Biraz Doğru Eleştiri

okadar detayını bilemicem cnm ayy ama şu çok açık bence o dönemde başta atatürk ve şehitlerimiz atalarımız olmak üzere hepsi biz şuan bu şekilde rahatlık içinde yaşayalım diye savaşıp canlarını vermişler onlar olmasa şuan bu rahatlığı bulamazdık bence ama bazı insanları görüyorumda bunlar içinmi savasmıs atalarımız diyorum
forumda yine söylemiştim ayyy kızın teki çıkmış atatürke hakaret küfür saydırıyor evde toplanmıstık yine saçını başını yolmuştum yani

çok detaylı analiz yapmaya fazla kafam basmayabilir ama atatürke laf edenide yolarım yanı yoldumda zaten

Sorunlar şunlar

1- Kanuni'den sonra sürekli olarak düşüşe geçen Osmanlı Devleti var. Ama bazıları hala Osmanlı devam etseydi falan diyorlar. Osmanlı devam etse şu anda ülkenin en doğusu Ankara olurdu ama bunu düşünmüyorlar. Osmanlı Devletinin yıkılıp yeni bir devlet kurulması gerekiyordu ve öyle de oldu

2- Osmanlıyı tamamen reddedenler. Ben Osmanlıyı reddedip Türkiye tarihini 1920'den sonra gören insanlara pek rastlamadım ama böyle insanlar da az da olsa var.

bunu demek istedin bende dedim ki Kanuni , Fatih gibi zamanlar da isteyen yurdundan ayrılır isteyen ayrılmazdı vergi verirlerdi yani kimse sürgüne gönderilmedi
İnsanları zorla köle yapmak osmanlıda yasak. Enderuna herkes oğlunu seve seve verirdi. Hatta osmanlı kızları saraya girmek için kendilerini köle gibi gösterildi. Belli bir süre sonra zaten bütün köleler evlendirilip saraydan ayrılıyordu.

Şaka yapmıştım neyse.

@Harunnn60 bir şey demedim zaten eline sağlık uğraşmışsın.
sağol
benim ne demek istediğim anladın dimi yani herkes eleştirebilir normal bu ama yani mantıklı eleştiri yapmak lazım, örn : ben seni sevmiyorum desem sen bunu sorgularsın işte bende bu durumdan rahatsızım

Ben de keşke osmanlı devam etseydi diyene rastlamadım)))) sen yine tek tük osmanlıyı reddedenleri gormusun)))

ben osmanlıyı değil arapları eleştiriyorum
) araplaşmayı eleştiriyim ertuğrul dizisindeki gibi türkleri araplara benzetmelerini eleştiriyim @Harunnn60

Ben herkes eleştirebilir dedim normal ama eleştirilerin içini doldurmak lazım ben bu konudan çok rahatsızım
insanlar ''osmanlı geliyor kaçınn'' diyorlar ya sen bir ayrıntılı yaz bir içini doldur mesajını ama nerde

ben osmanlıyı değil arapları eleştiriyorum
) araplaşmayı eleştiriyim ertuğrul dizisindeki gibi türkleri araplara benzetmelerini eleştiriyim @Harunnn60
bu konuda sana göndemre yapmadım sevdiğim insanları etiketledim
ayrıca sen eleştirceksin en doğal birşey ama benim konuda bahsettiğimi anladın zaten

Gördüm bu ülkenin siyasetçileri demiyor mu fragman bitti diye.

@Harunnn60 anlamadım neyi açayım?
sen değil
örnek vereyim
mesela sen ayrıntılı yazmışsın düşüncelerini ama başka insanlar öyle değil
''osmanlı geliyor kaçın'' ''osmanlı çok kötü'' böyle eleştiri olabilir mi sence ? insanlar yazdıkları mesajın içini doldurmuyor ayrıntılı yazmıyor sırf osmanlı kötülensin diye yazıyorlar ben bu durumdan rahatsızım

osmanlı geri dönüyor bizde bununla gurur duyacaz tabi ki gerisi boş laf kalabalığıdır