FK9 Burn After Reading / Aramızda Casus Var (2008) - Film Yorumları

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Keyifli bir filmdi. Düz komedi bekliyordum ama farklı bir film çıktı. İşleyişi biraz daha farklı olabilirdi. Filmde kafama takılan bir durum var. İlk cümlede. Cevaplarsınız 😊
Ben o Cd'nin spor salonuna nasıl bırakıldığına anlam veremedim. Özette Ozzie'nin eşinin alıp orada bıraktığına deyiniyor ama kadının spor salonu ile bağlantılı olduğun dair hiç bir sahne izlemedim. Acaba kaçırdığım sahne mi oldu (b)

Chad'ın ölümü beklenmedik bir sahneydi. O kısımdan sonra işler sarpa sardı. Spor salonunun sahibinin de hiç yere ölmesine üzüldüm. Linda sonunda çok istediği ameliyatını olacak ama bunun için 2 arkadaşı canından oldu.
Filmde herkesin birbirini aldatması da başka bir detay oldu. Harry eşini farklı kişilerle aldatırken eşinin boşanmayı istediğini öğrenince depresyona girdi. Erkek egosu böyle olsa gerek, kendisi yaparken sorun yok ama kendisine olunca zoruna gidiyor.
8/10

Üzerinden biraz fazla zaman geçmiş ama anlatmaya çalışayım elimden geldiğince. :A

Ozzie'nin eşi, Ozzie'den boşanmak için avukat tutuyor. Avukatın yanında çalışan bir tane sekreter vardı, CD'yi istemişlerdi kendisinden. O sırada o sekreterin çantasını gösteriyorlar, gösterilen çanta spor salonuna giderken kullanılan çantalardan. Avukatın sekreteri çantada CD'yi bulamıyor ve bilgisayardan yeni bir tane oluşturacağını söylüyor. Yani Ozzie'nin eşi aracılığı ile avukatın yanında çalışan sekreter kaybetmiş oluyor. :D
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi and bazinga

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Gerçekten çok eğlenceli, çılgın bir film. Yine her detayıyla bir Coen kardeşler filmi.

Filmin işlenişi cidden başarılı. Birbirinden tamamen bağımsız gözüken olaylar ve karakterler, film ilerledikçe birbirlerine oldukça başarılı bir şekilde bağlanıyor. Özellikle filmin ikinci yarısı çok eğlenceliydi bence.

Filme Linda ve Chad'in dahil olduğu an, bence film net bir şekilde seviye atlıyor. İkilinin yaptığı her şey, aralarında geçen her diyalog çok komik. Brad Pitt'in oynadığı Chad inanılmaz eğlenceli bir karakter, her hareketi ve her repliği oldukça komik. Rus konsolosluğuna gittikleri sahnede kahkaha attım, klişelerle çok başarılı bir şekilde dalga geçmişler. Putin portresinin gözüktüğü sahne ( :A ) ve son sahne çok iyi çekilmiş bu arada.

Chad'in vurulduğu sahne unutulmazlar arasına girer, hiç beklemiyordum. O sahnede çok gerildiğimi söylemem gerek, Chad'in bir şekilde kurtulmasını bekliyordum ama izleyiciye istediklerini vermiyor Coen kardeşler ve Brad Pitt'i o noktada yolcu ediyorlar aramızdan. Spor salonunda bulduğu bir CD üzerine bu işlere kalkışan ve yaptığı hiçbir hamle planlı olmayan Chad'e de yakışan bir son oldu aslında.

Oyuncu kadrosu çok iyi, filmin her sahnesinde başka bir yıldız oyuncu görüyoruz ancak o kadar başarılı oyuncuya rağmen Brad Pitt net bir şekilde aradan sıyrılıyor performansıyla. İnanılmaz oynamış gerçekten. Hemen hemen her sahnesinde güldürmeyi başardı.

Puan: 7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi and bazinga