yıkarken Sara'nın odasına uğrar-
Türkan Hanım: Deli kızım benim. Şimdi yatağını toplamadan çıkar dışarı. En iyisi ben toplayayım hemen.
-Bu sırada Boğaç yatağın altına saklanmıştır-
-Sara kahvaltıyı hazırlar o sırada dalgınlıkla Boğaç'ın yukarıda olduğunu sonradan fark ederek-
Sara: Aman Allah'ım Boğaç'ı unuttum ben.
-Sara hızlıca odasına çıkar. Annesini orada görünce iyice panikler-
Sara: Anne!
Türkan Hanım: Sara? Kızım senin neyin var Allah aşkına. Yüreğime indireceksin bugün benim.
Sara: Ya anne söylemeyi unuttum sana. Lale abla seni sordu. Acil bir şey söylemesi gerekiyormuş, sanırım gitmen lazım.
Türkan Hanım: A-a. Ne oldu acaba? Umarım kötü bir şey yoktur. Telaşlı mıydı peki?
Sara: Yoo. Gayet sakindi.
Türkan Hanım: Öyle bir söyledin ki insanın aklına kötü kötü ihtimaller getirttin. Neyse ben çıkayım.
-Türkan Hanım evden çıkmıştır-
Boğaç: Ohhh! Bir an yakalanıcam sandım. Bu arada oyunculuğun sıfır. Annen sırf hal ve hareketlerinden bile anlayacaktı yalan söylediğini.
Sara: Yalan söyledim zaten.
Boğaç: Yani yalan söylerken bile insan biraz inandırıcı olur. Neyse Lale hanımı ara istersen durumu kısaca özet geç hemen.
Sara: Of! Bir saniye.. Hadi Lale abla hadi.. Aç lüften!
Lale Hanım: Alo. Saracım. Ne oldu tatlım?
Sara: Lale abla ya açmayacaksın diye çok korktum.
Lale Hanım: Ne oldu canım, kötü bir şey yok ya? Ah, bir saniye canım zil çalıyor.
Sara: Dur! Lale ablacım lütfen açma!
Lale Hanım: A-a! Ne demek açma? Ne oluyor Sara!
Sara: Lale abla kapıdaki annem.
-Sara durumu kısaca özet geçmiştir-
-Türkan Hanım kapı açılmayınca geri döner-
Lale Hanım: Türkancım. İç Ses: (Ah Sara Ah! 20 yıllık dostuma ilk kez yalan söyleceğim. Hadi onu geçtim ne yalanı uyduracağım)
Türkan Hanım: Lale! Nerdesin 10 dakikada kapı mı açılır?
Lale Hanım: Ah Türkancım sorma başıma neler geldi. Sabah alel acele geldim ama yoktun.
Türkan Hanım: Sara öyle demedi ama, gayet sakinmişsin.
Lale Hanım: Canım, kızı korkutmak istemediğim için sakin davrandım. Sende yani...
Türkan Hanım: Ay ne oldu peki anlat artık!
Lale Hanım: Evime hırsız girdi. Hemde sabah sabah. Eşimde yurt dışında biliyorsun, korktum sana geldim bende.
Türkan: Ne diyorsun sen! İnanmıyorum gündüz vaktinde. Olacak iş değil. E peki birşey çalmış mı, sen gördün mü ne oldu?
Lale Hanım: Ay çığlığı bastığım gibi kaçıverdi hiç bir şeye dokunamamış neyse ki.
Türkan Hanım: Tamam hadi bize gidiyoruz hemen. Seni yalnız bırakamam.
Lale Hanım: Yok canım sen git eve. Ben zaten polise gidicem. Ne mi olur gelir falan, Allah'ım korusun.
Türkan Hanım: Peki hayatım. Gelişmelerden haber et olur mu?
Lale Hanım: Tamam canım. (Ay neler dedim ben öyle. Ah Sara ahhh!!!)
Sevilay Hanım: Türkan
Türkan Hanım: Sevilaycım nasılsın.
Sevilay Hanım: İyiyim hayatım. Sen nasılsın?
Türkan Hanım: İyiyim çok şükür.
Sevilay Hanım: Senin kız şu sizi arkanızdan vuran Derya'nın oğlu ile mi birlikte? Ay ne olur yok öyle bir şey de.
Türkan Hanım: Sen nerden duydun?
Sevilay Hanım: Duymadım canım bizzat sizin evinizden çıkarken gördüm çocuğu.
Türkan: Ne dedin sen!
@Harunnn60 @vadikızı @dizi kolik @EnveR @Reytinger @Yiğitt @Aserat @beyazsoy @adımutlulukk @mrt-06 @ozgur2113 @denizz19
Son düzenleme: