Bu Sezon 7 Kanalın Durumu Nasıldı?

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
60,762
Puanı
1,061
Evet arkadaşlar soru gayet açık

Bu Sezon 7 Kanalın Durumu Nasıldı?

Kanal D - Star TV - ATV - Show TV - TRT 1 - Fox TV - Samanyolu TV

Kısa kısa belirtelim.

Madde madde yazalım.

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.4 KB · Hit: 22
  • 1.jpg
    26.8 KB · Hit: 42
Son düzenleme:
Kanal D ; bu sezon büyük düşüş yaşayan kanal prime time da zirveyi unuttu tüm günde kıl payı 1.olabiliyor yüksek reytingli hiçbir dizisi olmaması kanal için büyük dezavantaj.Baktığımızzda en yüksek dizisi 7 reyting zor alıyo

Star TV ; acunu almasıyla beraber kafadan 3-4 günü kurtardı ve prime time da zirveyi çok rahat alıyor acun gittiği an çöker ama şu an için durumu çok iyi

ATV ; dizi bazında en iyi kanal kurtlar vadisini almasıyla beraber geçen yıl dip yapan kanal zirveye oynuyo tüm günde zirve ortağı prime timeda da zirveyi çok yakından takip eden kanalın haftasonu sorunlu haftasonunu düzeltirse işi çok kolay olacaktır

Show TV ; efsane tv kanalı bu yıl çok kötü durumda en iyi dizisi 4 reyting alıyo işi çok zor
TRT 1 ; en kaliteli kanallarından biti müthiş dizileri var ve reyting anlamında da çok iyi gidiyolar
Fox TV ; fox klasik aşk dizilerden başka bişey yapamıyo yine reytingler ortalama gidiyo zirve şansı yok
Samanyolu TV
; bu yıl büyük bi atağa kalktı kalite olarak baya bi yükseleln kanal reyting anlamında da çok iyi gidiyor

• TRT 1: Reyting değil de, sosyal medyayı ön planda tutan bir tutum sergiliyor. Bu kanal için ayrı bir artı.
  • Star TV: Son zamanlarda Acun Ilıcalı'nın programlarına çok ağırlık verdiler.
  • ATV: Dizi tutturma konusunda kendini geliştirdi kanal bu sezon.
  • Kanal D: Arada yayın akışı düzenini bozsa da, reyting konusunda gerçekten iyiydi.
  • Show TV: Birçok kez yayın akışını değiştirdi. Yayından kaldırma çok kez oldu. Yayına getirme çok kez oldu. Çalışanlarına para ödemedi. En sonunda TMSF el koydu.
  • Fox TV: Yayınladığı yapımların arkasında duran bir tutum sergilmeye çalıştı. Gerçi çok fazla dizi ve program yayınlamadı.
  • Samanyolu TV: Yayın akışında değişiklik yapıp duran bir kanal izlenimi verdi.

takas agamın ki gibi yorumlar olması dileği ile.

- - - Ekleme - - -

Madde madde.

Kanal D: Sezonun ilk yarısındaki dizileri hayal kırıklığı oldu. İntikam ve Merhamet ile biraz olsun toparlansa da onlar da önceki yıllardaki dizileri gibi çok çok yüksek reytinglere ulaşamadılar.

Star: Acun Ilıcalı transferi ve maçlarla çok iyi bir sezon geçirdi. Fakat bu kadar Acun bağımlı olmaları iyi bir şey değil Show'un durumu ortada. Dizileri Dila Hanım dışında hayal kırıklığı oldu.

ATV: Bu sezon en çok dizi tutturan kanal oldu belki de. Karadayı, Huzur Sokağı, Benim İçin Üzülme gibi tutan yeni dizilere Kurtlar Vadisi Pusu transferi de eklenince kanalda gözle görülür bir çıkış oldu.

Show: Her yönden çok kötü bir sezon geçirdi. Maddi koşullardan dolayı çok iddialı işler yapamadılar ama yaptıklarını da kötü yönetim politikasıyla öldürdüler.

TRT 1: İyi işler yapmaya devam ediyorlar. Hemen hemen her günü doldurdular. Yapımlarından bazıları reyting anlamında bazıları da sosyal medya anlamında çok iyi gidiyor. Son yıllardaki en iyi dönemini yaşıyor dersek yanlış olmaz.

Fox: Ne ileri ne geri gitti. Önceki yıllara göre pek bir değişim yok. Komedide çok başarısızdı önceleri. Harem ve Ali Ayşe'yi Seviyor ile bunu biraz olsun yendiler belki ama onlar da reyting anlamında çok vasatlar.

Samanyolu: Kanalı takip ettiğim söylenemez. Uzaktan gözüktüğü kadarıyla pek bir değişiklik yok. Bol dizi deniyorlar ve bazıları tutuyor...

SHOW TV : bu sezonu en kötü geçiren kanal oldu bence pis yedili olmasaydı batmıştı şimdi durumu biraz daha iyi
KANAL D : geçen sezona göre çok fazla reytingte düştü dizileri ama genel olarak gayet iyi
STAR TV : prime timeda en çok izlenen kanal oldu acun ılıcalı muhteşem yüzyılla bu sezonu en iyi geçiren kanal oldu şhüpesiz
ATV : bu sezonu çok iyi geçirdi geçen sezona göre kurtlar vadisi , karadayı ve benim için üzülme dizileriyle büyük yükseliş yaptı
SAMANYOLU TV : sezonu iyi geçirdi diyebiliriz haftasonlarında zaten çok iyi şefkat tepe ve farklı desenlerle
FOX TV : bu sezonu yine iyi geçirdi karagülünde başlaması kanala çok iyi geldi
TRT 1 : trt1de özellikle seksenler ve sakarya fıratla sezonu iyi geçirdi

Son düzenleme:
Kanal D
izilerinde düşüş var bunda reyting sisteminin değişmesi de önemli.Kendi iç yapımları ile sezonu çok iyi götürdü;Kayıp Şehir,Yalan Dünya,İntikam,ÖBGZ,BBEB bu yapımalr başka kanalda olsa ilk 3 e oynar prime time da.
Galip Derviş için ayrı tebrik etmek istiyorum 100+ dk dizi sürelerinin ne kadar anlamsız olduğunu gösterdi.
Prime timeda zirveyi kaybetti ama hala tüm günde lider.

ATV:Bu sene kuşkusuz geçen seneye göre daha iyi.
Tüm günde çok iyi gidiyorlar Esra Erol ve Müge Anlı joker gibiler.
Dizilere baktığımızda tutan işlerinde büyük riskler var;KVP de tempo düşmesi olduğu an geçiliyor ve son haftalarda düşüşte.
Karadayı klasik Kenan dizilerine benziyor inşallah 2.sezon düşmez o da.
BİÜ de HDE tehlikesi var dramı abartırlarsa o da düşer

STAR:Önceki sezonalra göre en büyük artışı yaşayan kanal kuşkusuz.
Gün içnide Beni Affet dışında tutan işleri yok hala ancak prime time daçok başarılıalr.
Bu sezon da dizi tutturmadan geçirdi star.
Yaptığı transferler çok iyi my,acun,beni affet ancak bunun maliyeti de çok yüksek.

FOX:Hiçbir yüksek bütçeli işe kalkışmadan çok iyi gidiyor tebrik etmek lazım
Unutma Beni ve Deniz Yıldızı kanalın sigortaları.
Ayrıca dizlerinin arkasında duruyorlar tebrik etmek lazım.
karagül dizisi ile tyüzleri güldü yga ve ld çok düştü toparlandılar sonrada.
AAS komedi diziserine göre iyi gidiyor harem ise kötü.

STV
utan yeni bir işleri yok bu sene.
Şefkat tepe,fdf ile prime timeda çok iyiler.
İKİ Dünya arasında da çok iyi gidiyor.
Kanalın gün içinde ise düşüş var.
Kanalın en büyük sorunu AB kitleisin kendine çekememsi.

TRT 1:geçmişsezonalra göre yarışta ben de varım dedi.
Ab de daha başarılı.
Geçen sezon gün içi programalrını listeye sokamazdı artık onlar da listede.
salı,çarşamba çok iyiler perşembe ve pazar idare ediyor kanal

SHOW:söylenecek söz yok yılın kaybedeni oldular.
prime time ıdeğil gün içini de kaybettiler.
Satıldıktan sonra toparlanır inşallah.

Kanal D : Bence bu sezonun en iyi dizilerini yayınladı kanal.Reyting bazında bakmadan da dizilerin konularına bakarak en kaliteli senaryolar bu kanalda diyebilirim.Sezonun en iyisi bence.

Show Tv : Bu sezon tam bir hayal kırıklığıydı.Birkaç dizi ve program denemesi yaptı ama çoğunda başarısız oldu.Şuan için Aşk Emek İster,Her Şey Yolunda Merkez ve Salih Kuşu ve Pis Yedili dizileri mevcut.Ama bu dizilerinde öyle ahım şahım reytingler aldığını söylemek çok zor.Yanlış politikalarla kanal battı diyebiliriz.

Star Tv : En büyük kozu Acun.Ama onda da gerçekten iyi reyting aldığını söylemek zor.3-4 güne yayılan Acun bence kanalın itibarını zedeliyor böylelikle.

Trt 1 : Bu kanala reyting anlamıyla hiç bakmıyorum ben.Genelde sosyal medyaya daha yatkın dizileri var ki bu da Trt için olumlu düşüncelerimin oluşmasına neden oluyor.

Atv : Bu sezon iyi işlere imza attı kanal.En iyisi ise Karadayı ve Kurtlar Vadisi Pusu.

Fox : Geçen sezondan çokta bir farkı yok aslında ama bu sezon en güçlü kozunu ele geçirdi ve Karagül atağı yaptı.

Samanyolu : Şefkat Tepe haricinde tam anlamıyla iyi giden bir işi yok kanalın.

Kanal D: Yeni sezona kötü hazırlandı ama Ocak ayından itibaren yeni dizileriyle toparlandı. Yayın akışıyla sıkça oynayarak şaşırttı bu sezon.

Star TV: Dila Hanım dışında yeni dizileri tutmadı. Gündüz kuşağı çok kötü. Acun Ilıcalı programlarının gününü arttırarak durumu kurtardı.

atv: Gündüz kuşağı çok iyi. Yaptığı drama dizilerinin çoğu tuttu. İyi bir sezon geçirdi.

FOX: Esir Şehrin Gözyaşları dışında yeni sezona ucuz işlerle hazırlandı. Esir Şehrin Gözyaşları 5.bölümde kaldırıldı. Merhaba Hayat ve Harem iyi başladı çabuk düştü. Merhaba Hayat 13.bölümde kaldırıldı. Harem devam ediyor ama durumu kötü. Sezon sonuna doğru iddialı dizisi Karagül ile başarıyı yakaladı. Yeni sezona iddialı dizilerle başlamalı. Bu sezon yaptığı transferlerle şaşırtı. Ali Ayşe'yi Seviyor ve Umutsuz Ev Kadınları'nı transfer etti.

Show TV: Kötü bir sezon geçirdi. Yapımcıların desteği ile program ve diziler yaptı ama dizilerin çoğu klişe konulardı başarı yakalayamadı. Benzemez Kimse Sana programını harcadı.

Bende akşama değerlendirmemi yazıyım bari.

@Fks14 @çocuklarduymasın @RevaN ve forumcu dostlarım sizlerin yorumlarınızı bekliyorum.

Kanal D : Geçen sezona göre epey düşüş yaşadı 7 reytingi geçen nadir işleri var eskiden 10 hatta 20 reytinglik işleri vardı, Yine 2. Kanal ama Kanal D için kötü.
Atv : Bu sezonun en iyi kanallarından 3 güne çözüm bulamadı bir türlü o yüzden de hep 3. Oldu her sezon gibi tüm günü yine çok iyidi.
Star : Transferler ile epey başarı yakaladı kendi bir şeyler denedi ama olmadı Dila hariç kendi işlerinin hepsi çöktü.
Show TV : Tam bir feda sezonu yaşadı sahiplerinin ilgisizliyi yüzünden kanal TMSF`nin eline düştü umarım tekrar durumu düzelir.
Fox TV : Tam sezon biterken Karagül`ü tutturdu bu sezon başka işi yok Show TV`nin krizinden 4. Lüğe yerleşti.
STV : Bu sezon yeni tutan işi yok AB`sine çözüm bulamadı maalesef.
TRT 1 : Bu sezonun en karlı kanallarından biri çok iyi bir sezon geçirdi.

Kanal D : Ortalamasının cok altında kaldı bu kadarını bende beklmiyordum
Atv: Bu sene tutan dizileri ve KVP ile büyük bir çıkışa geçti herhalde bu senenin en iyi kanalı
Star
cun Tv oldu bence
Show Tv : Efsane kanal maalesef maddi sorunlar nedeniyle çöktü
Fox: Ortalama bi performans bence
Stv
akip etmiyorum
TRT 1 : Çok iyi bir sezon geçirdi

ATV:
- Kanal Kurtlar Vadisi Pusu yu transfer ederek Persembelere resmen Ambargo koydu! Dizi bu sezonun en fazla izlenen yapimi oldu, bir hafta bile TOTAL de zirveyi kimseye vermedi. Böylece en fazla izlenen Dizi ATV nin oldu.
- ATV de yeni baslayan Dizilerden Karadayi ve Benim icin üzülme cok basarili bir sezon gecirdiler. Karadayi bu sezon baslayan diziler arasinda en büyük basariya imza atarken Pazartesi günleri kki grubtada zirvede yer almayi basardi, Dizi ayni zamanda son birkac haftada AB de de MY yi gecerek AB nin en fazla izlenen Dizisi olmayi basardi.
Benim Icin Üzülme Total de son iki sezonun kirali ÖBGZK yi tahtindan indirdi. AB de ise Total deki basarisini gösteremesede ATV yi ayakta tutacak oranlari aldi.
- Yeni baslayan Dizilerden Huzur Sokagi Sezona cok iyi baslamasina ragmen sonradan düsüs yasadi ve zirve yarisindan cok uzaklasti. Birkac hafta önce baslayan Tatar Ramazan aldigi oranlarla ilerisi icin umut vaad ediyor. Gecen sezonun basarili komedilerinden Alemin Kirali bu sezon ekrana erken veda etti.
- ATV nin efsane yarismasi Kim milyoner olmak ister AB de firtina gibi esti, Güven Bana ise bekleneni veremedi.
- Türkiye Kupasi maclari ise ATV nin cagre bulamadigi Carsamba ya ilac gibi geldi...

Kanal D:
Kanal D son 2-3 sezondaki gibi firtinalar estiremesede yine cok izlenerek basarili oldu. Yeni ölcüm sirketleri SBT ve TNS bu kanala pek yaramadi.
- Yeni Dizilerden Intikam Beren Saat in bundan önceki dizileri kadar basarili olamasada yine Kanal D nin en fazla izlenen yapimlarindan oldu, son iki haftadir AB de persembe günlerini zirvede bitiren dizi 2. sezon icin umut verdi.
Fahriye Evcen in büyük umutlarla baslayan Dizisi Veda Persembe günlerinde tutunamadi ve erken Veda etti.
Aslinda basarili bir giris yapan ve Sosyal Medya da cok konusulan Kayip Sehir kanal politikasi sayesinde cok kolay bir sekilde harcandi. Son iki sezonun efsanesi Öyle bir gecer zaman ki yakladik yüzde 150 lik bir düsü yasayarak iii grubtada zirveyi rakipleriyle paylasmaya basladi. Ben bilmem esim bilir le hafta sonlari Acun a güclü bir rakip cikaran Kanal D bu basarisini uzun sürdüremedi ve yazin yaklasmasi ile büyük bir düsüs yasadi. Arka Sokaklar ise tarih yazmaya devam ediyor Total de bu sezon uzun süre Kanal D nin en fazla izlenen dizisi olmayi basardi...

Devami sonra

Bu sezonun en iyi şekilde ilerleyen kanalı şüphesiz FOX bence

Devamı nerede Yasin?

Atv:Kuşkusuz en kaliteli en iyi diziler ve programlar Atv de.Kurtlar Vadisini transfer etmesi çok mükemmel oldu Atv için.
Trt 1 : Kanal bu sene uçtu gidiyor.Çok kaliteli yapımları var.Seksenler,Sakarya Fırat en kaliteli dizileri.
Kanal D: 1.liği Star Tv ye kaptırdı.2.liği Atv ye bırakması ise an meselesi.
Star Tv: Acunu transfer etmesi çok iyi oldu kanal için.Acunu alarak Cts-Pazar-Pts-Salı günlerini kurtardı.
Muhteşem Yüzyılı transfer etmesi hata oldu.Dizi eski oranlarını mum ışığı ile bile arayamıyor.Çok yakında 5 reytinglere kadar düşer.
Show Tv: Kanal bu sene zor durumda.İnşallah çok yakında eski günlerine kavuşur kanal.

Fox Tv
şk dizileri hep yayınlıyor.Normal olarak orta halli gidiyor.Yeni sezon da Çocuklar Duymasın oynayacak İnşallah iyi reytingler alır dizi.
Samanyolu Tv: Kanal bu sene çok iyi yapımlar yayınlıyor.Ekip 1,Osmanlıda Derin Devlet,Şefkat Tepe,Farklı Desenler-Feride en kaliteli yapımları.

Star TV:

Bu Sezon Acun u transfer ederek hem Show Tv gibi güclü bir rakibi saf disi biraktilar hemde kendileri büyük bir sicrayis yasadilar. Yetenek Sizsiniz, Survivor ve O Ses Türkiye ile haftada en az 2 güne ambargo koydular.

Fenerbahce ve Galatasaray in Avrupa daki basarili sonuclari Star Tv ye yaradi. Galatasaray in Ceyrek final ve Fenerbahce nin Benfica maclari Star Tv nin zsyif oldugu Persembe ve Sali ya ilac gibi geldi.

Son iki sezon AB de firtinalar estiren Muhtesem Yüzyil bu sezonada bomba gibi basladi. AB de 16 Reytinge kadar cikan dizi Pargali Ibrahim in ölümü ile TNS de cok ciddi bir düsüs yasadi ve AB de 8-9 Reytinge kadar düstü. Yinede Star Tv bu dizi ile AB Prime Time de rakiplerine göre bir adlm önde basladi.

Kanalin büyük umutlarla yayina sürdügü Dila Hanim ve 20 Dakika resmen hayal kirikligi yasatti. Bir ara final yapmadi planlanan Dila Hanim sonradan toparlanip Star ortalamasinin üstüne ciksada yeni rakiplerin gelmesiyle zirveden uzaklasti.
Tuba Büyüküstün lü 20 Dakika tartismasiz bu sezonun en büyük hayal kirikligi oldu. Dizi Total de vasatin üstüne biöe cikamadi. Ab de bir ara 5-6 Reytingle idare etsede bu aralar 2-3 Reytinge kadar geriledi.

Kanal Sosyal Medya da Isler Gücler ve Behzat C. ile firtinalar koparsada bu dizilerden Reyting anlaminda bekleneni bulamadi. Sosyal medya nin hatrina erken final yapmayan iki dizi Reytinge kurban gitti ve önümüzdeki sezon ekranda olmayacaklar.

Bu Sezon Persembe ye alternativ olarak yayina sürülen Popstar yarismasida güclü kadrosuna ragmen bekleneni veremedi...

Sonuc olarak su anda Star Tv yi ayakta tutan tek isim Acun Ilicali! Bence uzun bir süre daha Star Tv de kalacaktir ama Star Tv baska yüksek reyting alan dizi veya programlar üretemezse sonu show tv gibi olabilir...

Devami sonra