Çok peşin hüküm konuşuyorsun çünküNedenmiş ki o?Açıklıyorum sana işte. Fikrimi söylüyorum, daha ne istiyorsun anlamadım ki? Nesi var o cümlenin de tartışmama kararını haklı buluyorsun?
Neden deist olmazsın?
Çok peşin hüküm konuşuyorsun çünküNedenmiş ki o?Açıklıyorum sana işte. Fikrimi söylüyorum, daha ne istiyorsun anlamadım ki? Nesi var o cümlenin de tartışmama kararını haklı buluyorsun?
Neden deist olmazsın?
Sonsuz güç sahibi varlık neden elçilere ihtiyaç duyuyor?Çok peşin hüküm konuşuyorsun çünküBenim düşünceme göre tanrı varsa mutlaka elçileri de vardır yani peygamberler. O yüzden ateistlerin görüşlerini deistlere göre daha mantıklı buluyorum.
Mesajlarını o şekilde vermeyi uygun görmüştürSonsuz güç sahibi varlık neden elçilere ihtiyaç duyuyor?
Gerçekten @mrt-06 bu tur (kişiye göre değişir) hassas konular tartişmak bana da saçma geliyor artık. Aklına gelen bir soruyu (senin de bulabileceğin cevaplari) internetten bulup atıyorlar önüneBen sert bir cevap vermedim nerden çıkardınAyrıca benim birşey göstermem için uzakta olmamam gerek yüzyüze olur ancak uzaktan bisey anlatıp ikna etmem zor. O nedenle susuyorum. Ben size kaynağını verdim hacıya hocaya gideceginize o kitapları okuyun fihristi de var istediğiniz konuyu rahatlıkla bulabilirsiniz.
Bilmem, mesajı nasıl verdiğinden ziyade mesajı verme sebebini merak ediyorum. Öyle ahım şahım mesajlar da yok zaten. Yine peşin hüküm, buna da tepki gösterirsin sen.Mesajlarını o şekilde vermeyi uygun görmüştürThe Good Place gibi gökte büyük bir Tv kurup mesajını o şekilde mi vermeliydi?
Yok senin görüşün saygı duyarımBilmem, mesajı nasıl verdiğinden ziyade mesajı verme sebebini merak ediyorum. Öyle ahım şahım mesajlar da yok zaten. Yine peşin hüküm, buna da tepki gösterirsin sen.
Kur'an okumayan herkes deisttir falan demiyorum ki ben. Allah Allah.Yok senin görüşün saygı duyarımPeşin hükümlü olduğunu bu tarz mesajların için demiyorum Kur'an okumayan herkes deisttir tarzı mesajların için öyle dedim.
Komik veri, düzgünce tartış?Kur'an okumayan herkes deisttir falan demiyorum ki ben. Allah Allah.
Sen " 'Kur-an okumayan her müslüman deisttir.' dedin." mi diyorsun yoksa " 'Kur-an okumayan herkes deisttir. ' dedin." mi?Komik veri, düzgünce tartış?Müslümanım diyenlerin büyük çoğunluğunun kutsal kitabını okumamış olması. Bundan daha iyi kanıt mı olur?
Bu mesajdan o anlam çıkıyor ama
"Kitabı okumayan müslüman kişi deisttir."den kastım şu, kişi İslamiyet'in geleneklerinden, adetlerinden kopmasa bile deizmin tanrısına inanır.Sen " 'Kur-an okumayan her müslüman deisttir.' dedin." mi diyorsun yoksa " 'Kur-an okumayan herkes deisttir. ' dedin." mi?
Evet, bunu diyorum."Kitabı okumayan müslüman kişi deisttir."den kastım şu, kişi İslamiyet'in geleneklerinden, adetlerinden kopmasa bile deizmin tanrısına inanır.
Yani Kur'an okumayan her müslüman farkında olmasa da deisttir demek istiyorsun
Sadece aklımdaki sorulara tanıdığım insanlardan ve dini bilgisinden emin olduğum insanlardan bilgi almak istemiştim..Gerçekten @mrt-06 bu tur (kişiye göre değişir) hassas konular tartişmak bana da saçma geliyor artık. Aklına gelen bir soruyu (senin de bulabileceğin cevaplari) internetten bulup atıyorlar önüneNetice sorulmamiş sorular değil bu sorular. Soruldugunda dünyayı değiştirmiyor. Dini sorgulatan, ateistlerin arkasına yaslandiği sorular bunlar. Her zaman da ucu acık ve tartişmaya acık olacak. Bir bilge kişiye gidip sorsan daha iyi olmaz. Burdaki fikirler(linkler) pek de fikir sahibi yapmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?