Biri Messi'yi Durdursun

xdragxx

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
49,702
Reaksiyon puanı
28,367
Puanı
1,060
Yaş
29
Konum
ANKARA
172705hp2.jpg

Her şey 2005 yılında Albacete ile oynanılan maçta başladı. Girdikten dakikalar sonra attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilmişti. Bire bir aynı pozisyonda Ronaldinho'nun attığı pasta topla buluşan genç oyuncu, bir gelenek haline gelecek aşırtmalarından biriyle ağları havalandırmayı başarmıştı. Bu genç oyuncunun adı Messi'ydi. Camp Nou ve futbol tarihine geçecek bu efsane, ilk tohumları o maçta atmıştı.

İlk golünü 17 yaşında atan Lionel Messi, Barcelona tarihinde gol atan en genç oyuncu olmayı da başarmıştı. Bu rekor ise, bir sezon sonra Bojan Krkic tarafından kırılacaktı. Bu rekorun altında yine Messi'nin imzası vardı. Krkic'in gol pasını veren Messi, takım arkadaşının adını kulüp tarihine yazdırmasında servisi yapan isim olmuştu.

Barcelona tarihinin en iyi oyuncusu tohumlarını 2005 yılında attı. Leo, dün attığı golle toplamda 234 gole ulaşmayı başardı. Maçta sadece 1 gol atması onu rekora ortak ediyordu, fakat o 3 gol birden atarak Cesar Rodriguez'in 232 gollük rekorunu daha 24 yaşındayken geçmeyi başardı ve adını kulüp tarihine altın harflerle yazdırdı.

Arjantinli 2 gün önce rekor kırmayı beklemiyordu. Çünkü rekorlar kitabında Cesar Rodriguez'in Barcelona adına 235 gol attığı yazıyordu. Barcelonalı yetkililer Rodriguez'in gollerini tekrar hesapladı ve 232 gol attığı ortaya çıktı. Bu haber ise Barcelona bazlı gazete olan La Vanguardia'da yayınlandı.
Cesar Rodriguez'in çok uzun bir süre içerisinde başardığını Messi sadece 24 yaşındayken yapmayı başardı. Maçın henüz 4. dakikasında verdiği kafa pasıyla Xavi'yi topla buluşturdu ve ik golün servisini yapan isim oldu. Rekoru egale edebilmek için 14 dakikaya ihtiyacı vardı. 17. dakikada Cuenca'nın sürüklediği atakta savunma oyuncusundan seken top Leo'nun önüne düştü. Alışılmıış plaselerinden birini yapan Arjantinli, topu direğe de çarptırarak filelerle buluşturmayı başardı. Leo, bu golüyle Cesar Rodriguez ile gol sayılarını eşitlemişti.

Yakaladığı rekoru geçmesi ise fazla uzun sürmedi. İkinci yarıda Barcelona'nın ilk yarıda yaptığının aynısını yapan Granada, biri penaltıdan olmak üzere çok kısa sürede 2 gol birden atarak skora denge getirmeyi başardı. Barcelona yine puan kaybının sinyalelrini vermeye başladı derken sahneye yine Messi çıktı. Dani Alves'in akıl dolu pasında ofsayt tuzağını kıl payı atlatan Messi, klasik aşırtmalarından birini yaparak Julio Cesar'ı da avlamayı başardı.

Tello'nun golünün mimarlarından biri olan Messi, 5. golü atarak takımına derin bir nefes aldırmayı başardı. Son dakikalarda Dani Alves'in elle dokunduğu pozisyonda penaltıyı kullanan Siqueira, gerçekten şık bir şekilde topu filelerle buluşturmayı başardı.

Barcelona tarihine geçen oyuncu, ilk başlarda Maradona'nın veliahtı olarak gösteriliyordu, fakat Messi gerçek olamayacak kadar iyi. Yaptıklarıyla ve attığı gollerle Leo, yaşadığımız yüzyıla çoktan damgasını vurmayı başardı.