Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (5 Ocak 2024)

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,626
Reaksiyon puanı
62,951
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
2024'ün ilk haftasında 4'ü yerli, 3'ü yabancı olmak üzere 7 yeni film vizyona giriyor.

ataturk-ii-filmi-5-ocakta-220_2-41.jpg

Atatürk 1881-1919 (2. Film)
  • Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin
  • Senaryo: Necati Şahin
  • Oyuncular: Aras Bulut İynemli, Songül Öden, Sarp Akkaya, Esra Bilgiç, Celile Toyon, Darko Peric, Lidija Kordic, Şahin Sancak, Berk Cankat, Bertan Asllani, Sahra Şaş, Emre Mete Sönmez, Alican Barlas, Oğulcan Arman Uslu, Cahit Gök, Meriç Özkaya, Orkuncan İzan, Sinan Arslan
  • Konu: İlk filmin kaldığı yerden devam eden Atatürk 1881 - 1919 (2. Film), Kurtuluş Savaşı'na varan süreçte yaşananları Mustafa Kemal'in perspektifinden anlatıyor. 1915 yılında, Gelibolu cephesinde büyük bir sınav veren Mustafa Kemal’in önünde başka savaşlar vardır. Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük bir mücadele verecek; sonunda 1. Dünya Savaşı’nda savaşını kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçecektir. Fakat tüm bu başarıların üstüne İstanbul’a döndüğünde kötü bir sürprizle karşılaşacaktır.

ndGCzA7Bak6hJKX0tV2bFg.jpg

Başkan
  • Yönetmen & Senaryo: Ulaş Bahadır
  • Oyuncular: Diren Polatoğulları, Necip Memili, Büşra Pekin, Nursel Köse, Şerif Sezer, Füsun Demirel, Bülent Çolak, Salih Kalyon, Sinan Demirer, Muttalip Müjdeci, Sadık Gürbüz, Gürberk Polat, İbrahim Yıldırım
  • Konu: Belediye başkanlarından memnun olmayan ve yerel seçimlerde değiştirmek isteyen kasaba halkının yaşadıklarını konu ediyor.

maxresdefault.jpg

Filme Gel
  • Yönetmen & Senaryo: İhsan Taş
  • Oyuncular: Erkan Petekkaya, Levent Ülgen, Fırat Doğruloğlu, Tolga Güleç, Çiçek Dilligil, Aslıhan Karalar, Orçun Kaptan, Deniz Hamzaoğlu, Metin Keçeci
  • Konu: Setlerde figüranlık yapan Çetin’in en büyük hayali başrole yükselmektir. Yıllarca yurtdışında yaşayan ve orada aslında korsan CD satan Necmi, memleketine döndüğünde yönetmen olduğu yalanını söylemiştir. Muzo ise ne iş bulsa yapan ama hiçbirinde dikiş tutturamayan bir adamdır. Üç arkadaş, senaryosunu Necmi’nin yazdığı filmi çekmeye karar verir. Film bir yol hikâyesini anlatmaktadır. Çetin, çekimlerde kullanmak üzere eniştesinin eski minibüsünü tamir ettirir. Yola çıkacakları sırada ailesi tarafından yaşlı bir adamla zorla evlendirilmek istenen Seda, düğünü terk ederek gizlice minibüse saklanır.

next-goal-wins-1.jpg

Atan Kazanır (Next Goal Wins)
  • Yönetmen: Taika Waititi
  • Senaryo: Taika Waititi & Iain Morris
  • Oyuncular: Michael Fassbender, Elisabeth Moss, Will Arnett, Rhys Darby, Rachel House, Angus Sampson, Frankie Adams, Uli Latukefu
  • Konu: American Samoa takımının hikayesini baz alan Atan Kazanır, antrenör Thomas Rongen'in hikayesine odaklanıyor. Amerikan-Samoa milli futbol takımı, Avustralya'ya karşı aldığı efsanevi 31-0’lık yenilgisinden bu yana dünyanın en kötü futbol takımlarından biri olarak kabul edilir. Takım sonraki 30 uluslararası maçta da galibiyet kaydedemez. Takım üyeleri ne olursa olsun 2014 Dünya Kupası'na katılma hedefinden vazgeçmeyi reddeder. Dünyanın en kötü futbol takımını güçlendirmesi için talihsiz, başına buyruk bir antrenör olan Thomas Rongen, takım antrenörü olarak işe alınır. Thomas, imkansızı ulaşılabilir kılacak planlar yapmaya başlar. Thomas, takımın kaderlerini değiştirmeyi başarabilecek midir?

1696261790399-ozel-haber-psd-18-eylul-son-2023-10-02-t-184942.707

Kör Noktada (Im Toten Winkel / In the Blind Spot)
  • Yönetmen & Senaryo: Ayşe Polat
  • Oyuncular: Ahmet Varlı, Çağla Yurga, Nihan Okutucu, Aziz Çapkurt, Tudan Ürper, Aybi Era, Katja Bürkle
  • Konu: Almanya’dan gelip Türkiye’nin kuzeydoğusunda ücra bir köyde çekim yapan bir film ekibi, yaşlı bir Kürt kadınla röportaj yapar. Kadın, yıllar önce kaybettiği oğlunun anısını canlı tutabilmek için kadim bir ritüel yürütmektedir. Alman ekibe Kürtçe çeviride yardımcı olan genç kadın, yedi yaşındaki Melek’in de bakıcısıdır. Melek’in babası Zafer, asıl amacı belirsiz, karanlık bir örgüte mensuptur. Gizemli bir varlık Melek’e musallat olduğunda Zafer, örgüte sadakatiyle ailesinin esenliği arasında kalakalır. Tüm bu kişilerin bir araya gelişlerinin sonucu yıkıcı olacaktır.

43124d7b6886f81aee3a995a3ce70028.jpg

Mustafa Miraç Kaya imzalı korku filmi 'Demon: Azab'ül Kem' ve animasyon türündeki 'Küçük Deniz Kızı' (The Little Mermaid) da bu hafta izleyiciyle buluşuyor.
 
  • Harika
Reactions: AhmetBayram

RüzgarGülü

Favori Üye
Katılım
13 Kasım 2010
Mesajlar
9,679
Reaksiyon puanı
4,337
Puanı
561
Konum
Bayenrn Münih
Ben Kolpaçino yu bekliyorum 12 Ocak sanırım vizyon tarihi. Haftaya girer :)
------

Atatürk filmi online ortama girince izlerim muhtemelen