Bu Ramazanda Oruç Tutacak mısınız?

Yüzde doksan dokuzu müslüman olan bir forumda böyle bir konunun açılmasını bile yanlış buluyorum.

Son düzenleme:
  • Güldürdün
Reactions: S.G.A.T.
Sınavı da bahane ettin kendine Allah affetsin :A

Geçen senenin yarısı da bu bahaneyle gitmişti :A Oruçluyken ders çalışılır ama sınav çalışılmaz, hele hayati bir sınav, çok zor.
Arefe günü ya da ona yakın bir iki gün tutacağım ama, sonuçta toplumsal bir gelenek haline gelmiş bir ibadet, 5 vakit namaz kılmaktan daha zor olmasına rağmen 5 vakit namaz kılanlara oranla oruç tutanlar kat kat daha fazla gördüğümüz üzere. Bunun asıl sebebi gelenekselleşmiş olmasından kaynaklı diye düşünüyorum. Kurban kesme olayında da yine gelenek etkisi ağır basıyor. :)

Geçen senenin yarısı da bu bahaneyle gitmişti :A Oruçluyken ders çalışılır ama sınav çalışılmaz, hele hayati bir sınav, çok zor.
Arefe günü ya da ona yakın bir iki gün tutacağım ama, sonuçta toplumsal bir gelenek haline gelmiş bir ibadet, 5 vakit namaz kılmaktan daha zor olmasına rağmen 5 vakit namaz kılanlara oranla oruç tutanlar kat kat daha fazla gördüğümüz üzere. Bunun asıl sebebi gelenekselleşmiş olmasından kaynaklı diye düşünüyorum. Kurban kesme olayında da yine gelenek etkisi ağır basıyor. :)
Tüm yıl günah işle sonra oruçla kapatmaya çalış birçok kişi bu sebeple de tutuyor :A

Allah nasip ederse İnşallah aksatmadan tutacağım

Hayırdır, tutmayacağım diyenlere olmamış atmak? Hele bir din görevlisi olma yolunda ilerleyen biri olarak, oruç tutmayanları yargılamak yakışıyor mu? Gerçi sen geçen sene de oruçtan soğutacak bir şeyler söylemiştin diye hatırlıyorum ama devam etmiştik Allah için o ara. Senin dinden soğutan bir yönün var, o yüzden ne desek boş. :)