2015 Bone Tomahawk - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,479
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
2494362.jpg

Bone Tomahawk (2015)

Türü: Macera, Dram, Korku, Gerilim, Western
Yönetmen: S. Craig Zahler
Senaryo: S. Craig Zahler

Oyuncular:
Kurt Russell
Patrick Wilson
Matthew Fox
Richard Jenkins
Lili Simmons

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Dört cesur adamın, bir grup esiri, yamyam bir kabilenin elinden kurtarma girişimini anlatacak olan film, eski usül western konseptine de fazlasıyla yakın duran bir görsel estetiğe ve öykü evrenine sahip olacak gibi görünüyor.

Filmin Fragmanı

Yılın sürpriz filmlerinden biri. Yönetmen ilk filminde başarılı olmuş diyebilirim. Tabi iyi oyuncu kadrosu da şansı.

Filmin sakin bir şekilde ilerliyor ama ben hiç sıkılmadım. Filmin güzel bir atmosferi vardı. Tabi bu sakinlik ileride şiddete dönüyor ve yerini aşırı rahatsız edici şiddet sahnelerine bırakıyor.

Oyuncuları çok beğendim. Kurt Russell'ın The Hateful Eight setinden çıkıp direk bu filmin setine girmiş gibi bir hali var. Patrick Wilson'u en son Fargo'da izledim yine oradakine benzer bir karakter canlandırmış. Lost'tan sonra dikiş tutturamayan Matthew Fox'u da çok beğendim ve son olarak filmin en iyi performans gösteren oyuncu Richard Jenkins'e de değinmemek olmaz. Müthiş performans göstermiş.

Ben izlerken zevk aldım filmden. Klasik western unsurlarını farklı bir şekilde sunan bir film. Bence izlemeye değer.

7.5/10

Son düzenleme:
Güzel filmdi. İlk başlarda pek sarmasada sonradan özellikle yolculuk başlayınca fok ilgi çekici oldu.

Film konu olarak gayet ilginçti. Western ve ilginç yaratıkli bir film daha önce izlemedim. Burada fantastik olmayan yaratık tarzı ilk insanlar vardı. Gayet orjinal bir şeydi ve konuda işleyişi güzeldi. Filmin akışını beğendim.
Senaryo dedigim gibi yolculuk sonrası açılıyor ilk başları fasa fiso ve muhteşem bir gerilim hissi uyandırıyor o yolculuk ardından ise yaratıklar ile karşılaşma anlarında seyirciyi çok iyi meraklandırıyor. Yani senaryo açısından memnun kaldım. Kurgu da hoştu.

Oyuncular role cuk olmuş bence. Kurt Russel, Matthew Fox çok dozunda oynamış. Filmin yıldızı ise bence de Richard Jenkins olmuş. Senaryoda replikleri o karakterin çok dolu dolu yazılmış bu sebeple hiç sıkmadan yol boyunca konuştu ve çok memnun kaldım.:D

Güzel film. Tavsiye ederim. 7.5/10

İlk 42 dakikası sıkıntıdan patlamak üzereydim fakat sonrası yolculuk sahnesi başlar başlamaz benim için izlemesi epey keyifli hale geldi.

Birkaç sahnesi hakikaten alışık olmadığım kadar vahşet görüntüleri içeriyordu. Oyunculuklar mükemmeldi, kadroda Kurt Russell ve Richard Jenkins gibi usta oyuncuların bulunması çok iyiydi. Matthew Fox'u Lost'tan sonra yeniden görmek güzeldi. Patrick Wilson ise her zamanki gibi abartısız sade oyunculuğuyla gayet başarılıydı. Sadece esas kızımızı sevemedim. (En sonda insan eline bir taş veya odun alır, aklı bir karış havada gibi geldi bana sanki. Hiçbir korku veya tedirginlik yaşamıyordu.)

Richard Jenkins en gerilimli dakikalarda beni de sesli güldürdü.

Özellikle ilkel insan için söylediği ''bu salak mermi doldurup ikinci kez ateş etmeyi bilimiyor'' lafı.

Görülmesi gereken bir film. 7/10

Hayda, üç kişi oldu 7 üstü veren. Hiç izleyesim yok ve listemde yetiştirmem gereken film çok. Eklesem mi ki acaba bunu da listeye. (b)

Hayda, üç kişi oldu 7 üstü veren. Hiç izleyesim yok ve listemde yetiştirmem gereken film çok. Eklesem mi ki acaba bunu da listeye. (b)

Western filmi kaç kere çıkıyor ki. Bence listeye ekle.:D Tür olarak nadir çıkan bir tür ve güzel olanı daha nadir olan bir tür.:X

Bu sene izlediğim 3. Western filmi oldu ve bu filmi de çok beğendim. Çok keyifli 2 saat geçirdim. Western filmleriyle aram yoktu bu seneye dek, açıkcası pek de Western izlememiştim fakat bu türü çok sevdim galiba. :D

Filme gelicek olursak ilk yarısı bir hayli sakin filmin fakat hiç de sıkıcı değil. 2. yarısında tempo artıyor ve müthiş geriyor insanı. Oyunculuklar şahane. Özellikle Matthew Fox'un oynadığı karakter Brooder'ı çok sevdim aşırı cool ve komikti bence. :D Karakterlerin hepsi kendini sevdiriyor o yüzden diken üstünde izliyorsunuz filmi aman başlarına bir şey gelmesin diye.
Nick'in ilkel insanlar tarafından ikiye bölündüğü sahne aşırı rahatsız ediciydi onun dışında rahatsız edici sahnelerin olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Filmin sonu da tahmin ettiğim gibi oldu.

İzlerken oldukça keyif aldığım bir film oldu oldukça sevdim, izleyin. :)

8/10

@OzaN Yapma yahu o zaman başı sıkıcı olan her filmi kapatalım mı yani kötü örnek oluyorsun bize. :D
Ya evet nefret ettiğim bir olay yarıda film kapatmak, çok yanlış ama bu ara hem aşırı fazla film izlediğimden bıktım artık ortalama filmler izlemekten hem zaten vakit sıkıntım var. Bu film özelinde ise o gece başka işim çıkmıştı ve sevsem de tamamlayamazdım sonra devam etmem gerekirdi. :D

Ya evet nefret ettiğim bir olay yarıda film kapatmak, çok yanlış ama bu ara hem aşırı fazla film izlediğimden bıktım artık ortalama filmler izlemekten hem zaten vakit sıkıntım var. Bu film özelinde ise o gece başka işim çıkmıştı ve sevsem de tamamlayamazdım sonra devam etmem gerekirdi. :D
Bence boş bir vaktinde baştan başlayarak izle özellikle içerdiği bir sahne ile diğer Western filmlerinden ayrılıyor. :D

Bence boş bir vaktinde baştan başlayarak izle özellikle içerdiği bir sahne ile diğer Western filmlerinden ayrılıyor. :D
Son 1 hafta kaldı ve izlemem gereken üç film var. Eğer Son of Saul düşerse dört film. Eğer vakit kalırsa Mad Max Fury Road'u bir kez daha izlemek istiyorum ondan da vakit kalırsa düşünebilirim ama zor yani. :D

Bu yıl izlediğim 2 western türü filmde güzeldi.Bu onların
yanında biraz sönük kalmış ama yine de güzeldi.En azından kötü değildi ortalamanın üstü bir filmdi.Ne çok iyi ne çok kötü ikisinin ortası bir film.

Özellikle yola çıktıkları andan itibaren film izlenir olmaya başladı onun öncesinde çok sıkıcıydı.Bazı rahatsız edici iğrenç sahnelerinde olduğunu belirtmek isterim.Çok aman aman bir muhteşem bir film değil belki ama şans verildiği anda beklentileri az olsada karşılayan bir film.

Kurt Russell yine çok iyi oynamış adam The Hateful 8 filminde de çok iyiydi burdada aynı şekilde.Brodder rolündeki adam da iyiydi :A

7/10