Cannes'da Altın Palmiye Nuri Bilge Ceylan'ın!

Büyük tebrikler. :) Bir daha bu kadar arayı açmayız umarım bu ödülü kazanmak için.

Filmin haberini ilk aldığımdan beri büyük merakla bekliyordum. Özellikle bu başarının Haluk Bilginer'in de olduğu bir filmle gelmesi daha da mutlu etti beni. Haluk Bilginer de en iyi erkek oyuncu kategorisinde ikinci favori olarak gösteriliyordu fakat her filme bir ödül verildiğinden en büyüğü bize verdiler. :):)

@berkann şimdi biraz geçmişe yönelik araştırma yaptım.

Son yıllarda kazananlar ve Oscar - Altın Küre durumları.

2013: Blue Is the Warmest Color (Altın Küre adayı oldu, Oscar'a Fransa aday göstermedi)
2012: Amour (Altın Küre ve Oscar'da en iyi yabancı film ödülünü kazandı. Oscar'da en iyi filme de aday oldu.)
2011: The Tree of Life (En iyi film dahil üç dalda Oscar adayı oldu. Yabancı film değildi)
2010: Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives (Altın Küre ve Oscar'da sıfır çekmiş. Oscar'a ülkesi aday gösterdi mi bilmiyorum)
2009: The White Ribbon (İki dalda Oscar adayı, Altın Küre'de en iyi yabancı film ödülünü kazandı.)
2008: The Class (Oscar'da yabancı dil adayı, Altın Küre'de yok)
2007: 4 Months, 3 Weeks & 2 Days (Altın küre adayı)
2006: The Wind That Shakes the Barley (Altın Küre ve Oscar'da sıfır çekmiş)
2005: L'enfant (Altın Küre ve Oscar'da sıfır çekmiş)
2004: Fahrenheit 9/11 (Altın Küre ve Oscar'da sıfır çekmiş)
2003: Elephant (Altın Küre ve Oscar'da sıfır çekmiş)
2002: The Pianist (3 dalda Oscar ödülü ve çok daha fazlası)

Yani 2003-2006 dönemini hariç tutacak olursak çoğu zaman kesişmiş ödüller. Son yıllarda ise 2010 dışında hepsi Oscar'a damga vurmuş filmler. Son yıllarda Cannes jürisinin Hollywood'a yakın isimlerden oluşması bunda temel etken herhalde. Bu yıl da öyle bir yıldı hatta o nedenle Nuri Bilge Ceylan'ın şansının düşeceğini savunanlar vardı.

Bence Altın Küre veya Oscar'dan en azından birinden adaylık koparma şansımız var ama diğer adaylara da bağlı. Bu yıl güçlü yabancı filmler var mı hiç bilmiyorum. Bu arada Nuri Bilge'ye kadar Cannes kazanan tek filmimiz olan "Yol" aynı zamanda Altın Küre'ye aday olabilen tek yapımımız. :) İnşallah Kış Uykusu'nun da yolu oralara düşer. :)

Oscar adaylığımız kesin o zaman. :D

Yol filmini biliyorum. O dönemde Kürt propagandası tarzında bir şeymiş. O sebeptendir bence o filmin başarıları. :)

Oscar adaylığımız kesin o zaman. :D

Yol filmini biliyorum. O dönemde Kürt propagandası tarzında bir şeymiş. O sebeptendir bence o filmin başarıları. :)
Ben izlemedim ve içeriğiyle ilgili de pek bilgim yok maalesef. :(

Kesin demeyelim ama ümitlenmememiz için sebep yok. :):)

Bu arada film birkaç saat önce IMDb oylamasına da açılmış. İlk 142 oyla ortalaması 10 :) Tabii ki çok çok düşecektir ama bir anlık bile olsa görmek güzel. :):)

imdb.JPG

Ben izlemedim ve içeriğiyle ilgili de pek bilgim yok maalesef. :(

Kesin demeyelim ama ümitlenmememiz için sebep yok. :):)

Bu arada film birkaç saat önce IMDb oylamasına da açılmış. İlk 142 oyla ortalaması 10 :) Tabii ki çok çok düşecektir ama bir anlık bile olsa görmek güzel. :):)

Ekli dosyayı görüntüle 36744

İyi yakalamışsın. :D Top 250'ye girme şansı da var, adaylık alırsa Oscar'da. :)

Büyük tebrikler :)

Türkiye'de daha vizyona girdi mi , girecek mi? @OzaN
Girmedi daha. Girecek tabii ama muhtemelen sonbaharda olur. Fransa vizyon tarihi Ağustos olarak gözüküyor ama ne kadar doğru bilmiyorum. Fransa Ağustos ise Türkiye'de de o tarihlerde olabilir. :)

Girmedi daha. Girecek tabii ama muhtemelen sonbaharda olur. Fransa vizyon tarihi Ağustos olarak gözüküyor ama ne kadar doğru bilmiyorum. Fransa Ağustos ise Türkiye'de de o tarihlerde olabilir. :)
Teşekkürler :)

Bu arada daha geçenlerde Cannes ile ilgili araştırma yapmıştım. En iyi filme falan hangi ödül veriliyor diye merak etmiştim. Konuyu görünce çok mutlu oldum :)

bu adamın filmeleri hep ödül alıyorda gişede pek iş yapamıyor gişe rekoru kıranalr recep güvedik türü çöp filmler :)
Daha önce de Cannes'dan hep ödülle döndü ama bu sefer en büyük ödülü aldı. :)

Gişe konusu maalesef öyle ama dünya genelinde durum bu. Sanat filmleri pek izlenmez. :)

Nuri Bilge Ceylan, Türk sinemasının en büyük yüz aklarından birisi olduğunu yine göstermiş. Büyük tebrikler. :)

Nuri Bilge Ceylan, 1982'de aynı ödülü alan Yılmaz Güney'in ödülü alırken verdiği pozun aynısını vermiş. :)

1510985_10154206538215360_4962138516253572382_n.jpg

Forum İstatistikleri

Konular
173,401
Üyeler
8,486
Son Üye
riksU