2014 Birdman / Atmaca | Film Bilgileri & Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berkann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eddie Redmayne'in sempati oylarını toplayıp sürpriz bir şekilde ödülü kucaklama ihtimali de yüksek gibi görünüyor.
Yüksek değil Eddie Redmayne'nin bu yıl ödül %100 Michael Keaton'da.

Redmayne ile çok yakın yakınalar bence performans olarak. Carell'i biraz daha fazla beğendim gibi.
Carrell'in hiç alma şansı yok aday bile olamayabilirdi.

Yüksek değil Eddie Redmayne'nin bu yıl ödül %100 Michael Keaton'da.

Carrell'in hiç alma şansı yok aday bile olamayabilirdi.
Yine de her an her şey olabilir, o kadar kesin konuşmamak lazım. Ben de Keaton'ın alacağını düşünüyorum, ama Redmayne'in de şansı var.

Yılın büyük ihtimalle izlediğim, izleyeceğim en farklı filmiydi. Film belli psikolojik ağırlığı üzerinde barındırıyor aslında ağır bir film ama ben birçok sahnede sesli güldüm.
Bence bu film için çok büyük bir artıydı. Filmin zaten çok farklı bir tarzı var eğer beni filme bağlayan komedi unsuru olmasaydı muhtemelen sevmezdim filmi.

Oyunculuklar iyiydi. Michael Keaton gerçekten çok başarılıydı. Rolünü yaşamış ama gerçekten de yaşamış zaten anladığım kadarıyla.
Filmin kendi hayatından kesitler sunduğunu buradaki yorumlardan öğrendim. Bu da hem karakterin hem de filmin değerini bir kat daha artırmış bence.

Edward Norton çok sevdiğim bir oyuncu. Oynadığı her filminde beğenimi her zaman kazanmıştır bu filmde de öyle. Bence o da çok iyiydi ama J.K. Simmons'la karşılaştırınca geride kalıyor.

Emma Stone da iyiydi. Rolü biraz kaçıktı.
Kısacası o da rolünün hakkını vermiş.

Film bana da Whiplash'i anımsattı sürekli gelen bateri sesinden dolayı.

Kamera açıları bence de çok iyiydi. Yönetmen harika işler çıkarmış bu konuda. Zaten filmin en beğendiğim kısmı da görüntü kısmıydı.

Senaryo da iyiydi. Bence hem dram hem de komedi güzel bir şekilde harmanlanmış. Ama ucu havada kalan şeyler vardı. Final farklıydı gerçekten ve tam da bu filme özgü bir finaldi.

Adamın öldüğü açık bence. Tek soru işareti Emma'nın tepkisi sanırım. Ama karakterini düşünürsek pek de şaşılacak bir şey değil böyle bir tepki vermesi.

Genel olarak, çok değil bazı kısımları sıksa da akıcı bir filmdi. Bence de herkesin sevebileceği bir film değil ama sevilebilitesi yüksek bir film.

Puanım: 8.5/10

Herkes "herkesin sevebileceği bir film değil" diyor ama herkes de seviyor, ilginç bir büyüsü var herhalde filmin.

Filmi izlemeden önce hakkindaki bilgim sadece Oscar'da baya adaylik kazanmis olmasindan ibaret. Bundan yola cikarak yorumumu yapiyorum.

Öncelikle filmin süresini fazla uzun buldum diyebilirim. Filmin ilk 65-70 dakikasi baydi beni. Bu tür bir film beklemiyordum belkide isimden yola cikarak, gerci pek beklentim yoktu. Sadece iyi bir film ki Oscar'larda cok adaylik kazandi diyordum. Film 70. dakikadan sonra aciliyor ve haliyle en akilda kalacak sahneler geliyor.

Acik söylemek gerekirse filmin ilk 70 dakikasina ciddi ciddi 5-6 puan vermeyi düsündüm. Cok agir isleyen ve monoton bir hikaye gibi duruyordu. @OzaN yazmis zaten forumda cikar kesin düsük puan verecekler diye.

Ama gel gelelim ki filmin son kismi gercekten olaganüstü iyiydi ve en azindan önceki kismina bir anlam katti diyebilirim.

Oyunculuk tartismasiz filmin en iyi tarafi. Film genel olarak oyunculuk üzerine kurulu ve bu yönde de bir mesaj vermeye calismis bence ki baska filmlere göndermeler yapilmis. Her sey görsel efekt degildir, yetenektir, oyunculuktur manasinda bir gönderme diye düsünüyorum. Ama hakli bir gönderme ve filmde bunu kanitliyor.

Teknik olarak ve Yönetmen'in basarisini degerlendirirsek harkulade bir film diyebilirim. Birbiriyle baglantili sahneler, gecislerin hissedilmemesi falan gercekten iyiydi.

Yan karakterler bence filme pek bir sey katmamis. Oyunculuklari iyiydi ama gerek senaryo bakimindan falan damga vurduklari söylenemez. Film bana göre Michael Keaton'un üstüne kurulu ve bastan sona öyle gidiyor, diger karakterler öyle arada bir görünüyor. Acikcasi bu eksik bir taraf film adina.

Müzik olarak bateri sesi hatirlanacak cinstendi, caz müzigi hakimdi filme. Fena sayilmaz ama olaganüstü de diyemeyiz.

Film'in fantastik tarafi var, yok degil. Özellikle;
Film'in genelinde bulunan esyalari hareket ettirme sahnelerini oldukca gereksiz ve anlamsiz buldum.
Yani absürt ve sürreal bir film oldugu yönünde bir elestiri olursa biraz da olsa katilirim.
Ki film'in sonu da bunu destekler cins'ten..

Bence öldü. Kizi zaten tedavi görüyordu ve algilayamadi diye düsünüyorum. O artik gercekten bir "kus" oldu diye düsünmüs de olabilir.

Tüm yazdigim olumlu ve olumsuz her seyi gectim, filmde islenen psikolojik düsünceler enfesti. Agir psikolojik bir film degil, yani kesinlikle bunaltmiyor, hatta zaman zaman güldürdügü sahneler bile var. Ama filmin tartismasiz oyunculuktan sonra en iyi tarafi bu bence.

Vurulma sahnesi cok iyiydi. Disarida donu ile kosturdugu sahnede baya koptum.

Film'de verilen mesaj gercekten cok anlamliydi. Sosyal medyada günümüzde dikkat ceken bir sey ile aninda ünlü olabiliyorsunuz.

Bknz: filmde donu ile dolasti diye tiklanma rekoru kirdi veya twitter'da üyelik acar acmaz binlerce takipci falan.

Ama yeteneginiz ile bir seyler basarabilmenin anlami günümüzde degersizlesiyor gibi. Film bence bunu cok iyi bir dil ile anlatmaya calismis ve cok iyi bir sekilde basarmis bence.

Evet.. gelelim puanima. Dedigim gibi filmin büyük bir bölümünden zevk almadim ama sonradan bir anlam olusmasi ve filmin olumlu yönü daha cok olmasi, verdigi mesaj ve islenen senaryo puanimi yükseltti diyebilirim. Ilk 70 dakikaya 6 puan desek, sonraki 30 dakikaya 7 desek, son 20 dakikaya 10 versek.. tamam biraz abartiyorum.

Puanim: 8.5

fazla uzatmayacağım yorumu

oyuncular harikaydı

filmin ikinci yarısı bir yarım saatlik kısımda hafif sıkılır gibi olsamda güzeldi film..

emma stone(sam) a hayranım, onun o kocaman mavi gözleri harikaydı, kızı görünce hemen alttaki resimde yer alan şu sevimli canlı aklıma geldi
yalnız tek fark emma nın gözleri daha bir mavi daha bir güzel

puanım = 8

Filmi izledim sonunda. Yorumum çok çok kısa olsun istiyorum zaten denilecebilecek her şey denmiş. Film psikolojik bir film, sahneleri teker teker düşünürsek çok sağlam ama konusu ve işlenişi pek benlik değildi galiba. Edward Norton, J.K Simmons aday olmasa alırdı gibime geliyor o ödülü. O da, Michael Keaton da muhteşem iş çıkarmış. Sonu çok iyi düşünülmüş, sevdim. Innaritu da çok iyi yönetmiş, açılar ve çıkartılan karakterler süper.

Son düzenleme:
Açık ara izlediğim en kötü yabancı filmdi. Tam bir balon gibi geldi bana amaçsız bir filmdi.

Büyük umutlarla izledim 4/10

Yazmak istediğim herşey daha önce yazılmış zaten, bende uzatmadan yorum yapayım.

Yönetmen müthiş bir iş çıkarmış, sahneler arası bağlantılar filan harikaydı.

Oyunculuklar üst düzeydi. Michael Keaton'ın bir nevi hayatını anlatan bir film olduğu için rolü oynamamış yaşamış resmen. Edward Norton reyizde çok iyiydi, Oscar'ı bile alabilirdi bence bu performansla ama rakibi güçlüydü işte. Emma Stone'da her ne kadar adaylık için yetmesede iyi bir performans göstermiş, aday olmasa da olurmuş yani.

Zack Galifaniakis'i ve Naomi Watts'da pek fazla oyunculuk sergileyemeselerde onları görmek bile keyif verdi.

Yer yer güldüren sahnelerde vardı ve bunlar genelde Edward Norton reyizin sahneleriydi. Özellikle sahne gerçekçi olsun diye kadına gerçek sevişelim dediği yer ve yataktan çıktıktan sonra ki hali sesli güldürdü

Oscar dönemi izlemediğime pişman olduğum bir filmdi ama geç de olsa izledim ve forumda yapılan ödüllerde hep En İyi Film ödülünde 1.sıraya koymakla ne haklı olduğumu da anlamış oldum.

9.5/10

gerçek sevişme sahnesi harikaydı ama filmi bir bütün olarak pekde sevememiştim sadece aklımda emma stone kaldı
)