Hülya Avşar, acunn.com'da yazdığı son yazısına "Avrupa mı?" başlığını attı ve bakın neler yazdı: Düşünüyorum da bir zamanlar, Avrupa Birliği'ni konuşan hatta bizi kabul etmedikleri için gözümüzü kapatıp ağzımızı açıyorduk. Bir hava bir hava fakat gelgelelim şimdiki duruma bakarsak Avrupa Birliği'nden değil ki bahsetmek düşünmeye bile hakkımız olmadığını düşünüyorum ve çok utanıyorum. Hangi yüzle Avrupa'ya göz dikeriz yahu. Yıllar geçiyor ama biz hala terör ile mücadeledeyiz. Hala kadınların dövüldüğü dönemi geçemedik, hala eşcinsel problemleri, cinayetleri söz konusu. Bunları da Obama mı halledecek? Önce ülke olarak duruşumuz bozuk, hükümetin kurduğu ekiplerde sorun var, konuşmaktan başka bir şey yapılmıyor. Ah şu aile içi şiddetinin başında olsam, Ah şu ülke içi şiddetin başında olsam. Sadece aklımdan geçen iki çözüm yolunu devreye soksam bile kökünü kuruturdum. Yıllar geçiyor biz bir adım daha ilerleyemiyoruz. Hala namusun ne olduğunu bile bilmiyoruz. Önce insan olmanın değerini bilmiyoruz. Şu halimize bakın. Biz kim, Avrupalı olmak kim? Yazık bize çok yazık..