- Reaksiyon puanı
- 2,350
- Puanı
- 809
CANFEZA
Öykü ve Senaryo: Furkan Doğa
Jenerik Müzik:
4. Bölüm
3 Haziran 1977
Artik yil 1977’dir.. Mualla Hanim rahmetine kavusmus ve mirasini oglu Ediz’e birakmistir. Fulden ve Bora yine abisinin yanina gelmistir ve 3 Haziran gecesi orada yatiya kalirlar. Canfeza’nin oglu Bulut artik 10 yasindadir. Selim ise, Canfeza’nin eski arkadasi Nilüfer’le evlenmistir ve Nilüfer Bulut’a annelik yapmaktadir. Canfeza 2 Haziran 1977’de oglu Bulut ve eski kocasi Selim’I görmeye gitmistir ve Canfeza’yi Ediz takip etmistir. Ediz Canfeza’ya çok öfkelidir.
1. SAHNE | CANFEZA EV | GECEÖykü ve Senaryo: Furkan Doğa
Jenerik Müzik:
4. Bölüm
3 Haziran 1977
Artik yil 1977’dir.. Mualla Hanim rahmetine kavusmus ve mirasini oglu Ediz’e birakmistir. Fulden ve Bora yine abisinin yanina gelmistir ve 3 Haziran gecesi orada yatiya kalirlar. Canfeza’nin oglu Bulut artik 10 yasindadir. Selim ise, Canfeza’nin eski arkadasi Nilüfer’le evlenmistir ve Nilüfer Bulut’a annelik yapmaktadir. Canfeza 2 Haziran 1977’de oglu Bulut ve eski kocasi Selim’I görmeye gitmistir ve Canfeza’yi Ediz takip etmistir. Ediz Canfeza’ya çok öfkelidir.
Canfeza odasinda yatmaktadir, aniden odasina Fulden gelir ve abisi Ediz’in nerede oldugunu merak eder.
CANFEZA: Fulden Hanim? Ne oldu?
FULDEN: Asil ben sana soruyorum, ne oldu? Abim nerede? Ne yaptın abime? Ne dedinde attı kendini sokaklara? Bak saat kaç oldu, gelmedi hala. Ne yaptın söyle!
CANFEZA: Ben birsey yapmadım.
FULDEN: Benim arkamdan laf mı ettin? Kızdırdın mı onu? Eski kocanla mı bulustun? Ne yaptın söyle!
CANFEZA: Derhal odamdan çıkın, derhal!
FULDEN: Sen kimi nereden kovuyorsun? Küstah!
CANFEZA: Niye bu kadar sevgisizsiniz?
FULDEN: Kes sesini! Önce kendine bak!
CANFEZA: Niye bana kötü davraniyorsunuz? Niye beni istemiyorsunuz? Abiniz sizi unutacak diye mi? Siz unuttugu için arayip sormayacak bile. Kendi basiniza yaslanacaksiniz. Bundan korkuyorsunuz degil mi?
FULDEN: Sen benimle bu sekilde konusamazsin anladin mi?
CANFEZA: Insanların sizi sevmelerine izin verin Fulden Hanim. Kaşlarınızı çatmak için gösterdiginiz çabayı gülümsemek için harcayın biraz. Kötü olmak daha zor, daha yorucu inanın.
FULDEN: Bu dediklerinden çok pişman olacaksın!
Fulden kapıyı çarpar ve gider..
2 saat sonra..
2.SAHNE | CANFEZA VE EDIZ | ODA | GECE
Ediz eve gelmistir, odasina girer. Canfeza yatmaktadir, fakat Ediz’in geldigini duyunca kalkar.
CANFEZA: Ediz, ben.
EDIZ: Birsey söyleme Canfeza. Ben görecegimi gördüm dün.
CANFEZA: Dinle beni. Ben oraya Selim’i görmek için degil, oglum Bulut’u görmeye gittim. Anla beni.
EDIZ: Selim’e nasil baktigini gördüm.
CANFEZA: Yanlis gördün! Ediz lütfen, birbirimizin kalbini kirmaya degmez!
Ediz aglamaya baslar ve Canfeza’ya sarilir..
EDIZ: Seni çok seviyorum Canfeza.. Seni asla kaybetmek istemiyorum..
CANFEZA: Bende seni Ediz..
4 Haziran 1977
Güzel bir Haziran sabahidir. Hava serindir ve çiçekler açmaya baslar.. Fakat bu sabah Canfeza için hiç iyi baslamaz..
3. SAHNE | CANFEZA, EDIZ, FULDEN VE BORA | SABAHCanfeza kahvaltiyi hazirlamaktadir. Ediz masada gazetesini okumaktadir. Bora ise banyodan yeni çikmistir. Fulden ise abisinin yaninda oturmaktadir.
FULDEN: 2 gün önce neredeydin sen Canfeza? Neden bana söylemiyorsun?
CANFEZA: Size hesap verecek degilim Fulden Hanim!
EDIZ: Fulden lütfen! Sabah sabah baslama yine!
FULDEN: Susmayacagim artik.
CANFEZA: Yeter ne olur!
FULDEN: Madem çocugunu ve eski kocani görmeye gittin, orada kalsaydin. Tekrar dönmeseydin buraya!
CANFEZA: Yeter! Yetti dedim size, burama kadar getirdiniz! Ne istiyorsunuz benden, ne istiyorsunuz?
EDIZ: Canfeza sakin ol!
CANFEZA: Niye bana kötü davraniyorsunuz?
Ediz kalbini tutmaya başlar..
CANFEZA: Yeter, çekemiyorum artik sizi Fulden Hanim! Kararini ver artik Ediz! Ya ben, ya ablan!
Ediz kalp krizi geçirir ve yere düşer..
Hayat türlü oyunlarla yaşadığını unutturur insana. Oyalar, en büyük gerçekten uzaklaştırır. Hayat gerçekle ders alır, gerçekle can yakar!
4.BÖLÜMÜN SONU
Moderatörün son düzenlenenleri: