FK11 Bridget Jones's Diary (2001) - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,735
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com



Bridget Jones's Diary.jpg



Bridget Jones's Diary


Tür:
Komedi, Dram, Romantik
Süre: 97 dakika

Yönetmen: Sharon Maguire
Senaryo: Helen Fielding, Andrew Davies, Richard Curtis

Oyuncular:
Renée Zellweger
Colin Firth
Hugh Grant

IMDb Linki


Puanlar:
IMDb: 6.7/10
Rotten Tomatoes: 80%
Metacritic: 66/100

Filmin Fragmanı:



Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.


 
  • Beğendim
Reactions: The_Erinch

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,221
Reaksiyon puanı
107,931
Puanı
1,060
Bu filmi çocukken izlemişliğim vardı ama yeniden izlerken hiç bir şeyi hatırlamadığımı farkettim. İzlerken beni sarmadı ve oldukça sıkıcı geldi.
Zamanında ses getirmiş bir filmdi ama nedense keyif vermedi izlerken. Sonu tatmin eden bir son ile bitti.

6/10
 

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,867
Reaksiyon puanı
5,789
Puanı
559
Kötü zamanlarda izlemelik filmler listemdeki onlarca filmden biri :A

Etkinlik vasıtasıyla bugün tekrar izledim. İlk izlediğimle aynı hissiyatı aldım genel olarak, fikir değişikliği olmadı. Öncelikle türünün başarılı ve klasikleşmiş örneklerinden biri olsa da senaryo olarak sıradan bir rom-com filminden çok da öteye gidemeyen bir yapım. Bu yüzden türü sevmeyenlerin izlemesini önermiyorum.

Basit ve klasik bir senaryonun güzel bir şekilde işlendiği, bünyede sıcak çikolata etkisi yaratan tatlı ve eğlenceli bir film. Oyuncu seçimleri çok iyi, hepsi karakterlerine cuk diye oturmuş. Özellikle Renée Zellweger çok başarılı bir Bridget Jones profili çizmiş. Film için bayağı da kilo almıştı diye biliyorum, ilk Oscar adaylığını da kazanarak geri dönüşünü almış. Colin Firth ve Hugh Grant da başarılı bir performans sergilemişler. Seyircinin hissetmesi gereken duyguları tam olarak hissettirmeyi başarmışlar.

Son olarak müzik seçimleri çok iyiydi. Bridget'ın All By Myself eşliğinde depresyon görüntülerini izlediğimiz sahne ve finalde Ain't No Mountain High Enough eşliğinde sokakta koştuğu sahne oldukça iyi ve ikonik sahnelerdi bence. Londra'nın karlı sokaklarından görüntüler de oldukça hoştu...

7/10
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,735
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Ortalama bir romantik komedi filmi. Ne iyi ne de kötü denilebilecek cinsten...

Bu filmin ünlü olmasının ana sebebi bence esas kızın alışılmış güzel, kusursuz portresinin uzağında olması. Kusurları da öne çıkarılan, kadınların kendine daha yakın bulabileceği bir ana karakter yaratılmış. Bu nedenle kadınların daha kolay sevebileceği filmlerden. (IMDb'de 7.2 kadın puanına karşılık 6.4 erkek puanı mevcut.)

Londra sokakları muhteşemdi. Hugh Grant ve Colin Firth kavgası çok iyiydi. :A Fakat karakterlerini genel olarak pek sevmedim...

6/10
 

kerem

Favori Üye
Katılım
30 Ekim 2017
Mesajlar
29,697
Reaksiyon puanı
28,643
Puanı
1,060
Konum
Berlin
Öhöm öhöm. Hoşgeldim öncelikle. Geleneksel film etkinliği hayırlı uğurlu olsun diyelim, kim bahis reklamlı sitelere maruz kalıp film izlemek ister ki diye düşünerek inşallah seçilen bütün filmlerin bilindik platformlarda yayınlanıyordur duasıyla başlayarak filme geçiyorum. :A

Filmi çok uzun zaman önce izlemiştim sanırım, genel olarak filmde gelişen olaylar aklımda ama ayrıntıların hafızamda kalmadığını tekrar izleyerek anlamış oldum. İsmini hatırlamadığım başka bir aldatma filmine çok benziyor aslında, arada sadece küçük farklar var.

Filmi beğendim mi hayır, beğenmedim mi yine hayır. Her şeyden önce romantik-komedi filmleri bana hitap etmezler genelde. Klasik bir hikaye diyebiliriz ama filmin iyi yönlerinden bahsedecek olursak ve yılına göre değerlendirme yaparsak ana karakterin karakter derinliği çok iyi anlatılmış. Zaten hikayeyi tek başına sırtlayan da kendisiydi. Erkek karakterlerin ikisini de beğenmedim. Çok sıradan ve herhangi bir derinliği olmayan karakterlerdi. Keşke ikisinden biri de daha sıra dışı bir karakter olabilseymiş, o zaman film daha da eğlenceli olabilirmiş.

Filmin başlarında sıkıldım ama ortalarında güldürdüğü diyaloglar da oldu. Sonuç olarak ortalama bir filmdi diyebiliriz, bunda ana karakterin büyük bir etkisi var tabii.

6/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,632
Reaksiyon puanı
9,613
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Fazla romantik komedi hastası değilimdir ama bu filmi az da olsa sevdim. Özellikle Colin Firth ve Hugh Grant'ın oyunculukları ve aksanları harikaydı. Renee Zellweger gözüme tatlı göründü. Gençlik hali Jennifer Lawrence'e çok benziyormuş.

Hikaye biraz tahmin edilebilirdi. Bazı yerlerde de çok yavaş ilerledi. Bridget'in değişik oluşu filmi izlenir kıldı. Doğal bir komikliği vardı. Filmden fazla bir beklentiniz olmamalı. Yan karakterlerde komediye iyi eşlik ediyor. Çerezlik tarzda diyeceğimiz bir film.

6/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
İzlemesi keyifli bir romantik komedi filmi, türevlerinden ayrıldığı nokta ise Renée Zellweger'ın performansı bence...

Standart bir romantik komedi için hem oynadığı karakter alışılagelmişin dışında hem de kendisinin performansı son derece başarılı. Zaten bu tarz fiziksel değişim gerektiren karakterler, oyuncuların performanslarını yukarı taşımasına da yardımcı oluyor diyebiliriz. Burada da öyle olmuş.

Onun dışında karşımızda klasik bir senaryo var, buna rağmen giriş kısmından filmin ortalarına doğru olan kısmı çok sevdim. Gelişme kısmından sonrası için ise aynısını söylemem pek mümkün değil, gittikçe sıkıcı bir hal alıyor bence film. Finalini ise bir tık abartılı ve gereğinden uzun buldum.

Müzik seçimleri, İngiltere'mizin muazzam görüntüsü ise filmin artıları...

Puan: 6.5/10