Cannes'da Altın Palmiye Nuri Bilge Ceylan'ın!

Büyük tebrikler.
Bir daha bu kadar arayı açmayız umarım bu ödülü kazanmak için.

Oscar adaylığımız kesin o zaman.

Yol filmini biliyorum. O dönemde Kürt propagandası tarzında bir şeymiş. O sebeptendir bence o filmin başarıları.

Oscar adaylığımız kesin o zaman.

Yol filmini biliyorum. O dönemde Kürt propagandası tarzında bir şeymiş. O sebeptendir bence o filmin başarıları.
Ben izlemedim ve içeriğiyle ilgili de pek bilgim yok maalesef.

Kesin demeyelim ama ümitlenmememiz için sebep yok.

Bu arada film birkaç saat önce IMDb oylamasına da açılmış. İlk 142 oyla ortalaması 10
Tabii ki çok çok düşecektir ama bir anlık bile olsa görmek güzel.

İyi yakalamışsın.
Top 250'ye girme şansı da var, adaylık alırsa Oscar'da.

Girmedi daha. Girecek tabii ama muhtemelen sonbaharda olur. Fransa vizyon tarihi Ağustos olarak gözüküyor ama ne kadar doğru bilmiyorum. Fransa Ağustos ise Türkiye'de de o tarihlerde olabilir.
Teşekkürler

Bu arada daha geçenlerde Cannes ile ilgili araştırma yapmıştım. En iyi filme falan hangi ödül veriliyor diye merak etmiştim. Konuyu görünce çok mutlu oldum

bu adamın filmeleri hep ödül alıyorda gişede pek iş yapamıyor gişe rekoru kıranalr recep güvedik türü çöp filmler
Daha önce de Cannes'dan hep ödülle döndü ama bu sefer en büyük ödülü aldı.

Gişe konusu maalesef öyle ama dünya genelinde durum bu. Sanat filmleri pek izlenmez.

Tebrikler çok büyük başarı helal olsun

Nuri Bilge Ceylan, Türk sinemasının en büyük yüz aklarından birisi olduğunu yine göstermiş. Büyük tebrikler.

Nuri Bilge Ceylan, 1982'de aynı ödülü alan Yılmaz Güney'in ödülü alırken verdiği pozun aynısını vermiş.

703 oy itibariyle IMDb puanı 9.9 filmin. Büyük ihtimal bu kadar oyda bu kadar yüksek puan bir film için rekordur.