Carling Cup SKY TÜRK Ekranlarında

Araf

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
İngiltere Lig Kupası (Carling Cup) SKYTÜRK ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor...

carlingcup_siyahfon.jpg


1961 senesinden beri İngiltere'de gerçekleştirile turnuva Premier Lig'den 20 ve daha alt liglerden (Championship, 1. Lig, 2. Lig) 72 takımın katılmasıyla toplam 92 takımın katılımıyla gerçekleşiyor.

İngiliz futbolunun 4 liginin kulüplerinin mücadele ettiği Carling Cup, her yıl yaşanan Premier Lig- 2.Lig eşleşmeleri ile de tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başarıyor.

LIVERPOOL VE NEWCASTLE MAÇLARI EKRANDA...
SkyTürk ekranlarında tam bir futbol rüzgarı gerçekleştirecek olan Carling Cup’tan ilk yayın Çarşamba gecesi yapılacak. İlk maç Çarşamba günü 21.45’te, İngiltere 1. lig ekiplerinden Exeter ile Premier Lig'in kuvvetli takımı Liverpool’un randevusu.

Perşembe günü ise yine İngiltere 1. lig ekiplerinden Scunthorpe United ise Premier Lig ekiplerinden Newcastle United ile karşı karşıya gelecek.. Maç saat 21.45'te oynanacak ve SKYTÜRK’ten canlı olarak yayınlanacak...

50 YILLIK GELENEK: İNGİLTERE LİG KUPASI
İngiltere Lig Kupası olarak da bilinen, Carling Cup’ın başlangıç tarihi 1961’e dayanıyor. Aralarında Arsenal, Liverpool, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Blackburn Rovers ve Aston Villa gibi İngiltere Premier Ligi’nin lokomotif takımlarının da mücadelede edeceği bu renkli kupa yarı finale kadar tek maç üzerinden eleme usülü ile gerçekleştiriliyor.

Eleme maçlarında normal süre berabere biterse uzatma dakikalarına geçiliyor, eşitlik yine bozulmazsa tur atlayan takımı penaltı atışları belirliyor.

İngiltere Lig Kupası, diğer adıyla Carling Cup’ın finali ise tek maç olarak yapılacak ve Wembley Stadı’nda oynanacak. 2010-11 İngiltere Lig Kupası finali Wembley’de, Arsenal ile Birmingham arasında oynandı ve maçı 2-1 kazanan Birmingham kupayı evine götürmeyi başardı. Kupayı en çok kazanan kulüp ise 7 kezle Liverpool oldu.

İngiltere Lig Kupası’nı kazanan takım UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkını elde ediyor. İlk Tura (Championship - League one - League Two) üst sıralamada bitiren kulüplerin yanı sıra, Premier Lig’den Şampiyonlar Ligi’nde ve UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etmeyen takımlar iştirak ediyor. Avrupa Kupaları’na katılan takımlar daha sonraki turlarda kupaya dahil olabiliyor. Kupayı kazanana 100 bin pound, finalist diğer takıma 50 bin pound, yarı finalde kaybeden takımlara da 25 bin pound para ödülü veriliyor.


Ajansspor
 

Araf

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Çok iyi bir haber. Carling Cup heyecanı Sky Türk'ü saracak... İngiltere ekipleri'nin çekişmeli maçlarını izlemek keyifli olacak. Mutlaka maçları izlemeye çalıcağım. Hayırlı Olsun ve takımlara başarılar...